Σελίδα 1 από 1

Οδηγίες Βρασμού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Φεβ. 2014, 13:19
από konn4312
Για να φτιάξετε ένα γευστικό φλυτζάνι τσάι είναι πολύ βασικό το νερό που χρησιμοποιείται να έχει πολύ οξυγόνο. Όταν βράσει το νερό, το οξυγόνο απελευθερώνεται στον αέρα, γιαυτό πρέπει να μην το βράζετε πολύ.

Αν θέλετε να είστε ακριβής, το μαύρο και το oolong τσάι, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 95-100 βαθμών C ( 200 βαθμών F ). Το πράσινο και το άσπρο τσάι, χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία.

Ποτέ μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει από νωρίτερα για να φτιάξετε τσάι, επειδή θα έχει χαθεί το οξυγόνο του.

Πρώτα λοιπόν ζεσταίνουμε το νερό μας στους απαιτούμενους βαθμούς και στην συνέχεια προσθέτουμε το τσάι για όση ώρα αναγράφεται στο σακουλάκι. Δεν βράζουμε το νερό μαζί με τα φύλλα του τσαγιού.

__________Κουταλιά/ές____Βαθμοί C0____________Λεπτά
Μαύρο Τσάι____1___________100_________________3-5
Pu erh________ 1___________100_________________4-5
Oolong Τσάι___1-2__________65-90________________2-5
Πράσινο Τσάι___1___________65-80________________2-4
Άσπρο Τσάι____2____________70_________________4-7
Τσάι Βοτάνων__2____________100_________________8-10
Rooibos_______1____________100_________________4-5
Honeybush____1_____________100_________________4-5
Lapacho______1____________100_________________4-5
Mate_________1____________100_________________6-8

Re: Οδηγίες Βρασμού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Φεβ. 2014, 15:23
από ArroW
Πολυ καλο και χρησιμο αρθρο :)
Το σκεφτομαι καιρο να ασχοληθω με το τσαι.. οταν βρω χρονο θα εντριφησω :)

Re: Οδηγίες Βρασμού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Φεβ. 2014, 16:45
από Coffee in Athens
Πολύ καλό...Το κρατάμε :Yeah:

Re: Οδηγίες Βρασμού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Φεβ. 2014, 15:08
από G.F.
Μπράβο φίλε μου, δεν είχα ιδέα. Άψογο!

Re: Οδηγίες Βρασμού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Φεβ. 2014, 13:54
από psycho
Είναι ένας καλός μπούσουλας οι χρόνοι που μας παραθέτει ο Κώστας και συμφωνώ απόλυτα για τον βρασμό του νερού.

Έγω απο προσωπική μου εμπειρία στο oolong θα πώ οτι δεν υπάρχει συγκεκριμένο.

Στο oolong απο το ali shan cha έχω το νερό στους 95+ βαθμούς και τα brews μου πάνε
1st --> 1,5 λεπτο
2nd --> 45 δευτερα
3rd, 4th --> 2-2.5 λεπτα

Στο πιό καλό oolong απο το li shan cha χρησιμοποιώ νερό max 95 βαθμών και τα brew μειόνονται κατα 30 sec

Re: Οδηγίες Βρασμού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Φεβ. 2023, 23:05
από Laonikos78
Επιβεβαιώνω πως το τσάι Oolong είναι εξαιρετική επιλογή και ότι μπορεί να δεχτεί διπλή εκχύλιση.
Πέραν αυτού όμως υπάρχει και ένα εξαιρετικό μαύρο ινδικό τσάι βαρύ και καλό για το πρωινό ξύπνημα και ταυτόχρονα άκρως γευστικό από την περιοχή του Βραχμαπούτρα (Assam).
Καθώς και το αφέψημα Mate που είναι γεμάτο τεΐνη περισσότερο από άλλα είδη και το καταναλώνουν στην Λατινική Αμερική.