Nuova Simonelli Oscar από electros.it

Reviews για τις μηχανές που κυκλοφορούν

Re: Nuova Simonelli Oscar από electros.it

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 23 Δεκ. 2014, 21:12

Θα ποσταρω εντός ολίγου μόλις κάτσω στο pc καθώς θέλουμε και τη δική σου γνώμη μάστορα οπωσδήποτε! :Yeah:
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member

Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Eureka Atom 75
2ος Μυλος: Compak K10
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty
{ TAGS }Nuova Simonelli Oscar,electros.it, εσπρεσσιέρα, καφετιέρα, coffee machine,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 23 Δεκ. 2014, 21:53

Δημήτρη αν θυμάσαι παλιότερα εδώ viewtopic.php?f=72&t=515&start=20 σε είχα ρωτήσει και μου είχες δώσει απάντηση η οποια μου φάνηκε αρκετά λογική οπότε δεν ασχοληθηκα παραπάνω.
παρόλα αυτά μιας που εχουμε ευτυχώς περισσότερο ελληνικό feedback για τη μηχανή γεννηθηκε ακριβώς η ίδια απορία και σε διπλανή συζήτηση βλέποντας και αυτό http://www.chriscoffee.com/Nuova-Simone ... /oscar.htm που αναφέρει σαν feature της μηχανής το "μηχανικό" Preinfusion.
έστειλα ένα mail στον Gianni όπου ρωτούσα γιατί η πίεση αργεί να ανέβει με την αντλία να δίνει φουλ πιεση κοντα στα 10sec όπως φαινεται σε αυτό το βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=KvaFb0VHoMA και γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε φθηνότερες μηχανές όπως η classic. Η απάντηση που πήρα ήταν αυτή
The explanation is very simple, in the moment that you do operate
the pump the water begins to circulate in the heat exchanger, in the
tubes, into the filter holder, and finally goes to hang in the
pressure gauge.
You must understand that neither the heat exchanger or the tubes are
filled, the filter holder is empty and the consequence of all this
so that the ascent of the needle of the pressure gauge is slow, in
the time that the circuit described is filled the ascent of needle
will be faster.
Is a thing purely mechanical ;-)

In the hydraulic circuits of the machines that are cheaper the rise
of gauge is faster because the hydraulic circuit is shorter, the
tubes are filled more quickly
The difference between 10 and11 bars is very small, this has no
influence on the extraction

Τέλος στο άλλο σκέλος της ερώτησης δεν ρώτησα αν η μηχανή κάνει καποιο ειδος preinfusion με την εγκατάσταση της opv αλλα αν ισχύει αυτο http://www.chriscoffee.com/Nuova-Simone ... /oscar.htm . Πολλοί λένε όπως εδώ πχ http://coffeegeek.com/reviews/consumer/ ... r/CuppaJay πως η μηχανή έχει manual preinfusion. δηλαδή αν πατήσεις λίγο το κουμπί του brew τρέχει νερό από την ντουζιερα χωρίς να ενεργοποιηθεί η αντλία.
η απάντηση ήταν αυτή
Second question ....patended mechanical preinfusion ????
But they are crazy to write this? Absolutely false !
The Oscar exported to the US market is the same as that of the
European market, the only difference is that the Oscar for the
United States has provided from origin of the pressure switch Sirai
Here you can see the official website of the importer for the United
States, and it does not say absolutely this " patended mechanical
preinfusion"

Ευτυχώς που έκανες παρέμβαση καθώς με τις τοσες απορίες που ακούς καθημερινά είπα να μη σε ζαλίσω με άλλη μία. Περιμένουμε πως και πως τη δική σου γνώμη μιας που έχεις "λύσει" και την Oscar και την ξέρεις απέξω!
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 23 Δεκ. 2014, 23:24

Μια ασχετη- σχετική ερώτηση. Τα Gigleur στη simonelli γιατί τα βάζουν;
Και κάτι άλλο.. η μηχανή παραδίδεται απο τον κατασκευαστή με την πίεση της αντλίας στα 16 bar;
Μιμης
Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 24 Δεκ. 2014, 23:42

Aπο που να το πιασει κανεις και που να το τελειωσει.Ας το πιασουμε πρωτα απο τις δικες σας τοποθετησεις-αποριες για να βαζουμε τα πραγματα στη θεση τους.
Καταρχην στο δικο μου ποστ δεν σου ειπα πουθενα οτι ειναι σωστο να ανεβαινει η πιεση στα 10 δευτερα αλλα οτι δεν υπαρχει προβλημα αν βλεπεις το πρωτο extraction στα 10 δευτερα.ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικο πραγμα.
Ειπα επισης οτι η πιεση ανεβαινει σταδιακα γιατι η μηχανη εχει τωρα ενα ειδος soft-infusion.Aυτο σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει οτι θα πρεπει η πιεση να ανεβαινει στα 10 δευτερα αλλα οτι περιπου στα 4-5 δευτερα θα ανεβει σχεδον αποτομα.
Το τωρα σημαινει μετα την μετατροπη οχι με τη μαμισια εκδοση της.
Ας πουμε τωρα για την απαντηση του giannis.
Με τα πτωχα αγγλικα μου καταλαβαινω οτι ουτε λιγο ουτε πολυ μας λεει ο μαγκας οτι οταν ενεργοποιηται η αντλια ξεκιναει να κυκλοφορει το νερο μεσα στο συστημα με τη σειρα απο την αντλια μεσα στο ΗΧ στις σωληνωσεις κ.λ.π.Επισης λεει οτι πρεπει να καταλαβεις οτι ολα αυτα με τη σειρα τους γεμιζουν νερο μεχρι και to πορταφιλτερ και ανεβαινει σταδιακα η πιεση κανοντας ετσι ενα μηχανικο preinfusion.
Δεν ξερω πως να το πω αλλα μεγαλυτερη :jerking: δεν εχω ματαξανακουσει ποτε.Δεν ξερω που αποσκοπει αυτη η εξηγηση αλλα
σιγουρα οχι στη σωστη ενημερωση και επεξηγηση της λειτουργιας της μηχανης.
Για μια και καλη το νερο δεν ξεκιναει να κυκλοφορει οταν παταμε το κουμπι ουτε γινεται καμμια πληρωση νερου του κυκλωματος γιατι ειναι ηδη γεματο και σε πιεση.Η κυκλοφορια γινεται ασταματητα και για οσο ειναι ζεστη η μηχανη.Συμφωνα δε και με την αρχη του πασκαλ η πιεση που προερχεται απο την αντλια ειναι ιδια σε ολα τα σημεια του νερου μεσα στο κυκλωμα.
Το μοναδικο φαινομενο που παιζει εδω και συμφωνα με τους νομους της φυσικης και το οποιο θα μπορουσαμε να πουμε οτι επεμβαινει στο preinfusion ελαχιστα ειναι το φαινομενο της συμπιεστοτητος.(θα εβαζα και τον μπερνουλι στο παιχνιδι αλλα δεν πολυκολλαει εδω :lol: )
Copy απο βικιπαιδεια.
Με τον όρο συμπιεστόν ή συμπιεστότητα στη φυσική χαρακτηρίζεται μία από τις ιδιότητες της ύλης. Πρόκειται για μια ιδιότητα των σωμάτων να μειώνουν τον όγκο τους όταν ασκούνται σ΄ αυτά πιέσεις.

Διακρίνονται δύο συντελεστές συμπιεστότητας: ο ισοθερμοκρασιακός ή ισόθερμος συντελεστής και ο αδιαβατικός συντελεστής.

Ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των σωμάτων (ουσιών) η συμπιεστότητα αυτών διαφέρει σημαντικά.

