Για να φτιάξετε ένα γευστικό φλυτζάνι τσάι είναι πολύ βασικό το νερό που χρησιμοποιείται να έχει πολύ οξυγόνο. Όταν βράσει το νερό, το οξυγόνο απελευθερώνεται στον αέρα, γιαυτό πρέπει να μην το βράζετε πολύ.
Αν θέλετε να είστε ακριβής, το μαύρο και το oolong τσάι, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 95-100 βαθμών C ( 200 βαθμών F ). Το πράσινο και το άσπρο τσάι, χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία.
Ποτέ μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει από νωρίτερα για να φτιάξετε τσάι, επειδή θα έχει χαθεί το οξυγόνο του.
Πρώτα λοιπόν ζεσταίνουμε το νερό μας στους απαιτούμενους βαθμούς και στην συνέχεια προσθέτουμε το τσάι για όση ώρα αναγράφεται στο σακουλάκι. Δεν βράζουμε το νερό μαζί με τα φύλλα του τσαγιού.
__________Κουταλιά/ές____Βαθμοί C0____________Λεπτά
Μαύρο Τσάι____1___________100_________________3-5
Pu erh________ 1___________100_________________4-5
Oolong Τσάι___1-2__________65-90________________2-5
Πράσινο Τσάι___1___________65-80________________2-4
Άσπρο Τσάι____2____________70_________________4-7
Τσάι Βοτάνων__2____________100_________________8-10
Rooibos_______1____________100_________________4-5
Honeybush____1_____________100_________________4-5
Lapacho______1____________100_________________4-5
Mate_________1____________100_________________6-8