OPV Mod προβληματισμος

Οι καλύτερες μηχανές DIY που κυκλοφορούν

OPV Mod προβληματισμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό akistriantas » 05 Μαρ. 2015, 01:23

Καλησπερα και παλι στην παρεα
Λοιπον ενω ημουν ετοιμος να προχωρησω στο συγκεκριμενο mod διαβαζα απο εδω και απο εκει για να δω ακριβως πως το κανουμε και τι ακριβως διαμετρημα μουφα χρειαζομαι επεσα στο παρακατω βιντεο.

Με λιγα λογια λεει οτι οι επαγγελματικες μηχανες καλο ειναι να λειτουργουν με 9bar αλλα στις μικρες οικιακες καλο ειναι να μην πεφτουμε κατω απο 11bar επειδη εχουν τελειως διαφορετικες αντλιες.
Και τωρα δεν ξερω τι να κανω...Οι δικιες σας αποψεις??Μιας και εγω ειμαι καινουργιος στο αθλημα.
Τελικα ριχνουμε στο 9 ριχνουμε στο 11 η την αφηνουμε ετσι οπως ειναι??
Βεβαια υπαρχει και η επιλογη να εμπιστευτουμε την γευση μας και να αποφασισουμε που το θελουμε.Εγω αυριο θα κανω την μετατρπη στο group να δω τι πιεσεις εχω αλλα μετα τι κανουμε??Την γευστικη μου κριση δεν την εμπιστευομαι ακομα γιατι δεν εχω την καταλληλη εμπειρια αλλα ουτε speciality καφε τουλαχιστον μεχρι να μαθω καλα τον μυλο και την μηχανη.
(ΝΑΙ πηρα μυλο ascaso mini i2, καφε για την ωρα molinari 100% arabica)Αν και με τον μυλο εχω ενα θεματακι που θα λυθει με mod που εχω σκεφτει αλλα θα γραψω αλλο ποστ σχετικα με τον μυλο.
Ευχαριστω
akistriantas
New Member

Ονομα: ΑΚΗΣ
Τοποθεσια: ΑΙΓΙΟ
Μηχανη: GAGGIA CLASSIC
Μυλος: Ascaso mini i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: OPV Mod προβληματισμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 05 Μαρ. 2015, 01:47

Γνωστό το βίντεο, αυτός εννοεί ότι δεν έχει δυναμη να δώσει 9 μπαρ η παλμική αν σεταριστει στα 9
Όταν ομως μετράς 9 με ειδικό μανόμετρο στο κλείστρο;

Μαλλον κάτι δεν πάει καλά με το όλο θέμα

Ρύθμισε, δοκίμασε και κρίνε, το θέμα είναι τι αρέσει σε εσένα, διαφορές θα δεις κυρίως στον τύπο της κρέμας και στο moutjfeel
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member

Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό akistriantas » 05 Μαρ. 2015, 02:10

Κατσε γιατι εσυ πας να με μπερδεψεις περισσοτερο και ειναι και αργα...Αν τωρα η αντλια δινει γυρω στα 13-14 bar αν εμεις την βαλουμε στα 9 αποκλειεται η αντλια να ζοριζεται.Πολυ διαβασμα παντως για εναν espresso και η μλκι@ ειναι οτι γουσταρω και θα εχουμε προβληματα
akistriantas
New Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 05 Μαρ. 2015, 03:15

Η αντλια οχι 12-13, αλλα 15+ bar δουλευει ΠΑΝΤΑ, απλα με την opv οταν παει να ανεβει η πιεση στο puck, τοτε ανοιγει και φευγει το νερο απο αλλη διοδο

Ο τυπος υποτιθεται λεει οτι οι παλμικες δεν εχουν την δυναμη για να δωσουν αυτην την πιεση στο puck, αλλα ξαναλεω, αν εχουμε μετρησει με μανομετρο ροης και ΟΝΤΩΣ την δινει κανονικα χωρις προβλημα, τοτε προς τι ολο αυτο?

Ειναι σαν να λεμε οτι ενα αμαξι με βαση τα αλογα του δεν μπορει να πιασει πχ 200
Ναι αλλα αν τα πιανει τοτε γιατι να το βγαλουμε οτι δεν τα πιανει?

Αυτο που δεν μπορουν σιγουρα να κανουν οι παλμικες ειναι να τροφοδοτησουν 2 γκρουπ, αλλα καμια σχεση με το θεμα...

Προσωπικα με 11+ bar επαιρνα τρελο channeling και μολις φουσκωνε το puck ανεβαζε η εκχυλιση τετοια γκαζια που δεν προλαβαινε το νερο να ''αρπαξει'' τιποτα απο τον καφε

'
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 05 Μαρ. 2015, 09:04

Εγω προσωπικα την ρυθμισα στην classic στα 9.8-10 bar.Εκει μετα απο τις μετρησεις,στις οποιες αναφερετε ο after,πηρα γευστικα αυτο που ηθελα.Ετσι κι αλλιως ρυθμιζεται πολυ ευκολα...αρα δοκιμασε μεχρι να καταληξεις.
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό akistriantas » 05 Μαρ. 2015, 10:50

Γιωργο διαβαζοντας παλι το μυνημα σου το πρωτο αλλα και το δευτερο καταλαβα τι εννοεις.Απλα το πρωτο το εξηγησα αλλιως ενω εσυ εννοουσες αλλο.Εννοειται οτι θα κατεβασω την πιεση για να δοκιμασω απλα δεν εμπιστευομαι τους γευστικους μου καλυκες ακομα.....και ειπα να παρω και την γνωμη και αλλων για να δω τι εχουν παρατηρησει.Αν και γενικα υπαρχει παντα το προβλημα της αναβαθμισης,νομιζουμε οτι το αποτελεσμα ειναι φοβερο και οτι η μηχανη πεταει.Ειναι οπως οταν βαζεις μια εξατμιση στο αμαξι και κανει παραπανω θορυβο και γινεσαι ανθρωπινο δυναμομετρο και καταλαβαινεις και ποσα αλογα πηρε το αμαξι....Αυτο θελω να αποφυγω
akistriantas
New Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 05 Μαρ. 2015, 11:45

Μπορείς να συγκρίνεις το δικό σου αποτέλεσμα με ένα κατάστημά που ξέρεις ότι φτιάχνουν καλό καφέ
Με τον ίδιο κόκκο εννοείται
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member

Coffee Roaster:

Επιστροφή στο MODS & DIY Μηχανές Espresso

Μέλη σε σύνδεση