Τα στερεά όταν υποβληθούν σε συμπίεση υδροστατικού χαρακτήρα, δηλαδή με ομοιόμορφη κατανομή πίεσης σε όλη την επιφάνειά τους παρουσιάζουν ιδιαίτερη αντίσταση δηλαδή πολύ μικρή συμπιεστότητα.
Τα υγρά είναι περισσότερο συμπιεστά από τα στερεά αλλά πολύ-πολύ λιγότερο από τ΄ αέρια. Η δε συμπιεστότητα των υγρών μεταβάλλεται με την ασκούμενη σ΄ αυτά πίεση.
Τέλος τα αέρια παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συμπιεστότητα. Αυτό έχει ως συνέπεια σε μια δεδομένη θερμοκρασία ο όγκος ενός αερίου που καταλαμβάνει κάποιο χώρο να είναι αντιστρόφως ανάλογος προς τη πίεσή του.

Ιδιαίτερη μελέτη της ιδιότητας αυτής γίνεται από την Υδροδυναμική στη ροή των ρευστών και στη κατάταξη αυτών.

Τεσπα για να μην το πολυζαλιζω και αρχιζει να κατανταει πυρηνικη φυσικη σας λεω πως η μηχανη δεν εχει μηχανικο pre-infusion.
Τετοιο pre-infusion εχει π.χ. το Ε61 οπου υπαρχει μηχανικη κινηση εμβολου προκειμενου νε επιφερει μια πιο ομαλη αυξηση της πιεσης.
Εδω υπαρχει εκ κατασκευης της αντλιας μια καμπυλη αυξησης της πιεσης που σε συνδυασμο με ενα ζιγκλερ εχουμε μια καθυστερηση αυξησης της πιεσης η οποια δεν θα πρεπει να υπερβαινει τα 5 δευτερα.Αν τα υπερβαινει τοτε κατι δεν παει καλα.
Ειτε εχει γινει λαθος επιλογη ζιγκλερ ,ειτε εχει γινει επιτηδες λογω αποψης :jerking: ειτε καποιο αλλο προβλημα υπαρχει πιθανον με την opv.
Nα διευκρινησω οτι οι νομοι περι συμπιεστοτητος και του πασκαλ που ανεφερα πιο πανω δεν εχουν σκοπο να εξηγησουν την οποια λειτουργια soft-infusion της μηχανης αλλα να δειξουν οτι η απαντηση του gianni ειναι ουτε λιγο ουτε πολυ μια ατυχης στιγμη του που ισως και να υποδηλωνει οτι δεν το κατεχει και πολυ καλα το θεμα.
Επισης κατι που προσπερασα ειναι το θεμα με τον διακοπτη της μηχανης.Αν λοιπον οταν πατας μαλακα τον διακοπτη τρεχει νερο (δεν το γνωριζω αν γινεται αυτο στην μηχανη αυτη)τοτε αυτο γινεται επειδη ανοιγει πρωτα η ηλεκτροβαλβιδα (απο τυχαιο τροπο λειτουργιας των επαφων του διακοπτη)και βγαινει εξω νερο μεχρι να εκτονωθει η πιεση του κυκλωματος λογω της θερμικης διαστολης του νερου.Αυτο δεν συνιστα pre-infusion αλλα καταβρεγμα του πακ το οποιο δεν προχωρα σε ολο το βαθος του παρα μονο αν περιμενεις αρκετη ωρα με ολα τα δυσαρεστα αποτελεσματα που μπορει να φερει αυτο.
Εντελει η δικη μου αποψη ειναι οτι η μηχανη (οπως ηδη εχω πει) εχει soft-infusion εννοωντας με αυτον τον ορο ενα καταβρεγμα του πακ για 2-3 δευτερα με ομαλη αυξηση της πιεσης μεχρι τα 4 bar περιπου για αλλα 2 δευτερα και μετα αποτομα μεχρι τα 9 η οπου αλλου ανοιγει η opv.Aυτο το soft-infusion δεν απεχει και πολυ απο το pre-infusion ενος Ε61 και τα δυο ομως απεχουν πολυ απο ελεγχομενο manual pre-infusion που μπορει να εχει μια ακριβοτερη υλοποιηση.
Προς το παρον αυτα.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 25 Δεκ. 2014, 00:06

