Simonelli Oscar ή Sab Nobel..?

Οδηγός Αγοράς Μηχανών Espresso

Re: Simonelli Oscar ή Sab Nobel..?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 25 Φεβ. 2015, 22:41

Νικο δεν υπαρχει κανενα θεμα.Συμφωνησα μαζι σου και καταλαβα απο την αρχη το πνευμα σου γι αυτο και το λεω στην απαντηση μου.Μην ανησυχεις.Δεν υπαρχει κανενα θεμα.Αδραξα την ευκαιρια να εκφρασω την αποψη μου για το θεμα αυτο μιας και ειναι και αλλα παιδια που θελουν αλλα δεν το λενε.Ετσι τουλαχιστον ξεκαθαριζω κι εγω τη δικη μου θεση για να ειμαστε σουπερ.
Μακαρι να ειχα καπου ενα εργαστηριο-μαγαζι και να ερχοσασταν ολοι να καναμε παπαδες μετα καφεδων και συζητησεων.Εκει θα την εβγαζα ολη μερα.Το διαζυγιο μετα θα το ειχα σιγουρο :lol:
Δεν μας ειπες ομως.Tελικα με τη μηχανη τι αποφασισες να κανεις;
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast
{ TAGS }Επιλογή καφετιέρας εσπρέσσο, Simonelli Oscar,Sab Nobel,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 25 Φεβ. 2015, 23:44

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως....
Απ' όσα μπορώ να δω από τις φώτο, η Sab Nobel φαίνεται να φοράει κοινά καλώδια αντί για σιλικόνης μονωμένα βέβαια.
Στην τιμή που προσφέρεται βέβαια δεν μπορούμε να απαιτούμε και πολλά πολλά, σε γενικές γραμμές καλή φαίνεται.

Ωστόσο, προσωπικά όταν τα βαλάντιά μου είναι μετρημένα ακολουθώ την πεπατημένη για να μην τύχω σε απρόοπτα και αλλάξουν το κοστολόγιο πόσο μάλλον όταν η πεπατημένη φέρει το όνομα Simonelli Oscar...
Άβαταρ μέλους
Googlis
Regural Member

Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 26 Φεβ. 2015, 00:25

Την περίπτωση κάποιας μεταχειρισμένης HX στα 5- κατοστάρικα, με rotary και μεγάλο μπόιλερ 4-5 λίτρα, την απορρίπτεις;
Αισθητικά δεν νομίζω να ειναι υποδεέστερες.
Πχ
ΕικόναΕικόνα

Βέβαια μπορει να μην θέλεις μεταχειρισμένη η να μη θέλεις να μπλέξεις με παροχή νερού και φίλτρα οπότε το καταλαβαίνω.
Προσθέτω την άποψή μου ως δευτερη επιλογή, αν στεκει μπορει να μας πουν και οι επαγγελματίες της παρέας.
Εγω πάντως αν είχα ευκολη μια Wega atlas γύρω στο 500άρικο, ακόμα και με διπλό γκρούπ..
Μιμης
Member

Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nickolas » 26 Φεβ. 2015, 03:27

woodsman43 έγραψε:Δεν μας ειπες ομως.Tελικα με τη μηχανη τι αποφασισες να κανεις;

Την απόφαση μου την πήρα και λέγεται Oscar!!! :Yeah:

Googlis έγραψε:Ωστόσο, προσωπικά όταν τα βαλάντιά μου είναι μετρημένα ακολουθώ την πεπατημένη για να μην τύχω σε απρόοπτα και αλλάξουν το κοστολόγιο πόσο μάλλον όταν η πεπατημένη φέρει το όνομα Simonelli Oscar...

Συμφωνώ απόλυτα! Δεν θελω να κανω πειράματα!

Μιμης έγραψε:Βέβαια μπορει να μην θέλεις μεταχειρισμένη η να μη θέλεις να μπλέξεις με παροχή νερού και φίλτρα οπότε το καταλαβαίνω.

Με το θέμα μεταχειρισμένη δεν έχω κανένα πρόβλημα! Με την παροχή όμως ναι, δεν θελω να μπλέξω, όποτε το έχω απορρίψει!

Τωρα αυτό που μου εχει καρφωθεί στο μυαλό ειναι το γεγονός οτι μπορεί το μπατζετ να ανεβεί στα 1000€ και να πάω σε κάτι μεταχειρισμένο όπως αυτό viewtopic.php?f=40&t=640 και να τελειώσω μια και καλή με το θέμα μηχανή(δεν ξέρω για ποσό καιρό, θελω να πιστεύω πάντως για πολυ..!). Ειναι να μη σου μπει το μικρόβιο, άπαξ και το κολλήσεις μόνο έτσι σταματάς :killmyself: δεν ξέρω όμως αν θα δω μεγάλη διαφορά στα φλιτζάνια μου σε σχέση με την Oscar :think: όποτε αξίζει τον κόπο?

Την ίδια στιγμή όμως ψαχουλεύω και αγγελίες μήπως και πέσω πανω σε καμία Oscar ή κάτι παραπλήσιο σε καλή τιμη και το πάρω αμέσως. Ώστε σε περίπτωση πώλησης αργότερα η χασούρα να μην ειναι μεγάλη και η επόμενη αναβάθμιση να μην ειναι πολυ μακρινός στόχος..

Την Oscar περισσότερο την βλέπω σαν σκαλοπάτι και όχι σαν παντρειά!

