Τρίτο boiler προθέρμανσης σε μηχανή doubleboiler(vbm)

Οι καλύτερες μηχανές DIY που κυκλοφορούν

Τρίτο boiler προθέρμανσης σε μηχανή doubleboiler(vbm)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 29 Μαρ. 2014, 09:58

Ολα ξεκίνησαν με μια τόσο απλή σύμπτωση. Ενώ τηρούσα(από το ρημα τηραω,τηρω=βλεπω) τη λατρεμένη  Ολγα και τον επίσης λατρεμένο Γιάννη σε απογευματινό δελτίο ειδήσεων οι οποίοι προσπαθούσαν με γνωστό παγκοσμίου ϕήμης οικονομολόγο,μεγαλομένο και σπουδαγμένο στας Ευρώπας,να λύσουν το Γόρδιο Δεσμό του τεραστίου  οικονομικού αδιεξόδου της Ελλάδος ,ο γείτονας Νίκος μου ζήτησε βοήθεια να κατεβάσουμε στη πυλωτή  τον θερμοσίϕουνα  350 lt τον οποίο και θα αντικαθιστούσε  με άλλον μεγαλύτερο. Εκεί μου ήρθε Η ΙΔΕΑ.Τι είναι ο θερμοσίϕουνας;;;Boiler….Έχουμε λοιπόν και λέμε.Αλλαγή της αντίστασης 2700watt,για σιγουριά και μόνο, η μαμίσια λειτουργούσε άψογα αλλά είναι η τελειομανία που σε κάνει να υπερβάλεις.Μόνωση και τοποθέτηση του θερμοσίϕουνα στο μπαλκόνι,διπλα  στο τοίχο στη πλάτη της vbm,κάτω από τέντα για προστασία από τη βροχή.Εν καιρό θα κατασκευάσω  ειδικό σκέπαστρο για να έχω το κεϕάλι μου ήσυχο, είναι η τελειομανία που σε κάνει να υπερβάλεις.Σωλήνα  δυο ιντσών σε σύνδεση με τη μηχανή και extra κυκλοϕοριτή(αντλία) για να μην κουράζω τη rotary της vbm ,είναι η τελειομανία που σε κάνει να υπερβάλεις.Και ιδού το αποτέλεσμα,350lt νερού σε θερμοκρασία  από 60 εως 98 βαθμών έτοιμο προς χρήση.Εχω ένα μικρό προβληματάκι όσο αναϕορά τον θερμοστάτη αλλά θα το λύσω….Ελπίζω στην βοήθεια του μαστροδημήτρη!!!(Αν μπορεί και αν κατέχει  από High-tech).Τώρα που κολλάει η Ολγα,ο  Γιάννης,ο οικονομολόγος και η Ελλάδα;Τι χρειάζεται τακτικότατα ένα τέτοιο boiler;Αϕαλάτωση…..Για να μην σας κουράζω θα σας δώσω έτοιμα στο πιάτο τα εξής νουμερα.20 κιλά ξινού κάθε μηνα επί 12 μήνες ίσον 240 κιλά το χρονο.Αν το πατενταρουμε όλοι στο forum δηλαδή 150 ατομα(πρεπει να είμαστε τόσοι) αυτό  μας κάνει 36000 κιλα.Αν καταϕέρουμε με σκληρό και ανελέητο αγωνα,το τονίζω, με σκληρό και ανελέητο αγώνα να βάλουμε στο παιχνίδι 1000 άτομα-αν και μπορούμε πολλούς περισσότερους- μας κάνει 36000000 κιλά.Αρα που καταληγουμε;Δινουμε έμϕαση στον πρωτογενή παράγοντα-παραγωγη,γεμιζουμε με λεμονιές  πολεις,χωρια,μπαλκονια,γλαστρες ακόμη και τασακια!!!!Περνει μπρος επιτέλους η οικονομία κάνοντας εξαγωγές λεμονιών παντού γιατί  ως λαός της υπερβολής δεν θα έχουμε σταματημό.Ποιο το όϕελος του forum;Απλα….εμεις  σώσαμε τη χωρα.Περα λοιπόν από τον ανθρωπιστικό παράγοντα του όλου εγχειρήματος  αποκτάει πολιτική διάσταση το  πραγμα.Ο λαός μας θέλει για κυβερνήτες…….ARROW,WOODSMAN,G.F……….NEFELIM…….κ.τ.λ.(με αϕήνω απέξω  όχι γιατί δεν  γουστάρω αλλά γιατί απλά είμαι αυτό που λένε απολιτικ) με όνομα  κόμματος ΄΄Η ΕΚΧΥΛΗΣΗ΄΄(ορμωμενος από το ΄΄ΠΟΤΑΜΙ΄΄ του γνωστού δημοσιογράϕου πήρα το θάρρος να βαϕτίσω εγώ το Κόμμα ).Θέλοντας  να ευχαριστήσω τον Βασιλη,ϕυσικα και δεν είχα σκοπό να τον αϕήσω έξω από το παιχνίδι και επειδή μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει τον εθνικό προμηθευτή-εθνικό εργολάβο της θα του δώσουμε τον κόντρα ρόλο του λαμογιου…SORRY Βασίλη μου, ό,τι πει ο λαός. Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά τις προτάσεις μου(αν όχι θα απευθυνθώ αλλού γιατί ως γνωστό υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια ή  καλυτέρα λεμονιές που κάνουν λεμόνια)και να μην τις θεωρήσετε μ***κιες κάποιου που μετά από 2 σχεδόν μήνες ξύπνησε με μια κούκλα και ένα θηρίο στον πάγκο της κουζίνας του.Υ.Γ….τυχον προτάσεις για τον θερμοσιϕουνα καλό θα ήταν να συζητηθούν με τον μαστροδημητρη έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος της πατέντας καθώς και η αποτελεσματικότητα αυτής…Υ.Γ.number 2..τι λέω ο μ***κας από τη χαρά μου..Υ.Γ.number 3 με 350lt boiler πλάκα-πλάκα μπορώ να κεράσω καϕέ όλη τη Σαλλλλλονικη…Υ.Γ.number 4..τέτοια μόντα ούτε στα ποιο τρελά σου όνειρα δε ϕανταζόσουν μάστορα….
20140322_122609.jpg
20140322_122750.jpg
20140322_122803.jpg
image.jpg
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Τρίτο boiler προθέρμανσης σε μηχανή doubleboiler(vbm)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 29 Μαρ. 2014, 14:12

