Βαγγελη για τα παντα μιλαμε.Και για τα υλικα και για το κουστουμι.Προσωπικα δεν θα πηγαινα ποτε σε μια σχεδιαση σαν του παραπανω μυλου γιατι δεν εγκρινω την σχεδιαστικη του φιλοσοφια οσο αναφορα την αλεση-ριξιμο κοκκων-κατανομη.
Η δικη μου η υλοποιηση αποτελειται απο δυο μερη που πρεπει να ντυθουν.Το πισω μερος που φιλοξενει το μοτερ και το εμπρος που φιλοξενει ρουλεμαν,χωρος αλεσης ,βαση εξωτερικου μαχαιριου,Φανταστειτε κατι σαν τον HG ONE με πολυ μικροτερο υψος και χωρις να φαινεται ο χωρος φορτωσης των κοκκων και το αλουμινιο που κρατα το εξωτερικο μαχαιρι.
Ο λογος που δεν θελω να φαινεται ο χωρος φορτωσης των κοκκων ειναι οτι η τροφοδοτηση με κοκκους θελω να γινεται απο το πανω μερος του μυλου με εσωτερικη κρυμμενη διαδρομη για να μην εχω τα καραγκιοζιλικα του titus με τα τεραστια εξωτερικα συρταρια.
Εδω δεν θα εχουμε συρταρι γιατι ο μυλος ειναι ναι μεν καθετης αλεσης αλλα on demand χωρις κουμπωμα κλειστρου.Ναι μεν με το κουμπωμα ειναι καλυτερος αλλα σαν on demand ειναι πολυ πιο ευχρηστος για ολους τους χρηστες.
Ετσι κι αλλιως αλεθει και χωρις να δουλευει ο μυλος και να πεσουν μεσα οι κοκκοι.Εχει αρκετη ροπη για να ξεκινησει με κοκκους μεσα οποτε μπορει σαν extra να μπει hopper και timer για συενεχες αλεσεις με βαση το χρονο αλεσης.
Βεβσαια με προζυγισμενη δοση ειναι πιο εγγυημενο το αποτελεσμα αλλα με timer πιο tech.
1)Θα ριχνεις την ζυγισμενη σου δοαη απο πανω σε ενα χωνακι, θα ακους τους κοκκους που τσουλανε σε μεταλλο, θα βαζεις το κλειστρο στην δυχαλα και θα πατας το κουμπι να αλεσει μεχρι να τελειωσει η αλεση οποτε και το κλεινεις.
2)Εναλλακτικα με timer μπορεις να το ρυθμισεις να αλεσει για 11 δευτερα π.χ να ριξεις την προζυγισμενη δοση να βαλεις το κλειστρο στη δυχαλα πιεζωντας με αυτο μια φορα τον διακοπη που θα βρισκεται πισω του και θα ξεκινισει να αλεθει μονος του για 11 δευτερα ενω η δοση σου θα τελειωσει στα 10.
3)Ειδαλως φορτωνεις το hopper με κοκκους και ρυθμιζεις timer να δουλεψει ο μυλος οσο χρονο χρειαζεται για την δοση που επιθυμεις.
Ειμαι φαν του 1) για οικιακη χρηση παντως.