Σελίδα 1 από 1

Μετρητής ροής saeco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Αύγ. 2016, 13:38
από manosp
Μετρητής ροής νερού που χρησιμοποιείται σε μηχανές saeco philips gaggia κλπ.
Μέσω του λογισμικού έχουμε και μία ένδειξη ποσότητας νερού.
Ανάλογα το μοντέλο ο χρήστης προγραμματίζει τις ποσότητες σε κάθε επιλογή καφέ , υπάρχουν σε κάποια μοντέλα μνήμες για πολλούς χρήστες κλπ. Η μηχανή εκτός ότι κρατάει σταθερή την ποσότητα νερού υπολογίζει με κάποια ακόμη δεδομένα , το πότε χρειάζεται αφαλάτωση, και κάποιες ακόμη λειτουργίες.


og1.jpg


Το 1 είναι η είσοδος του νερού και το 2 η έξοδος.
Το κόκκινο εξάρτημα είναι αυτό που περιστρέφετε από την ροή του νερού. Στο επάνω μέρος υπάρχουν 2 μικρά μαγνητάκια. Πάνω στον μετρητή υπάρχει ένας αισθητήρας που κάθε φορά που περνάει από πάνω του μαγνήτης στέλνει παλμό στην πλακέτα, η οποία μετρώντας τα περάσματα από τους μαγνήτες υπολογίζει την ποσότητα του νερού. Οι μαγνήτες είναι 2 για να υπάρχει έλεγχος μισής περιστροφής , που είναι και το βήμα της μέτρησης.

og2.jpg


og3.jpg


og4.jpg

Re: Μετρητής ροής saeco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Αύγ. 2016, 13:49
από manosp
Εδώ είναι ένας μετρητής από παλαιότερα μοντέλα.

og06.jpg



Ο μαγνητικός αισθητήρας

og07.jpg


og08.jpg


og09.jpg


Εδώ φαίνεται και ο μαγνήτης . Το βήμα είναι μίας περιστροφής.
og10.jpg


og11.jpg

Re: Μετρητής ροής saeco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Αύγ. 2016, 14:42
από aromacafe
Μανωλη μια ερωτηση .Καθε ποτε αλλαζει ο μετρητης ,πιανει ας πουμε αλατα και κολλαει ειτε απλα λογο φθορας,μπορει να μειωσει την ροη νερου και να επηρεασει την λειτουργια του μηχανηματος?

Re: Μετρητής ροής saeco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Αύγ. 2016, 17:03
από manosp
aromacafe ο μετρητής ροής είναι από τα εξαρτήματα που δεν χαλάνε ούτε φθείρονται εύκολα.

Η μηχανή όταν ενεργοποιεί την αντλία ταυτόχρονα περιμένει και παλμούς από τον μετρητή ροής. Αν αυτός δεν δώσει παλμό είτε γιατί δεν μπορεί να περιστραφεί ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο τότε η μηχανή σταματάει και δείχνει σφάλμα. Σφάλμα που σημαίνει ότι το νερό ή δεν κινείται (υπάρχει κάπου φράξιμο, ή δεν λειτουργεί ή αντλία) ή αν κινείται απλά δεν το βλέπει η μηχανή.
Η ροή νερού που κινεί τον μετρητή δεν είναι σταθερή. Ανάλογα τις συνθήκες πόσο έχουμε κόψει τον καφέ, την ποσότητα κλπ, η ροή αλλάζει. Μία από τις λειτουργίες του μετρητή είναι να μας δίνει σταθερή ποσότητα νερού στον καφέ ανεξαρτήτως της ροής.
Όταν αφαλατώνεις την μηχανή , αφαλατώνεις και τον ρυθμιστή μια που το αφαλατικό περνάει και μέσα από αυτόν.
Ο ρυθμιστής βρίσκετε μεταξύ του δοχείου του νερού και της εισόδου νερού της αντλίας.