Τι να πω τώρα.. ωραίες εικόνες βλέπω. ;)

Στην Ανάλυση και στο Critical Thinking δεν παίζεσαι.. άντε να πιούμε και κανένα καφεδάκι μετά την υλοποίηση του boiler..
Μιλάμε.. για το business plan! Στέλιο.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 29 Μαρ. 2014, 16:22

Domobar-Elco ή Elco-Domobar....χαχα
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 29 Μαρ. 2014, 16:50

Υπαρχει ενα σοβαροτατο προβλημα στη σχεδιαση σου και δεν θα δουλεψει καλα γιατι πολυ απλα δεν εχεις βαλει ΜΟΝΩΣΗ.
Χωρις μονωση θα εχουμε περισσοτερη καταναλωση ρευματος και θα αργει λιγο να φερει την ακριβη θερμοκρασια των 92,85 βαθμων.
Η ενσωματωμενη μονωση δεν μας κανει και θα πρεπει να αλλαχτει.

:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 29 Μαρ. 2014, 17:33

Σωστά ! θα είναι και ασύμφορη η μόνωση της Elco-Domobar με την αντίστοιχη μόνωση της Super.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 29 Μαρ. 2014, 18:20

Εγω μιλαω σοβαρα κι εσεις με κοροιδευετε....επεσε το επιπεδο στο forum..το κανατε δαπεδο...Αφηστε με κανα δυο-τρεις μερες χωρις πικροχολα,κακεντρεχη,ανυποστατα,ατεκμηριωτα σχολια αν θελετε παρουσιαση της domabar-elco...Τα λεμε την Τριτη με τα :Yeah: παντα ολα
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 29 Μαρ. 2014, 20:28

:think:
Δημήτρη είδες.. δίκιο έχει το παιδί.. το πήραμε από τα μούτρα και εμείς!!

Παλιοχαρακτήρες..

ΌΛα UP στη ζωή σου φίλε σου εύχομαι ολόψυχα.

Το ΄χεις καταλάβει ότι έμπλεξες.. θέλουμε παρουσίαση.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Επιστροφή στο MODS & DIY Μηχανές Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη