Gaggia Baby Total Mod

Οι καλύτερες μηχανές DIY που κυκλοφορούν

Re: Gaggia Baby Total Mod

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 18 Μαρ. 2015, 15:36

Σε ελεύθερη ροή θα πέσει γρήγορα η θερμοκρασία, και πολύ, λόγω μικρού μποιλερ, φυσιολογικό αυτό

Δηλαδή για να καταλάβουμε 100% το πρόβλημα σου, εσύ το βάζεις πχ στους 92 βαθμούς ενώ αυτό πάει 100 και κάθεται εκεί;
Ο καφές γευστικά πως είναι όταν δείχνει (και είναι) 100
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member

Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica
{ TAGS }Mod Gaggia Baby, πατέντα Gaggia, μετροπή Gaggia Baby, inox boiler gaggia,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 18 Μαρ. 2015, 16:05

εχεις δικιο για την ελευθερη ροη,ενταξει 350 ml ειναι το μποιλερ,το να βγουνε 60ml και να μπουν 60ml κρυου νερου
η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να δω τοσο μεγαλη πτωση θερμοκρασιας.
δεν εχω φτιαξει ακομα καφε διοτι απο εχθες που τελειωσα τις μετατροπες προσπαθω να λυσω το θεμα με το pid.
δεν ειναι καλυτερα να ξερω πρωτα τι θερμοκρασια εχω και μετα να αρχισω τις εκχυλισεις?
γιατι ειλικρινα ετσι οπως ειναι τωρα δεν ξερω καθολου τι θερμοκρασια εχω στο μποιλερ,ποσο μαλλον
τι θερμοκρασια θα εχω στην εκχυλιση.93 βαθμους βαζω το SV και πηγαινει μεταξυ 101,5 και 102,5.
πως γινεται αυτο?
GKLTDKV
Regural Member

Τοποθεσια: Χανια
Μηχανη: G.B Modified By GK
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Porlex Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 18 Μαρ. 2015, 16:35

Α σορρυ ξέχασα για το μποιλερ που έχεις βάλει μεγαλύτερο, δεν θα έπρεπε να πέφτει τόσο πολύ
Επίσης και λάθος να διαβάζει, όταν βάζεις 93 θα έπρεπε να το ρυθμίζει τόσο, στην οθόνη εννοώ

Ψαξτο καλύτερα μήπως είναι αυτό που λέει ο Δημητρης, αν και από ότι λες το ελεγξες

Δοκίμασε πάντως μια εκχύλιση από περιέργεια
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member

Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 18 Μαρ. 2015, 18:59

Θα σε ξαναρωτησω τι αισθητηρα εχεις παρει γιατι το οτι πηρες rtd ειναι αυτονοητο αλλα ποιον εχεις παρει;Εχω παρει καποιον εμβαπτιζομενο και μου βγηκε προβληματικος οποτε ενα σεναριο ειναι να ειναι χαλασμενος ο αισθητηρας.
Το πιο λογικο βεβαια ειναι το offset αλλα επειδη το pid που πηρες δεν το ξερω (αληθεια γιατι δεν πηγες να παρεις το γνωστο και πολυδοκιμασμενο δεν το εχω καταλαβει :think: )θεωρω οτι ειναι δυσκολο να φταιει το pid το ιδιο αλλα καποιο θεμα ρυθμισεων ειναι.Οι τιμες που βαζεις στο p.i και d ειναι σε κλιμακα που δεν εχω δοκιμασει ουτε και γνωριζω οποτε δεν μπορω να σε συμβουλεψω κατι εκει.
Για κοιτα στο manual τι σημαινει να ειναι το offset 0.Μηπως πρεπει να μπει καποιο νουμερο εκει.Το εχεις βαλει σε κελσιου το pid;
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 18 Μαρ. 2015, 20:02

αυτος ειναι ο αισθητηρας που πηρα http://www.auberins.com/index.php?main_ ... cts_id=136
προτιμησα αυτο το pid επειδη ειναι πιο μικρο για αυτο και μονο,δεν περιμενα οτι ειναι διαφορετικο.
αν κοιταξεις στο site αυτα που λεει ειναι τα ιδια.
οσο για το offset εχει τη γνωστη λειτουργεια που εχουν και τα αλλα.δηλαδη για αντισταθμιση
θερμοκρασιας μποιλερ και νερου εκχυλισης.
ναι ειναι σε κελσιου. εχω κοιταξει ολες τις ρυθμισεις,δεν ξερω τι αλλο να κανω,ισως να στειλω και ενα e-mail στην auber
να δω τι εχει να πει.
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 18 Μαρ. 2015, 22:12

Ακριβως αυτον ειχα παρει κι εγω και μου βγηκε προβληματικος.Εχεις κανεναν αλλον αισθητηρα να δοκιμασεις εστω και εξωτερικο ακομα και τυπου Κ για να δεις αν συνεχιζει αυτην την συμπεριφορα;
Aν τελικα δεν .....τι να πω ....στειλε ενα μειλ στην auber να δεις και απο κει τι θα πουν.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 18 Μαρ. 2015, 22:26

εχω 2 τετοιους αισθητηρες,αυτος που εχω συνδεσει τωρα στο auber, πριν ηταν στο sestos και δουλευε μια χαρα.
τον καινουργιο που πηρα τελευταια τον εχω συνδεσει στο sestos για τον ατμο.
επειδη πριν δουλευε για αυτο και δεν θεωρησα οτι ειναι χαλασμενος.
καλου κακου,αυριο βεβαια θα κανω μια αλλαγη να δω τι γινεται,αρκει βεβαια να βρω τον χρονο αχ αχ.
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 19 Μαρ. 2015, 09:56

Πιστευω οτι ειναι θεμα ρυθμισεων.Μια γενικη οδηγια ειναι οτι το d καλο ειναι να ειναι τεσσερεις φορες μικροτερο απο τι i.
Αυτες οι δυο παραμετροι σε συνδυασμο με το p και το cycle time θα αρχισει να σταματαει τις γκαζιες πιο νωρις.
Επειδη δεν καταλαβαινω την κλιμακα αυτη που εχει και πραγματικα ο χρονος μου ειναι τοσο περιορισμενος που ουτε το manual δεν προλαβαινω να διαβασω κοιτα και αυτα που σου ειπα.
Η μονωση σε πολλες περιπτωσεις ευννοει κατα κορον το overshoot ειδικα εαν το μεταλλο εχει μεγαλη θερμοχωριτηκοτητα.Εαν ομως ηταν αυτη η αιτια καποια στιγμη θα κατεβαινε στο sv πραγμα που δεν συμβαινει τωρα και αυτο ειναι που με προβληματιζει :think:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 19 Μαρ. 2015, 12:41

μα το πιο παραξενο και συναμα το πιο μεγαλο προβλημα ειναι θεωρω, οτι ενω εχει περασει η θερμοκρασια το SV
συνεχιζει το pid να δινει γκαζιες,και φτανει εκει στους 100 και..κατι βαθμους και μενει εκει.
εκανα επισης και το εξης, οταν ηταν 100 βαθμοι το PV εβαλα το offset μειον 7 βαθμους,πηγε στο 93 για λιγο.
και μετα παλι αρχισε να ανεβαινει μεχρι να σταθεροποιηθη στους 100.
κατι δεν παει καλα,εγω δεν μπορω να βγαλω ακρη,περιμενω και απαντηση απο την auber,για να δουμε.
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 21 Μαρ. 2015, 10:47

μετα απο καποια e-mail που ανταλλαξαμε με την auber μου εδωσε τι εξης ρυθμισεις
P : 40
I : 1700
D : 45
t : 2
με αυτες τις ρυθμισεις διατηρει την θερμοκρασια μεταξυ 92,9 - 93,2 εως 93,4.
αλλα,κανει ενα μικρο overshoot στους 95 βαθμους περιπου,και εξηγουμε.
οταν ξεκιναω με κρυα μηχανη λογω το οτι τα μεταλλα ειναι κρυα και τραβανε θερμοκρασια το overshoot κατεβαινει γρηγορα.
οταν ομως ζεσταθει και κανω μια εκχυλιση ελευθερης ροης 60 ml αυτο το overshoot των 2 βαθμων περιπου κατεβαινει πολυ δυσκολα,
θελει πανω απο 5 λεπτα αλλα κατεβαινει.δεν ξερω αν μπορει να διορθωθει με καποια ρυθμιση η αν ειναι και λογικο
να εχει αυτο το μικρο overshoot ? το οποιο πιστευω οτι ενας λογος που καθυστερει να επανελθει η θερμοκρασια μετα
το overshoot ειναι η πολυ καλη μονωση που εχω κανει στο μποιλερ,armaflex σε συνδιασμο με ταινια αλουμινου,μονο
η πανω φλαντζα ειναι αμονωτη και το μονο σημειο διαφυγης της θερμοκρασιας. να κανω και μερικες ερωτησεις για αυτο το θεμα,
ειναι απαραιτητη η μονωση στο μποιλερ ? βοηθαει στην σταθεροτητα της θερμοκρασιας ? το pid δεν ειναι υπευθυνο
να διατηρει την θερμοκρασια σταθερη ?
οποτε τι κανω τωρα,το αφηνω ετσι και κανω ενα μικρο φλασαρισμα ωστε να χαμηλωσω την θερμοκρασια μετα το overshoot ?
σε ελευθερη εκχυλιση των 60 ml απο 93 βαθμους η θερμοκρασια κατεβαινει στους 80 βαθμους,δεν ξερω αν ειναι λογικο
βασικα ενα αλλο θεμα που πρεπει να λυσω, ειναι να βρω ποια ειναι η θερμοκρασια εξοδου του νερου,εχω αρχισει
να κατασκευαζω ενα συστημα μετρησης,ξερω δεν θα ειναι scace αλλα για να ξερω περιπου που βρισκομαι.
κατα τα αλλα η μηχανη δουλευει μια χαρα,την αφησα και δυο 15αρωρα να δουλεψει συνεχεια,δεν παρουσιασε το παραμικρο προβλημα και μαλιστα τοτε που το pid πηγαινε στους 100 βαθμους.
παρουσιαση θα γινει και για το υπολοιπο της κατασκευης,αλλα και θα παρουσιασω εκχυλιση.
αυτα απο εμενα περιμενω τις γνωμες σας με ανυπομονησια.
καλα καφεδακια φιλοι μου :coffee:
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο MODS & DIY Μηχανές Espresso