Εδώ θα δείξω τη δική μου πρόταση για την παρασκευή καφέ φίλτρου με το Aeropress.
Χρησιμοποιώ αναλογία καφέ προς νερό 7γρ ανα 100 ml. To κόψιμο είναι λίγο πιο ψιλό από ότι για το V60, δηλαδή λίγο χονδρότερο από ότι στον espresso. Χρησιμοποιώ την ανάποδη τεχνική (ανάποδα το aeropress) γιατί την βρήκα πιο βολική για μένα.
Η συγκεκριμένη εκχύλιση δεν ήταν η πιο πετυχυμένη λόγω του ότι κρύωσε λίγο το νερό (λόγω του ότι μου έτρωγε χρόνο η κάμερα), και επίσης το κόψιμο ήταν αρκετά ψιλότερο του επιθυμητού με αποτέλεσμα να με ζορίσει πολύ στο κατέβασμα του εμβόλου.
Ο καφές που χρησιμοποίησα είναι από Αιθιοπία και πιο συγκεκριμένα από Yirgacheffe και μικροπεριοχή Konga. Αντίθετα με την πλειοψηφία της περιοχής που είναι washed, ο συγκεκριμένος είναι natural. Τον πήρα από Qahwa στο Αιγάλεω με τιμή 9 ευρώ τα 250 γραμμάρια. Αρκετά light ψήσιμο. Ο καφές αυτός δεν έχει πολύ σώμα, αλλά έχει πολύ floral άρωμα και αφήνει κόκκινο σταφύλι στον ουρανίσκο (σε αντίθεση με τους washed καφέδες της περιοχής που βγάζουν πολύ κίτρο).
H μουσική επένδυση του video είναι το "Round Midnight" από Miles Davis