Βριζεις Μαστορα και θα σου ανεβει η υδροστατικη πιεση :tooth: :tooth: :tooth:
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 25 Δεκ. 2014, 01:33

Το βρισιμο μαστορα λειτουργει σαν OPV σε μενα για να με φερνει στα ισα μου :lol:
Μη φοβου λοιπον αυτα τα αντεχω... εχω καθαρη opv και εκτονωνει καλα καπου στα 9 bar :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 25 Δεκ. 2014, 11:40

καταρχήν ευχαριστούμε Δημήτρη για τις προσπάθειες σου να μας ξεστραβώνεις.. με προβλημάτισες όμως σε σημείο ανησυχίας..παμε τώρα στις απορίες

woodsman43 έγραψε:Ειπα επισης οτι η πιεση ανεβαινει σταδιακα γιατι η μηχανη εχει τωρα ενα ειδος soft-infusion.Aυτο σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει οτι θα πρεπει η πιεση να ανεβαινει στα 10 δευτερα αλλα οτι περιπου στα 4-5 δευτερα θα ανεβει σχεδον αποτομα.
Το τωρα σημαινει μετα την μετατροπη οχι με τη μαμισια εκδοση της.

Γιατί τώρα(δηλαδή μετά το mod) συμβαίνει αυτό; τι αλλάζει(προφανώς η τοποθέτηση opv) τεχνικά; τελικά βλέποντας το βίντεο με το μανόμετρο καταλαβαίνεις πως υπάρχει κάποιο θέμα; δεν είναι φυσιολογικός ο τρόπος που ανεβαίνει η πίεση στο βίντεο;

woodsman43 έγραψε:Επισης λεει οτι πρεπει να καταλαβεις οτι ολα αυτα με τη σειρα τους γεμιζουν νερο μεχρι και to πορταφιλτερ και ανεβαινει σταδιακα η πιεση κανοντας ετσι ενα μηχανικο preinfusion.

:think: Αυτό δε το κατάλαβα..στην απάντηση τουλάχιστον που μου έστειλε λέει πως η πίεση αργεί να ανέβει για τους λόγους που αναφέρθηκαν αλλα όχι πως η μηχανή έχει μηχανικό preinfusion, ίσα ίσα πως δεν ισχυει κάτι τέτοιο.. μήπως εννοείς πως αυτό θέλει να αφήσει να εννοηθεί με τα λεγόμενά του;
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 25 Δεκ. 2014, 11:54

Ok και εγω με τα αγγλικα μου δεν το εχω και πολυ αλλα αυτο τι σημαινει;
Is a thing purely mechanical ;-)

Eπισης εσυ μου εβαλες καποια λινκ που μιλανε για μηχανικο preinfusion ετσι δεν ειναι;
Oτι εξηγηση ηταν να δωσω για το πως πρεπει να ανεβαινει η πιεση ,κατα την δικη μου αποψη, την εχω δωσει και αν εσυ διαπιστωνεις κατι αλλο τοτε ειναι δικο σου θεμα για το ποια αποψη θα υιοθετησεις και θα ερευνησεις. ;)
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 25 Δεκ. 2014, 12:03

