Σελίδα 1 από 1

Αγορά μηχανής espresso μέχρι 400€

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Σεπ. 2015, 23:21
από sonex
Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν ενα μεγάλο ευχαριστώ για τις πληροφορίες που παρέχετε σε όλους εμάς τους νέους προσφέροντας απλόχερα την εμπειρία σας. Μετά απο διάβασμα σε αρκετές ενότητες εχω καταφέρει να αποσαφηνίσω ορισμένα πράγματα αλλα παράλληλα να είμαι μπερδεμένος σε πολλά άλλα. Καταρχήν να διευκρινίσω οτι απ'οσα διάβασα ο μύλος ήταν μονόδρομος επομένως προχώρησα πρώτα στην αγορά ενός μεταχειρσμένου mazzer super joly που πιάνει αρκετό χώρο στον πάγκο μου και προς το παρόν τον κοιτάω! Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της πρώτης μου μηχανής espresso και επιγραμματικά αναφέρω οτι η χρήση που θα κάνω είναι 1-2 cappuccino, freddo cappuccino η espresso σε καθημερινή βάση, κυρίως όμως προτιμώ το γάλα στον καφέ. Αρχικά είχα αποφασίσει για gaggia baby twin η οποία και έχει καταργηθεί, μετά σκέφτηκα να ανέβω λίγο παραπάνω ελπίζοντας να πάρω μια μηχανή καλύτερης κλάσης που ίσως κρατήσει μερικά χρόνια παραπάνω και παράλληλα δεν θα χρειαστώ να δαπανήσω χρήματα για mods στο μέλλον, επομένως κατέληξα στην lelit pm 41 tem. Απο την άλλη ακούω και για την ranchilio silva ενω αν είχα τη δυνατότητα θα πήγαινα σε άλλης κατηγορίας μηχανή και αυτή θα ήταν η oscar. Τελικά το ανώτερο όριο που μπορώ να διαθέσω είναι τα 400€ και αναμένω γνώμες για να καταλήξω στην αγορά.

Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Re: Αγορά μηχανής espresso μέχρι 400€

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Σεπ. 2015, 23:49
από Edesso
Μπραβο σου, ξεκινησες πολυ καλα με διαβασμα και υπομονη :yourock:

Η αγορα του mazzer εξαιρετικη κινηση, αστον να περιμενει θα ρθει η ωρα του :lol:

Και οπως βλεπω και στο θεμα της μηχανης εισαι σε πολυ καλο δρομο, για τα δικα μου γουστα και αναγκες λελιτ με pid, αλλα εσυ θα κρινει συμφωνα με τις δικες σου αναγκες, γαλα στον καφε διαβαζω οποτε ισως μια oscar να σου ταιριαζε καλυτερα.

Οτι και να επιλεξεις παντως ειμαι σιγουρος οτι πολυ γρηγορα θα φτιαχνεις φοβερους :coffee:

Καλως ηρθες

Re: Αγορά μηχανής espresso μέχρι 400€

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Σεπ. 2015, 10:25
από sonex
Ευχαριστώ καταρχήν για την άμεση ανταπόκριση σου, συμφώνω απόλυτα με τις απόψεις σου ίσως η oscar να είναι η ιδανική επιλογή για μένα ωστόσο τόσο το κόστος της σε συνδιασμό με την εισαγωγή της απο το εξωτερικό δυσκολεύουν τα πράγματα στην παρούσα φάση. Απο την άλλη να σου πω και την αλήθεια αν μπορώ να αγοράσω κάτι απο ελλάδα και την στηρίξω την εγχώρια αγορά, έτσι όπως είναι σήμερα, το προτιμώ (και σου μιλάει ενας άνθρωπος που το 2000 αγόραζε στο eBay απο laptop μέχρι αναρτήσεις αυτοκινήτου και home cinema!) Βέβαια θεωρώ πως και οι έμποροι στην ελλάδα θα πρέπει να έχουν λογικές τιμές (σίγουρα όλοι κατανοούν οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις τιμές της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας). Επανέρχομαι λοιπόν oscar για τους παραπάνω λόγους την απορρίπτω προς το παρόν, gaggia με οτι ακούγεται τελευταία ως προς τα νέα μοντέλα και τα mods που θα πρέπει να κάνω στο μέλλον την απορρίπτω και μάλλον θα καταλήξω στην lelit με pid. Το μόνο που δεν ξέρω είναι κατά πόσο θα μπορώ να παρασκευάζω δυο καφέδες με γάλα χωρίς να χρειάζομαι μια ολόκληρη ζωή. Απο την άλλη βέβαια τώρα που πρέπει να φτιάχνω τρεις κάψουλες nespresso επαναγεμιζόμενες ( αφου κόψω τον καφέ στον mazzer) για να εχω επαρκή ποσότητα καφέ στο φλυτζάνι μου πιστεύω θα γλυτώσω αρκετό χρόνο. Καμία άλλη εταιρεία σε αυτά τα χρήματα και με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν βρίσκω εκτός αν προτείνεις εσύ κάτι άλλο.

Ευχαριστώ και πάλι.