μετα απο καποια e-mail που ανταλλαξαμε με την auber μου εδωσε τι εξης ρυθμισεις
P : 40
I : 1700
D : 45
t : 2
με αυτες τις ρυθμισεις διατηρει την θερμοκρασια μεταξυ 92,9 - 93,2 εως 93,4.
αλλα,κανει ενα μικρο overshoot στους 95 βαθμους περιπου,και εξηγουμε.
οταν ξεκιναω με κρυα μηχανη λογω το οτι τα μεταλλα ειναι κρυα και τραβανε θερμοκρασια το overshoot κατεβαινει γρηγορα.
οταν ομως ζεσταθει και κανω μια εκχυλιση ελευθερης ροης 60 ml αυτο το overshoot των 2 βαθμων περιπου κατεβαινει πολυ δυσκολα,
θελει πανω απο 5 λεπτα αλλα κατεβαινει.δεν ξερω αν μπορει να διορθωθει με καποια ρυθμιση η αν ειναι και λογικο
να εχει αυτο το μικρο overshoot ? το οποιο πιστευω οτι ενας λογος που καθυστερει να επανελθει η θερμοκρασια μετα
το overshoot ειναι η πολυ καλη μονωση που εχω κανει στο μποιλερ,armaflex σε συνδιασμο με ταινια αλουμινου,μονο
η πανω φλαντζα ειναι αμονωτη και το μονο σημειο διαφυγης της θερμοκρασιας. να κανω και μερικες ερωτησεις για αυτο το θεμα,
ειναι απαραιτητη η μονωση στο μποιλερ ? βοηθαει στην σταθεροτητα της θερμοκρασιας ? το pid δεν ειναι υπευθυνο
να διατηρει την θερμοκρασια σταθερη ?
οποτε τι κανω τωρα,το αφηνω ετσι και κανω ενα μικρο φλασαρισμα ωστε να χαμηλωσω την θερμοκρασια μετα το overshoot ?
σε ελευθερη εκχυλιση των 60 ml απο 93 βαθμους η θερμοκρασια κατεβαινει στους 80 βαθμους,δεν ξερω αν ειναι λογικο
βασικα ενα αλλο θεμα που πρεπει να λυσω, ειναι να βρω ποια ειναι η θερμοκρασια εξοδου του νερου,εχω αρχισει
να κατασκευαζω ενα συστημα μετρησης,ξερω δεν θα ειναι scace αλλα για να ξερω περιπου που βρισκομαι.
κατα τα αλλα η μηχανη δουλευει μια χαρα,την αφησα και δυο 15αρωρα να δουλεψει συνεχεια,δεν παρουσιασε το παραμικρο προβλημα και μαλιστα τοτε που το pid πηγαινε στους 100 βαθμους.
παρουσιαση θα γινει και για το υπολοιπο της κατασκευης,αλλα και θα παρουσιασω εκχυλιση.
αυτα απο εμενα περιμενω τις γνωμες σας με ανυπομονησια.
καλα καφεδακια φιλοι μου