Simonelli Oscar ή Sab Nobel..?

Οδηγός Αγοράς Μηχανών Espresso

Simonelli Oscar ή Sab Nobel..?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nickolas » 20 Φεβ. 2015, 00:31

Καλησπέρα!

Βρίσκομαι σε διλημμα και χρειάζομαι τη βοήθειά σας!

Ειμαι στα πρόθυρα αγοράς μια HE μηχανής και μέχρι πριν λίγες μερες (πίστευα) είχα καταλήξει στην Simonelli Oscar μαζι με τα mods απο elektros.it στα 650€..

Μέχρι εδώ καλά!

Έως τι στιγμή που έπεσα πανω σε μια Sab Nobel (αντιπρόσωπος ειναι ο Διακουμακος) στα 700€.

Απο σχετικό ψάξιμο στο net δεν κατάφερα να βρω κάτι αξιόλογο σε reviews ή videos ώστε να δω τι παίζει με αυτή τη μηχανή..
Το μόνο(αξιόλογο) που βρήκα ήταν κάτι φωτογραφίες απο ενα site, http://www.rimprezza.de/SAB-Nobe
όπου φαίνεται να δείχνει το εσωτερικό της μηχανής!
Σε πρώτη φάση και χωρίς να ειμαι ειδικος(..μα καθόλου) διακρίνω οτι η Sab εχει επιπλέον έξοδο για ζεστό νερό και μπαρομετρο για την πίεση του μπόιλερ.

Μπορεί κάποιος να αξιολογήσει τη μηχανή βλέποντας τις photos και να μου πει τι γνώμη του σε σχέση με την Oscar?

Επιπλεον αν μπορεί κάποιος να προτείνει κάποια HE μηχανή(..πιστεύω οτι έχω καταλήξει σε αυτό το ίδιος μηχανής) έως 800€ θα τον άκουγα με μεγάλη προσοχή!

Με εκτίμηση!
Nickolas
New Member

Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Πειραιας
Μηχανη: Gaggia New Baby Dose
Μυλος: Mazzer Super Jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made
{ TAGS }Επιλογή καφετιέρας εσπρέσσο, Simonelli Oscar,Sab Nobel,

Re: Simonelli Oscar ή Sab Nobel..?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 20 Φεβ. 2015, 09:10

Συμφωνα με αυτο που βλεπω μιλαμε για μια επαγγελματικη μηχανη αυτοματη ,μικρη σε σχεση με αλλες ,ενος γκρουπ με οτι αυτο συνεπαγεται σε σχεση με καταναλωση ρευματος ,διαρκεια προθερμανσης της μηχανης συνδεσιμοτητος κλπ.
Η τιμη της σιγουρα ειναι χαμηλη γι αυτο που προσφερει οποτε θα πρεπει να εισαι σιγουρος για το αν ειναι πραγματι του κουτιου η ειναι κανενα demo η γενικα μεταχειρισμενη.Την μηχανη δεν την ξερω και για την ακριβεια πρωτη φορα την βλεπω.Μεσα απο τις φωτο διακρινω πολλα εξαρτηματα κοινα με τις ισπανικες expobar αλλα και με τις κινεζικες belogia.
Επειδη βλεπω πως για πολλους εξυπνους επιχειρηματιες ειναι ευκολο να στησουν τελικως μια γραμμη παραγωγης μηχανων αυτο δεν σημαινει οτι αυτο που θα φτιαξουν θα κανει και καλο καφε.
Επισης αυτο δεν σημαινει οτι η συγκεκριμενη δεν κανει καλο καφε γιατι δεν το γνωριζω.Τα ανταλλακτικα που φοραει ομως δεν τα εχω δει σε κανεναν απο τους προμηθευτες μας οποτε το μονο που πρεπει να ξερεις ειναι κατα ποσο την καλυπτει ο εισαγωγεας της.
Το οτι εχει κοινα εξαρτηματα με τις προαναφερθεισες δεν σημαινει οτι αυτα χρησιμοποιουνται με την ιδια συνδεσμολογια και ταιριαζουν πανω της.
Πληροφοριακα παντως να ξερεις οτι εχει κεντρικη ηλεκτρονικη πλακετα η συγκεκριμενη.

Θεωρω πως τη στιγμη που μιλαμε η oscar στην τιμη που την αποκτα κανεις μονταρισμενη ειναι ο επικρατεστερος διαγωνιζωμενος σε ΗΧ.
Αυτα απο εμενα ελπιζω να βοηθησα λιγακι.
Αααα και κατι αλλο.ΗΧ τις λεμε οχι ΗΕ.Αν και σημαινουν τα αρχικα heat exhanger παγκοσμιως λεγονται ΗΧ. :)
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nickolas » 20 Φεβ. 2015, 17:51

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, κατατοπιστικότατος όπως πάντα..!
Τελικά ειναι μονοδρομος(σε αυτά τα χρήματα) η Oscar!!!