τοτε εγώ το εξέλαβα διαφορετικά το purely mechanical νομίζωντας πως εννοουσε κάτι για τη μηχανική των ρευστών(το pf είναι αδειο αρχικα και οσο γεμιζει με νερο τοσο περισσοτερη αντισταση φερει κλπ..). Αν κιόλας αυτό εχει σχέση με μηχανική των ρευστών.
τα λινκ τα εβαλα σαν αναφορές κάποιου πωλητή ότι η μηχανή εχει αυτό το μηχανικό preinfusion θελωντας να κανουμε περαιτέρω συζητηση για να δουμε τι ισχυει..
αυτό που κρατάω Δημήτρη είναι αυτό

woodsman43 έγραψε:Εντελει η δικη μου αποψη ειναι οτι η μηχανη (οπως ηδη εχω πει) εχει soft-infusion εννοωντας με αυτον τον ορο ενα καταβρεγμα του πακ για 2-3 δευτερα με ομαλη αυξηση της πιεσης μεχρι τα 4 bar περιπου για αλλα 2 δευτερα και μετα αποτομα μεχρι τα 9 η οπου αλλου ανοιγει η opv.Aυτο το soft-infusion δεν απεχει και πολυ απο το pre-infusion ενος Ε61 και τα δυο ομως απεχουν πολυ απο ελεγχομενο manual pre-infusion που μπορει να εχει μια ακριβοτερη υλοποιηση.

αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν, σαν αγοραστής ενός προιόντος, αυτό δουλευει όπως πρέπει να δουλευει.
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 25 Δεκ. 2014, 12:58

Αντωνη τετοιου ειδους διαγνωση του αν δουλευει η οχι σωστα το προιον που πηρες θα αποφυγω εγω προσωπικα να την κανω και μαλιστα διαδυκτιακα και να με συγχωρεις φιλε μου γι αυτο αλλα δεν υπαρχει καμμια κακη προθεση απεναντι σου σε διαβεβαιωνω.
Απλως θελω να ειμαι αντικειμενικος στις κριτικες μου ειδικα οταν προκειται για modification αλλωνων και μαλιστα ξενων.
Πιστευω οτι εαν διαβασεις με ηρεμια και προσεκτικα αυτα που εγραψα στο πριμαβερα σεντονι μου θα εχεις περισσοτερες απαντησεις απο αυτες που χρειαζεσαι.Επειδη υπαρχουν τριων διαφορετικων τυπων ζιγκλερ με διαφορετικη χρησιμοτητα το καθενα και για τελειως διαφορετικα σημεια μιας μηχανης θα μπορουσες να κανεις μια επιπλεον ερωτηση στον κυριο αυτο.
Επιπλεον λοιπον σαν ερωτηση προς τον κυριο αυτο θα μπορουσες να κανεις το αν η μηχανη αποκτησε ζιγκλερ θερμοσυφωνισμου.
Αν εβαλε τετοιο πραμα τοτε η δικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να αφαιρεθει το διχως αλλο γιατι ο ιδιαιτερος σχεδιασμος του ΗΧ σωληνα ειναι τετοιος που δεν επιδεχεται τετοιας βελτιωσης-μετατροπης.
Δεν ειναι πανακεια αυτα τα ζιγκλερ να μπαινουν οπου θελουμε επειδη τα χρησιμοποιουν καποια μοντελα.
Δεν θα αναφερθω περισσοτερο σε αυτο το θεμα αλλα θα τονισω οτι η σωστη λειτουργια αυτης της μηχανης ειναι να κανουμε φλασακι και να ακουμε τον παφλασμο του νερου απο την ανεβασμενη θερμοκρασια.Παροτι ακουγεται να βραζει εαν κανουμε εκχυλιση δεν θα καει ο καφες ουτε θα εχουμε δυσαρεστα αποτελεσματα.
Αν ομως εχουν επεμβει με ζιγκλερ τετοιου τυπου και δεν ακους βρασμο κατα το φλασακι τοτε οι θερμοκρασιες εκχυλισης ειναι πολυ χαμηλες με οτι αυτο συνεπαγεται για την γευση.
Αν εχει βαλει ζιγκλερ ροης τοτε να σου πει ποια διασταση τρυπας εβαλε και που το εβαλε ετσι ωστε να δοκιμασεις και χωρις αυτο για να διαμορφωνεις αποψη των πραγματων.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο