Καλαθάκια για Rancilio Silvia

Όπου ακους πολλά "κεράσια" , κράτα και μικρό-μεγάλο-vst η γενικά το καλύτερο καλαθάκι ...

Καλαθάκια για Rancilio Silvia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Marvellous_Cain » 27 Μάιος 2014, 21:13

Καλησπέρα στην παρέα
Βλέποντας κάπου στο νετ ότι βγήκανε καινούργια καλαθάκια για την Silvia μου http://www.pidsilvia.com/basket18.htm αμέσως τσέκαρα τι έχω εγώ στην κατοχή μου...

Το λοιπόν το μαμά καλαθάκι για 2πλό Espresso που μου ήρθε μαζί με την μηχανή είναι το 40-100-102 και έχει μια γραμμούλα χαραγμένη κάμποσο παραπάνω από τη μέση (sorry δε γνωρίζω πως λέγονται τα συγκεκριμένα, αν έχουν κάποια συγκεκριμένη ονομασία)

Μετά από προτροπή φίλων αγόρασα και το 2πλό 40-100-090 με τα ίδια χαρακτηριστικά του πιό πάνω αλλά με την διαφορά οτι είναι βαθύτερο και γράφει πάνω RANCILIO. Το συγκεκριμένο είναι το πλέον το βασικό μου καλαθάκι...

Το μαμά καλαθάκι 40-100-102 το έβαλα σε ένα συρτάρι και ποτέ δεν ξανασχολήθηκα μαζί του

Τώρα που έδωσα σημασία στα νούμερα που έχουν χαραγμένα... το μαμά καλαθάκι θεωρητικά ειναι ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ??? Τι συμβαίνει δε το καταλαβαίνω?

Για την ιστορία έχω και ένα 3πλό καλαθάκι που γράφει επίσης πάνω RANCILIO και έχει νούμερο 40-100-096 και το αγόρασα μαζί με το naked

Έχω μπερδευτεί ...
Αν θυμάμαι καλά η αγορά του 2πλού έγινε για να παίρνει περισσότερο καφέ , πράγμα που οι speciality το χρειάζονται ? Διορθώστε με αν κάνω λάθος

Αξίζει να αγοράσω αν βρω το ?καινούργιο"?
Marvellous_Cain
Member

Ονομα: Thanasis
Τοποθεσια: Ioannina
Μηχανη: Rancilio Silvia
Μυλος: Malkhoning Vario
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster: nope :(
Αγαπημένοι Καφέδες: Τα πάντα απο Costa Rica

Re: Καλαθάκια για Rancilio Silvia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 27 Μάιος 2014, 22:39

Εγω πραγματικα δεν καταλαβαινω πιο ειναι το προβλημα σου.Εχεις τρια καλαθακια διαφορετικων χωρητικοτητων και μαλιστα ranchilio.Οι επιλογες σου γρ. προς εγχυλιση ειναι αρκετες.Τι ειναι αυτο που ζητας;Να εχεις οτι πιο καινουργιο βγηκε η να κανεις την σωστη εγχυλιση για σενα;
Aν θελεις να κανεις κατι καλυτερο απο αυτο που θα σου δωσει ενα καλαθακι ranchilio τοτε προσανατολισου προς ενα vst η ενα ims γιατι οσο και να παιδευεσαι με τα γνησια δεν μπορεις να ξεπερασεις το επιπεδο τους.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Marvellous_Cain » 27 Μάιος 2014, 23:54

So what you suggesting me
Σχετικά με τα VST / IMS
Marvellous_Cain
Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 28 Μάιος 2014, 00:01

Εγω θα προτεινα IMS μιας και ειναι πολυ πιο "ευκολα" καλαθακια...θα παιδευτεις πολυ λιγοτερο απο οτι με τα vst..επισης και αυτα ειναι κορυφαια σε αποδοση και ρε πολλα reviews τα βγαζουν πανω απο τα vst...
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member

Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Marvellous_Cain » 28 Μάιος 2014, 00:05

Οπότε τι προτείνεις να αγοράσω και από πού ?
Marvellous_Cain
Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 28 Μάιος 2014, 00:26

Βρε Θαναση μολις σου ειπα τη γνωμη μου :priest: ...τα καλαθακια τα εχουν αρκετα μαγαζια ..
Κανε ενα search στο αναλογο τοπικ και θα δεις :Yeah:
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member

Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 28 Μάιος 2014, 00:28

Ισως δεν τοποθετηθηκα σωστα και πηγε αλλου το θεμα.Το θεμα που βλεπω εγω ειναι πως πρεπει να αξιοποιησεις τα καλαθακια που εχεις.Δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει η ranchilio κατι καλυτερο μαζικης παραγωγης.Καποια μαρκετιστικη κινηση ισως ναι.Καποια δηλ που θα κυκλοφορησουν τιποτε φημες οτι ειναι ιδια με la marzocco η ιδια τεχνολογια με vst κλπ.
Με αυτα που εχεις μπορεις να φτασεις σε πολυ υψηλο επιπεδο εγχυλησεων και αν τοτε νοιωσεις την αναγκη να προχωρησεις τοτε και μονο τοτε να προχωρησεις σε αγορα ims η vst.
Aν παρεις απο τωρα τετοιο καλαθακι πιστευω θα μπλεξεις τα μπουτια σου.
Το τριπλο ειναι για το γυμνο βεβαια αλλα θα χωραει ενα σκασμο γρ για να κανει καλη εγχυλιση.
Οποτε η προταση μου ειναι να ανιχνευσεις στα ποσα γρ. σου δινουν τις καλυτερες επιδοσεις τα διπλα καλαθακια που διαθετεις. :Yeah:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Επιστροφή στο Καλαθάκια