Θα με ενδιέφερε όταν πάρω την Oscar να τοποθετήσω μανόμετρα σε μπόιλερ και ατμό! Απο οτι είδα και στο σχετικό θεμα viewtopic.php?f=72&t=515 το έχεις κανει!

Δεν ξέρω αν ειναι σωστό, βάσει των κανονισμών του φόρουμ, να σε ρωτήσω εδώ.. Αν κανω λάθος παρακαλώ να διαγράψεις το μήνυμα!

Καταρχάς δεν μου ειναι ξεκάθαρο αν ασχολείσαι επαγγελματικα(επι πληρωμής δηλαδή!) με τις μηχανές ή το κάνεις χομπίστικα.. Με όλο το θάρρος θα ήθελα, αν αυτό ειναι εφικτό, να μου τοποθετήσεις εσύ τα μανόμετρα στη μηχανή και να σε ρωτήσω ακόμα για το κόστος(ανταλλακτικά και εργασία σου)

Με εκτίμηση
Nickolas
New Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 20 Φεβ. 2015, 18:35

Το ίδιο ήθελα κι εγώ να ρωτήσω εδω και καιρό αλλά δε βρήκα το θάρρος.. :new_shocked:
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member

Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Eureka Atom 75
2ος Μυλος: Compak K10
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 22 Φεβ. 2015, 12:02

Παιδια συγνωμη για την καθυστερηση αλλα ο χρονος μου αυτον τον καιρο ειναι περιορισμενος ακομα και για το φορουμ.
Θα ηθελα να σας βοηθησω αλλα οπως ειπα και παραπανω δυστηχως εχω ανοιξει μετωπα που δεν μου επιτρεπουν να ασχοληθω περαιτερω με mods
Εννοειται βεβαια πως οτι βοηθεια χρειαστειτε μεσω του φορουμ απο εμενα θα την εχετε.Ανοιξτε ενα τοπικ εαν σας ενδιαφερει για τοποθετηση μανομετρων στην oscar και το συζηταμε εκει.
Αντωνη δεν χρειαζεται θαρρος για τετοιες ερωτησεις φιλε μου.Ειμαστε μια παρεα και εννοειται οτι οπου μπορουμε να βοηθησουμε θα το κανουμε.
Νικο το φυσιολογικο και το σωστο ειναι βεβαια οταν αναλαμβανει καποιος μια εργασια να πληρωθει για τον κοπο του και την γνωση του δεν το συζηταμε.
Καποτε εκανα ενα σκασμο αναβαθμισεις σε αλλο φορουμ με pid προθερμανσεις μανομετρα και δεν συμμαζευεται σε πολλα παιδια εντελως μα εντελως δωρεαν μεχρι που αρχισαν να μαζευονται σαν τις μελλισες στο μελι.Ειπα οτι δεν παει αλλο βεβαια ετσι και εκανα μερικες ακομα αναβαθμισεις με συμβολικη πληρωμη προκειμενου να μην συνεχιζω να ειμαι ο :jerking: του φορουμ.
Τοτε βρεθηκαν καποιοι (να μην τους χαρακτηρισω) που με κατηγορησαν για χρηματισμο και χρησιμοποιηση του φορουμ για ιδιον οφελος και αλλες τετοιες παπαριες.Εχω κρατησει print screen των τελειως συκοφαντικων και λασπολογικου τυπου δηλωσεων οι οποιες παρεπιμπτοντως τις καταπιαν αμασητες ολοι ακομα και αυτοι που ειχα βοηθησει τοτε.
Απο τοτε φανερα εκνευρισμενος προκειμενου να μην δινω δικαιωματα σε τετοιου ειδους υποκειμενα εχω σταματησει να κανω τετοιες επεμβασεις και εχω περιοριστει σε βοηθεια εαν καποιος παθει καμμια βλαβη που δυσκολευεται να την φερει εις περας.
Μετατροπες που ανεβαζω κατα καιρους εδω ειναι καθαρα χομπιστικες επεμβασεις τις οποιες εκανα για να παιξω η για την προκληση η για να πατσισω χρωστουμενα που ειχα.
Επισης υλικα εχω σταματησει να αγοραζω για τον οποιονδηποτε και εαν αναγκαστω να κανω καμμια επισκευη επιμενω να μου τα φερει ο ιδιος για να του τα βαλω για να μην κατηγορηθω και γι αυτα οτι βγαζω :lol:
Χομπιστικα λοιπον φορουμιστικα και ολοι αγαπημενοι και με διαφανεια. :Yeah:
Τα ακους GF; :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό COFFEEMAN » 22 Φεβ. 2015, 14:11

Αστα αυτά Δημητριε το παπάκι που χεις είναι Harley Davidson αλλα το χεις μεταμφιεσμένο και εκεινο το αμάξι που χεις Porce α ρε χρημα που εβγαλεςνα μην πω για την βίλα στην Εκάλη. :2funny:
COFFEEMAN
Active Member

Ονομα: ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Τοποθεσια: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηχανη: Vbm_domobar jr2b mod
2η μηχανη: Gaggia classic
Μυλος: Mazzer Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Xatzilias coffee roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 22 Φεβ. 2015, 14:51

Τι εννοείς περί διαφάνειας ?
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 22 Φεβ. 2015, 16:06

Ειναι η φαση εκεινη οπου υπο το φως του ηλιου ουδεν κρυπτον.Ειναι η ευκαιρια που μου δωθηκε με την ερωτηση του νικου να απαντησω δημοσια γιατι οπως ειπε και ο αντωνης ηθελε αλλα δεν ρωταγε.
Επειδη κι εσυ αναφερθηκες στην πιθανοτητα να σου φτιαξω μηχανη οπως και καποια αλλα παιδια στην πιθανοτητα να τους φτιαξω μυλο δημοσιως και πεταγονται κατι τυπακια με αποκαλυψεις για τη βιλα μου στην εκαλη και την πορσε μου αρπαζωντας την ευκαιρια να με διαβαλουν και να με ξεμπροστιασουν ,ετσι κι εγω δηλωνω πως τα ΛΕΦΤΑ μου τα εκανα απο το χρηματιστηριο ρε κεραταδες :lol: :lol:
Δεν τα εκανα απο τις μηχανες τα mods και τους μυλους.Εεεε και λιγο απο την κριση εβγαλα καποια ψιλα με μερικες of-shore οσο αναφορα το εμποριο οπλων στο οποιο επιδιδομαι εδω και γενεες :lol:
Διαφανεια λοιπον..ολα στο φως :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 23 Φεβ. 2015, 12:17

Εγω παντως οταν ειχα ερθει στο χαωδη εργαστηριο σου των 800τμ και ειχες απεξω σκεπασμενο το Porsche Cayenne κατι δεν μου καθοτανε καλα...το ξερα οτι τα επαιρνες μαζι με τον Ακη.. :tooth: :2funny:
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member

Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nickolas » 25 Φεβ. 2015, 02:13

Off topic

Προς Δημήτρη!

Καταρχάς με αυτά που γράφω δεν προσπαθώ να σου αλλάξω στάση απέναντι στο θέμα, θελω απλώς να έκφρασω τη λύπη μου..

Ειναι τόσα πολλά αυτά που θελω να πω που θα χρειαστώ πολλές παραγράφους.. και θα κουράσω κόσμο!

Θα προσπαθήσω όμως να ειμαι σύντομος!

"Κρίμα" ειναι η πρώτη λέξη που βγήκε απο το στόμα μου.. αμέσως μόλις διάβασα την απάντησή σου!

Καταλαβαίνω τα: θυμό, εκνευρισμό, λύπη, στεναχώρια, απογοήτευση και αλλα πολλά συναισθήματα που σε οδήγησαν σε αυτή την επιλογή! Ειναι απολύτως λογική αντίδραση..
Την ιστορία που μας περιέγραψες, περίπου την έχω ζήσει και εγώ, λίγο διαφορετική αλλα όμως με την ίδια κατάληξη..
Όποτε συμπάσχω και σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!

Εσύ φτιάχνεις μηχανές εγώ ποδηλατα.. κατα κάποιο τροπο είμαστε ομότεχνοι όσο αφορά τη μηχανική!

Ξεκίνησα να εργάζομαι στα ποδηλατα το 2001 περνώντας και απο την χονδρική και απο την λιανική οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει ΓΝΩΣΗ+ΠΑΡΟΧΗ=ΠΛΗΡΩΜΗ.
Για αυτό το λόγω και όταν σου έκανα την πρόταση έκλεισα την φράση μου έτσι "..και να σε ρωτήσω ακόμα για το κόστος(ανταλλακτικά και εργασία σου)".
Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να εννοηθεί οτι θελω να μου κανείς μια εργασία δωρεάν. Δεν ειναι σωστό, δεν θελω να μου το κάνουν, άρα δεν το κανω και εγώ, απλά πράγματα!

Αυτα τα ολιγα!

Με εκτίμηση
Nickolas
New Member

Coffee Roaster:

Επόμενο

Επιστροφή στο Οδηγός αγοράς μηχανών Espresso