Το στάνταρ όμως(αυτή τη στιγμή) ειναι Oscar καινούργια ή μεταχειρισμένη!
Nickolas
New Member

Τοποθεσια: Πειραιας
Μηχανη: Gaggia New Baby Dose
Μυλος: Mazzer Super Jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 26 Φεβ. 2015, 09:08

Αν οντως σκοπευεις να την αλλαξεις ,εν καιρω,τοτε θσ σου προτεινα να πας απευθειας στην μηχανη που θα κατεληγες παντρεμενος μαζι της!!Γλυτωνεις χρονο και χρημα... Υ.Γ.παθώς και μαθώς που λεει και μια παλια ελληνικη ταινια.
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 26 Φεβ. 2015, 09:49

SKy is the limit!

Προσωπικά θα επέλεγα μεταξύ των 2 την δεύτερη με παροχή νερού και αποχέτευση. Το φίλτρο νερού είναι μονόδρομος.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 26 Φεβ. 2015, 10:36

Την Brazilia την είχα αγαπήσει λόγω του δευτερου μπόιλερ. Δεν ειναι τοσο η σταθερότητα, όσο να υπάρχει η δυνατότητα της αυτόνομης θερμοκρασίας του ατμου και της εκχύλισης. Ειδικά με το pid που φόρεσε θα ξέρεις κατα 95% που εισαι θερμοκρασιακά.
Αυτό με μονό μπόιλερ και θερμοστάτη ειναι όνειρο απατηλό. Μπορεί λόγω τριβής και με κάποια ρουτίνα να βρεθεί η σωστή θερμοκρασία αλλά χωρις να ξερεις πραγματικά ακριβή θερμοκρασία.
Η Brazilia έχει δύο μπόιλερ, pid, και ROTARY. Χρειάζεται λοιπόν παροχή στα 2-2,5 bar και φίλτρα. Επίσης επειδή θα την βάλεις κάπου μεσα στο σπίτι, μην παρεις ελαφρά το θεμα του βάρους υπολογίζοντας και τον μύλο, αν μπει πάνω σε πάγκο κουζίνας. Δεν θα γκρεμιστεί, αλλά σιγουρέψου για την στήριξη των πλευρών του πάγκου σε εκείνο το σημείο, και αν χρειαστεί βοήθησέ τον.
Πιστευω η brazilia έχει προβάδισμα, αν σε βολευει το οικονομικό που πλέον αρχίζει και σοβαρευει αρκετά και η εγκατάσταση και το ποσόν. Εδω έχουμε και παραφερνάλια, δεν κανεις τη δουλειά σου με ένα παγουρι νερο και ενα φίλτρο από 5 ευρω.
Δεν έχω κάποια εμπειρία με την Oscar, αλλά τόσα λεφτα ( 6,5 κατοστάρικα) δεν της τα έδινα με τίποτα, γιατί σε ένα χρόνο θα έψαχνα πάλι όχι μόνο να αγοράσω μηχανή, αλλά και να πουλήσω.
Τις ειλικρινείς ευχές μου για καλά ξεμπερδέματα.
Μιμης
Member

Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 26 Φεβ. 2015, 12:20

Αυτή η Brasília άκρως ερωτευσιμη για για σοβαρή δέσμευση και λογικο να έχει και κάποια προαπαιτουμενα για γάμο(συνδεση στο δικτυο).
Αφού δε θέλεις να προβεις σε κάτι τετοιο θέλουμε δε θέλουμε στη κατηγορια 400-1000€ η Oscar παίζει μονη της σαν η μοναδική hx.
Μιλάμε πάντα για καινούρια μηχανή. Δε πρόκειται να σαι απογοητεύσει όπως και να χει, δεδομένου κιόλας την υπαρξη καλου μυλου..
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member

Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Eureka Atom 75
2ος Μυλος: Compak K10
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nickolas » 06 Μαρ. 2015, 23:07

Δυστυχώς.. και λέω δυστυχώς γιατι αυτός ήταν ο καημός μου, δεν θα πάρω(..προς το παρόν) την Oscar. Ήρθαν λίγο αλλιώς τα πράγματα και δεν γέμισε ο κουμπαράς.

Η ανάγκη όμως για ενα καλύτερο καφεδάκι απο αυτό που έπινα με το καβουρδιστηρι που είχα ήταν αναγκαία! Έτσι λοιπόν εδώ και λίγες μέρες έγινα κάτοχος μιας μεταχειρισμενης Gaggia New Baby 06 Dose(..απο τον Κωστα_delpiero10), Modαρισμένη με μπαρομετρο και OPV, τον οποίο και ευχαριστώ πολυ για την άψογη συναλλαγή που είχαμε!

Ευχαριστώ και όλους εσάς(!) που μπήκατε στον κόπο να γράψετε σε αυτό το θέμα για να με βοηθήσετε στην απορία που είχα! Δυστυχώς όμως..
Nickolas
New Member

Τοποθεσια: Πειραιας
Μηχανη: Gaggia New Baby Dose
Μυλος: Mazzer Super Jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 07 Μαρ. 2015, 02:02

Δεν πειραζει Νικο ...μια χαρα ειναι και η baby.Μια χαρα καφεδακια θα πινεις και στο μελλον θα μπορεσεις καποια στιγμη να αναβαθμιστεις χωρις να ξελυγωθεις οικονομικα.
Καλοδουλευτη και καλες εγχυλισεις να εχεις. :coffee:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast