wega mininova - γενικος καθαρισμός

Ένας καλός Barista φαίνεται και στην καθαριότητα

Re: wega mininova - γενικος καθαρισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 16 Δεκ. 2014, 10:34

Να χαλάσουμε τις καρδιές μας ? :2funny:

Ε! δεν της χαλάμε... Μου αρέσει πολύ η Κέρκυρα και ας μην έχω πάει. :new_shocked: Μου αρέσουν οι κερκυραίοι ;)
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 16 Δεκ. 2014, 15:28

Παίρνω λοιπόν θάρρος και θα δωσω νεότερα.
Τα έφτυσε ο διακόπτης από τον πρεοσσοστάτη του μπόιλερ και τόν άλλαξα με αυτον του μύλου που δεν δουλευε ποτέ ετσι κι αλλιώς.
Η επόμενη δυσκολία ειναι ότι με το πιεσόμετρο κούπας που μπαινει στο group μου δινει 16 bar. Αυτη η ένδειξη συγνώμμη, αλλα κατα την γνώμμη μου ειναι για τα περα αμπέλια. Το ζήτημα ειναι ότι όσο και να πειράξω την opv που έχει ψηλά, δεν αλλάζει τίποτα. Καρφι στα 16 πάει σε 10 δευτερα. Αυτή η ένδειξη βέβαια ειναι χωρίς εκχύλιση, σαν το τυφλό.
Οτι η πίεση ειναι πάνω από 9,5 - 10 bar ειναι μαλλον αλήθεια, (αλλά όχι και 16) γιατί έχω εχω θέμα με γρήγορες εκχυλήσεις.
Καμια ιδέα;
Μιμης
Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 16 Δεκ. 2014, 16:22

Μιμης έγραψε:Ας μην το λάβουμε υπόψιν το προηγούμενο που έγραψα., ας πούμε ότι ειμαι καπάτσος και το έλυσα αμέσως.
Και αν κάποιος στοχάστηκε ότι ζαβομάρα ειναι η αιτία, ας μην το πει, γιατί κατι θα πω, κατι θα μου ξαναπει, θα λογοφέρουμε, θα έρθουμε στα χέρια, μετα αστυνομίες, κρατητήρια, θα γινουμε αλήτες και θα κλεισουμε τα σπίτια μας.
Ευχαριστώ.

Eγω γι αυτο δε μιλαω καθολου για να μην μπλεξουμε :lol: :lol:
Ομως σημερα λεω να παραστρατησω και να το διακινδυνευσω.
Οταν λες διακοπτης του πρεσσοστατη τι εννοεις;H προταση μου παντως ηταν να τον αλλαξεις τελειως. ;) Οταν λες ρυθμιζεις την opv και δεν αλλαζει τιποτα αυτο σημαινει οτι βλεπεις επιστροφη νερου προς το δοχειο απο την opv;
Οταν λοιπον ρυθμιζουμε την opv με τυφλο και θελουμε να κατεβασουμε πιεση τοτε βλεπουμε απο το σωληνακι σιλικονης ,που αυτη εχει, νερακι να φευγει προς το δοχειο νερου η προς την αποχετευση οπου παει τελος παντων το σωληνσκι της.Οταν θελουμε να αυξησουμε την πιεση τοτε το νερακι αυτο μειωνεται οσο εμεις αυξανουμε.Τα βλεπεις αυτα;
Πες μας τι βλεπεις για να δουμε αν φταιει το μανομετρο σου η κατι αλλο.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 16 Δεκ. 2014, 17:57

Παιδευόμουνα όλο το πρωί με τη μηχανή και το μύλο.
Ας πάμε όμως σε 2 φωτο που τραβηξα για να έχουμε ντοκουμέντα, να μην μιλάμε στον αέρα.

Τον παλιό διακόπτη τον έλυσα να δω τι ειχα μέσα, αλλά δεν πρόλαβα, εκοψαν καπίστρι αυτα που ειχε μεσα και έφυγαν απο δω κι απο κεί. Ειχε φαει όμως τα σμπαρα του, ειχε καψουλίσει το πλαστικο στις επαφές.

Ο διακόπτης του πρεσσοστάτη αλλαγμένος :
IMG_1979.jpg

Εδώ ειναι αυτό που ρυθμίζω με την ελπίδα να αυξομειώσω την πίεση. Προσωπικά δεν μου αρέσει το πλαστικο σωληνάκι, δεν καταλαβαίνω γιατί παει πάλι στην έξοδο της αντλίας. Δεν θα έπρεπε να να πηγαίνει στην είσοδο;

IMG_1980.jpg

IMG_1981.jpg

Εκανα μερικες δοκιμαστικές εκχυλισεις με διαφορα κοψίματα, και στην καλύτερη ειχα κενά, δεν έχω ζυγαριά, χάλασε η κινέζα.. Ισως και να φταίει που ο καφές ειναι ψημένος 10 Απριλίου. Να παρω ένα κουτι σπυρια απο το μάρκετ καλύτερα, ε;
Μιμης
Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kostas 5b » 16 Δεκ. 2014, 19:19

Mιμη απο τι βλεπω απο τη φωτο,εχουν μπει αναποδα τα πραγματα,,,δες τη φωτο που ανεβασα ,κ κανε το ιδιο ;) Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostas 5b
Member

Ονομα: kostas
Τοποθεσια: κερκυρα
Μηχανη: wega mininova
Μυλος: ascaso i mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: biancaffe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 16 Δεκ. 2014, 21:55

Οπότε χρειάζομαι μια γωνια, το ταφ υπάρχει, Μάλλον θα χρειαστώ και άλλο σωληνάκι από την βαλβίδα.
Κατόπιν, θα μεινει μονο η εγκατασταση για το όργανο της πιεσης της αντλίας, ένα χρονόμετρο, και αφου κάναμε την εκκλησιά να βάλω και ενα στοιχείο στο γκρούπ να βλέπω την θερμοκρασία, και βέβαια ένα - δύο pid.
Πιστεύω ότι δεν ειναι μακριά η ώρα που θα δω να ολοκληρώνεται το project.

Εικόνα

Απλά σκέφτομαι, μηπως να αγορασω και μια εσπρεσσομηχανή να πίνω και κανα καφέ όσο το δουλευω το σχέδιο δράσης;
Μιμης
Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kostas 5b » 16 Δεκ. 2014, 22:10

κανονικα δεν πρεπει να σου λειπει τιποτα ουτε γωνια,αφου η μηχανη δουλευε κανονικα πριν,,τα εχεις δεσει λαθος,δεν γινεται να λειπουν πραγματα!!να περισευουν ναι,οχι ομως να λειπουν :tooth: :tooth:
Άβαταρ μέλους
kostas 5b
Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 16 Δεκ. 2014, 22:38

Δεν τα έχω πειράξει εγώ αυτα νεαρέ. Οπως ήταν τα ξανάδεσα. Αλλωστε πως θα το έκανα, αφου στην εισοδο έχει μόνο ενα τσουτσούνι που μπαίνει το λάστιχο από το βυτίο. Ασε που το λεγάμενο πλαστικό κανούλι φτανει ακριβώς εκει που ήταν, δεν εχει τοσο μακρος να φτασει στην εισοδο της αντλίας. Τέλος πάντων, θα το βγάλω από εκει να δω τι κάνει αν αυξομειώσω την βαλβίδα, και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Πάντως να κάνεις εναν καφέ και να ξέρεις με ακρίβεια πως δουλευει το θερμουδραυλικό σύστημα, και ιδιαίτερα αν του έχεις βάλει χέρι γιατί σου αρέσει, μου θυμίζει το ανέκδοτο με την αρκουδα που πηδούσε αυτον που πηγαινε να την σκοτώσει.
Τελικά δεν ειναι μόνο ο καλός καφές το ζητούμενο. Το τσίκλισμα και το τι μοντιφιά θα καταφέρουμε να κάνουμε ειναι.
Αλλα΄για αυτα τα πράματα πρέπει να έχεις μια μηχανή που να αξίζει τον κόπο. Σαν να βάζεις akrapovic σέ βέσπα θα αισθάνομαι με την δική μου, αν την υποστηρίξω με κανα διακοσάρι. Γιατι με καλαθάκια, shower screen, μανόμετρα, πολύμετρα, βυθόμετρα και λοιπά, εκει θα πάει.
Τέλος πάντων, αυριο αν βρέχει θα της βάλω πάλι χέρι, ορίστε, ουτε η γυναικα μου τετοιες χάρες.
Μιμης
Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kostas 5b » 16 Δεκ. 2014, 23:15

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostas 5b
Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kostas 5b » 16 Δεκ. 2014, 23:52

μιμη απο τι παρατηρησα τωρα, φορας την πλαστικη αντλια επανω,ειναι πιο παλια απο την δικη μου, ισως κ να ειναι ενταξει η συνδεση,ξεβιδωσε τη βιδα απο το τον ρυθμιστη της πιεσης κ κοιτα μηπως ειναι κολημενο το ελλατηριο με το εμβολο που εχει μεσα!!
Άβαταρ μέλους
kostas 5b
Member

Coffee Roaster:

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Συντήρηση Μηχανών Espresso

Μέλη σε σύνδεση