Καλημέρα σε όλους.
Το Aeroccino (μιλώ για το γνήσιο) αποτελεί μια άριστη αγορά και απευθύνεται για το χρήστη ο οποίος για διαφόρους λόγους (απουσία εξοπλισμού, ενδιαφέροντος, χρόνου κ.α.) θέλει πολύ γρήγορα να έχει ένα αξιοπρεπή αφρόγαλα (ζεστό - κρύο). Απαιτεί απειροελάχιστη ποσότητα (1 κλικ γάλα πάνω από το ελατήριο ανάδευσης) και πολύ γρήγορα παράγει συμπαγές αφρόγαλο.
Σχετικά με το γάλα που θα επιλέξετε το οποίο μπορείτε και να το αραιώσετε έχετε και τα ανάλογο αποτελέσμα ως προς την υφή (ναι! μπορείτε να έχετε πολύ καλό αφρόγαλα με βελούδινη όψη χωρίς ίχνος ορατών φυσαλίδων).
Θεωρώ ότι είναι καθαρά για πρακτικούς λόγους η αγορά και η λειτουργία του (ευχρηστία, πολύ γρήγορη παραγωγή αφρόγαλου, μικρή ποσότητα γάλατος ακόμα και με εβαπορέ αραιωμένο έχω δει να παράγουν
, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος).
Ως γνωστόν δεν ασχολούμαι καθόλου με το γάλα εδώ και πολλά χρόνια και είναι από τους λόγους που επέλεξα μηχανή με δυνατότητα brew only (ok ανοίγω και το steam για 10') έχοντας πολλαπλά οφέλη. Έχω πολλούς φίλους που πίνουν αποκλειστικά καπουτσίνο (πολλά χρόνια) σας ενημερώνω ότι ποτέ δεν παραπονέθηκε κανείς για το αφρόγαλο (μιλάμε για άτομα που ενώ δεν έχουν ιδέα από παρασκευή καπουτσίνο (δεν τους νοιάζει) πίνουν σε
καλά καφέ 4 - 5 διπλούς την ημέρα) αυτό μάλλον κάτι σημαίνει...
Όμως για εμάς τους Coffe Geeks επιβάλεται να το ξεκαθαρίσουμε...
Η ποιότητα του αφρόγαλου μέσω steam (υφή, γεύση, όγκος, κ.α.) είναι ανώτερη από του Aeroccino δεν τίθεται θέμα συζήτησης / αντιπαράθεσης.Αν δεν είχαμε το SΤΕΑΜ πως θα απολαμβάναμε το ART ?