Επιτελους αλλαχτηκε το μποιλερ οπως καταλαβαινεται απο τον τιτλο ειναι πλεον μονο για espresso
Μετα απο τρεξιμο (αφου πηγα σε 4 εργαστηρια ινοξ), υπομονη και βοηθεια απο φίλους (ευχαριστω Γιωργο για τις τρυπες στη φλαντζα και στην αντισταση και ας μην μας διαβαζεις στα ειπα απο κοντα) ειναι πλεον ετοιμο στη θεση του .
Τεχνικα χ-κα:
φλαντζα και ταπα σωληνα παχους 5 χιλ
σωληνας φ70 παχους 2χιλ μηκος 9,5εκ
και αντισταση 1200w απο doikas.gr
κοστος μεταλλων, κοπης και κολλησεων 25Ε (Στελιο υπαρχει πλακα ινοξ και για σενα να κοψεις )
αντισταση με μεταφορικα 26Ε
(βαλε και ενα 10αρι βενζινες )
Μερικες φοτο
Καταφερα να μετρησω και τη θερμοκρασια του νερου στην εξοδο του νερου στη τρυπουλα του γκρουπ με ενα K-type αισθητηρα για να ρυθμισω και το pid. Ξερω δεν ειναι scase αλλα ειναι ενας καλος μπουσουλας για να βρεις την θερμοκρασια οταν το συστημα σου ειναι σε μια θερμοκρασιακη ισορροπια. Παντως το ινοξ αν ζεσταθει δυσκολα πεφτει η θερμοκρασια του θελει να τρεξεις νερο για να τη κατεβασεις, σαν μπαταρια ειναι.
θερμοκρασιακο fine tuning θα κανουμε με τους καφεδες στην πορεια.
Η αντισταση ειναι χαλκινη, δε μας απασχολει, ας κανει οσο ηλεκτρολυση θελει το πολυ πολυ να φαγωθει το μποιλερ στις κολλησεις του και καποια στιγμη στο μελλον να του κανουμε συντηρηση.
Τωρα που εγινε το 1ο θα ακολουθησουν και αλλα, ακους Στελιοοοοο
to be continued....