από KostasBarista » 05 Φεβ. 2014, 14:35
Για όποιον δε γνωρίζει τι είναι το VST, να το αναλύσω με δύο λόγια και να γίνει όσο το δυνατόν πιο κατανοητό και στους νεότερους στο "άθλημα''...
Η αρχιτεκτονική/σχήμα του καλαθιού, είναι τελείως διαφορετική από τα υπόλοιπα συμβατά καλαθάκια. Τα τοιχώματά του είναι κάθετα σε σχέση με την επιφάνεια εξόδου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα. Επίσης η επιφάνεια εξόδου έχει τις τρύπες της, σχεδόν μέχρι τις άκρες, επιτυγχάνοντας έτσι την ίδια επιφάνεια με την επιφάνεια εισόδου του νερού (το σημείο του καφέ που πατάμε, θεωρείται το σημείο εισόδου του νερού). Τι γίνεται με αυτό το επίτευγμα; Το νερό μπορεί και ακολουθεί κάθετη πορεία σε όλα τα σημεία του puck. Έτσι έχουμε σε όλα τα σημεία του puck να έχει περάσει ίση ποσότητα νερού, επιτυγχάνοντας ισομερή απόσταξη! Να προσθέσω ότι οι τρύπες ανοίγουν με λέϊζερ και είναι απόλυτα ίσες μεταξύ τους, σε αντίθεση με τα συμβατά καλαθάκια. Υπάρχουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που φαίνεται η διαφορά στη ποιότητα της τρύπας.
Από την άλλη μεριά, επειδή το νερό έχει απόλυτη κάθετη πορεία και δε πιέζεται προς το τέλος για να βγει, φαίνονται όλες οι ατέλειες της ρύθμισης μας ή της τεχνικής πατήματος που ακολουθήσαμε. Η σωστή εκχύλιση στο μάτι είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί ΑΛΛΑ τα VST καλαθάκια μετά από αρκετή ενασχόλησή μου μαζί τους, δίνουν πιο πολλές επιλογές στις ρυθμίσεις μύλου γραμμαρίων με μεγαλύτερη ποικιλία γευστικών αποτελεσμάτων χωρίς defect γνωρίσματα. Ο λόγος είναι ότι τα συμβατά καλαθάκια, έχοντας ανομοιογενής εκχύλιση, κλείνουν το gap των ρυθμίσεων μεταξύ υποεκχύλισης και υπερεκχύλισης.
Εκτός από τα VST, πρόσφατα έβγαλε και η IMS τη δικιά της πρόταση με ελαφρώς πιο μικρή επιφάνεια εξόδου. Λίγο πιο εύκολο καλαθάκι από το VST στο δούλεμα δηλαδή και λίγο μικρότερο gap αποδεκτών ρυθμίσεων.