Αποτελεσμα εκχυλισης

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kmaria » 02 Ιούλ. 2024, 17:42

με ποικιλια robusta, με μηχανη sage bambino κ κοφτη sage smart grind με 12,2 δευτερολεπτα κοπης κ τα μαχαρια στο 10 πηρα 16,2 γρ αλεσμενου καφε κ σε 19 δευτερολεπτα πηρα 50 ml καφε,ιδανικα θα ηθελα σε 23-26 sec να παρω 40-45 ml αυτο πως μπορω να το καταφερω? πρεπει να αλλαξω την αλεση σε πιο ψιλη? αν μπορει καποιος ας με βοηθησει,

παντως σαν αποτελεσμα στα 16,2 γραμ κ σε 19 δευτερα να παρω 50 ml δεν ηταν ασχημο σαν αποτελεσμα γευστικο,απλα ο χρονος ειναι λιγος κ τα ml πολλα αυτο μονο με προβληματιζει

ευχαριστω παιδια
kmaria
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 08 Μάιος 2024, 17:38
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Twangman » 08 Ιούλ. 2024, 17:54

Ναι πρέπει να αλέσεις πιο ψιλά. Καλό είναι να ζυγίζεις τα γραμμάρια που βάζεις στο καλαθάκι καθώς ο μύλος θα έχει μια κατακράτηση. Οπότε μπορεί να ζυγίζεις 18g κόκκους και να παίρνεις 15g αλεσμένου. Αν είσαι κοντά στο χρόνο που θες μπορείς να προσθέσεις η να αφαιρέσεις καφέ για να ανέβεις η να κατέβεις σε χρόνο εκχύλισης.
Twangman
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 27 Ιούλ. 2016, 19:44
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Βόλος
Μηχανη: Gaggia Classic PID
Μυλος: Mazzer SJ SSP
Coffee Roaster: -
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kmaria » 10 Ιούλ. 2024, 15:00

οκ πηγα πιο ψηλα στο 8 πηρα σε 26 δευτερα πηρα 45 ml το θεμα ειναι οτι τωρα εχω νερο στο κλειστρο ο καφες στο κλειστρο ειναι πολυ υγρος
kmaria
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 08 Μάιος 2024, 17:38
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Twangman » 11 Ιούλ. 2024, 00:14

Ενα puck screen βοηθάει σε αυτό αλλά μην σε προβληματίζει αν γευστικά είναι εντάξει.
Twangman
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 27 Ιούλ. 2016, 19:44
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Βόλος
Μηχανη: Gaggia Classic PID
Μυλος: Mazzer SJ SSP
Coffee Roaster: -
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kmaria » 11 Ιούλ. 2024, 17:48

οκ θα το ψαξω να το αγορασω ευχαριστω,αντιμετωπιζω αλλο ενα προβλημα εχω το δυναμομετρικο πατητηρι παρολα αυτα ο καφες δεν ειναι ευθυγραμμισμενος εχει καλο πατημα αλλα ειναι ανισόπεδος γιατί?
kmaria
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 08 Μάιος 2024, 17:38
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Twangman » 11 Ιούλ. 2024, 21:20

Το δυναμομετρικό δεν είναι απαραίτητα και self leveling. Αν πατάς στραβά θα έχεις channeling στην εκχύλιση.
Twangman
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 27 Ιούλ. 2016, 19:44
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Βόλος
Μηχανη: Gaggia Classic PID
Μυλος: Mazzer SJ SSP
Coffee Roaster: -
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kmaria » 11 Ιούλ. 2024, 21:26

αυτο πως διορθώνεται? εχω κ εργαλειο αναδευσης με βελονες αλλα παλι δεν κατανεμεται σωστα ο καφες
kmaria
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 08 Μάιος 2024, 17:38
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Twangman » 11 Ιούλ. 2024, 23:08

Θα σε βοηθούσε τώρα στην αρχή τουλάχιστον να χρησιμοποιούσες ενα self leveling tamper.
Twangman
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 27 Ιούλ. 2016, 19:44
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Βόλος
Μηχανη: Gaggia Classic PID
Μυλος: Mazzer SJ SSP
Coffee Roaster: -
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό kmaria » 12 Ιούλ. 2024, 15:02

ποια η διαφορα απο αυτο που εχω? Belogia CTD 240 Δυναμομετρικό Πατητήρι με Επίπεδη Επιφάνεια 53mm σε Μαύρο Χρώμα
kmaria
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 08 Μάιος 2024, 17:38
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Αποτελεσμα εκχυλισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Twangman » 12 Ιούλ. 2024, 21:42

Δεν εχει τα αυτάκια περιμετρικά για να πατάει στο καλαθάκι. Δεν ξέρω αν θα βρείς βέβαια για 53mm θέλει λίγο ψάξιμο. Προσπάθησε να πατάς πιο σωστά με αυτό που ήδη έχεις προς το παρόν.
Twangman
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 27 Ιούλ. 2016, 19:44
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Βόλος
Μηχανη: Gaggia Classic PID
Μυλος: Mazzer SJ SSP
Coffee Roaster: -
Αγαπημένοι Καφέδες:


Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron