Καφές Espresso για αρχάριους

Γενικές πληροφορίες για τον καφέ , καφεοδεντρα , ποικιλίες και άλλα

Υπαρχει καφες για αρχαριους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 02 Ιαν. 2015, 19:18

Aν αυτη ειναι η αποψη σου τοτε δεν συμβαδιζει με τις ιδρυτικες αποψεις των διαχειριστων αυτου του φορουμ ετσι οπως συμφωνησαν να συμπορευτουν μεσα σε αυτο.
Δεν πιστευω στα ματια μου βλεπωντας προτροπη σε νεο μελος να ξεχασει τους ορους specialty and comercial.Ορους που τους εχουμε και στην θεματολογια μας για να μπορουμε να ξεχωριζουμε τις διαφορες τους.
Ειμαι σιγουρος οτι καπως αλλιως ηθελες να το πεις αλλα ετσι οπως το εγραψες αφηνεις εξωφρενικες εντυπωσεις.
Υπαρχουν σποροι και σποροι.Σποροι κακαραντζες και σποροι διαμαντια.Αυτη τη διαφορα ερχονται να συγκεκριμενοποιησουν οι οροι και οφειλουμε ειδικα εμεις να βοηθαμε στην σωστη αποδοση των ορων σε σχεση με το προιον.
Αλοιμονο αν παρουμε ολοι μια τζενη στο σπιτι μας και ψηνουμε οτι ειναι πρασινωπο και μοιαζει με κοκκο και θεωρουμε οτι βγαλαμε αφρο υπερπολυτελειας μονο και μονο επειδη ειναι φρεσκοψημμενο.
Στην τελικη και τα σκ@#$α φρεσκα ειναι αλλα δεν.......... :lol:
Τωρα αν θεωρησουμε την φρεσκαδα σαν αυτονοητο προσον που πρεπει να εχει ο καφες μας τοτε συμφωνω απολυτως αν και να τονισω οτι εχω πιει ποιοτικο specialty microlot εναμιση μηνα μετα την roast date χωρις να ειχε ανοιχτει το σακουλακι του και εμοιαζε για δεκαημερο το πολυ.
Επισης εχω πιει φρεσκοψημμενο πρασινο βδελυγμα καλοψημμενο απο εμπειρο roaster και μονο εμμετο δεν εκανα.
Ολα υπαρχουν λοιπον στον ντορβα και ας ειμαστε περισσοτερο προσεκτικοι ειδικα εμεις με τις τοποθετησεις μας.
Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast
{ TAGS }Espresso για αρχάριους, greek espresso,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 02 Ιαν. 2015, 19:42

Επισης να συμπληρωσω οτι το τι μου αρεσει εμενα η δεν μου αρεσει δεν μπορω να το θεωρω ως κανονα η αντικειμενικη αποψη και ετσι να το υποστηριζω.
Αλοιμονο επειδη εχουμε προσωπικες εκτιμησεις να εκμηδενιζουμε ολα τα υπολοιπα και να τα ισοπεδωνουμε.
Βαλε οτι θελεις αγαπητε στην μηχανη σου γιατι οι μηχανες δεν κανουν διακρισεις στο τι θα τους βαλεις (ατυχες επιχειρημα) αλλα το οτι εσενα σου αρεσει ο χ comercial με τις ρομπουστες του και τις βραζιλιες του απο εργοστασια κοκκου δεν σημαινει οτι ειναι το ιδιο ποιοτικος με εναν εγκεκριμμενο specialty που μαζευτκε σπυρι σπυρι και διαλεχτηκε και περασε σαραντα κυματα για να κερδισει τον χαρακτηρισμο.
Αλλο το τι μου αρεσει και αλλο το τι αλολουθει το third wave.
Δεν μπορει καθε τοσο να μπαινουμε στη διαδικασια να εξηγουμε τα αυτονοητα και τα χιλιοειπωμενα επειδη εχουμε κανει σημαια τις προσωπικες μας προτιμησεις.
Ενταξει φιλε μου πιες οτι θες αλλα οχι και να τα ισοπεδωνεις ολα επειδη σου αρεσει αυτο που πινεις.Ελεος πια.
Τα παραπανω δεν στοχοποιουν ουτε ειναι προσωπικη επιθεση αλλα αφορουν γενικο επαναπροσδιορισμο των ορων μιας και τεινει να ξεθωριαζει καθε τοσο το νοημα τους.
Ευχαριστω και παλι.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 02 Ιαν. 2015, 19:42

Ναι ηθελα να το πω καπως ετσι...
Εννουσα οτι ακομα κ να ξεχασεις τον Ορο Specialty , ενας καφες θα πρεπει να ει αι φρεσκος , και φρεσκοι πωλουνται κατα κορον μονοι οι specialty-μονοποικιλιακοι...οποτε ερχομαστε στην Αρχη...
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member

Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 02 Ιαν. 2015, 20:04

Παρα πολυ ωραια! αφου το ξεκαθαρισαμε και αυτο.
Τι θα λεγατε να σταματατουσαμε αυτη τη κουβεντα εδω γιατι ειναι off-topic και να μιλουσαμε για καφεδες στο αναλογο νημα?
Με την προταση που εκανα 5 post πιο πισω τι λετε? Τουλαχιστον εμενα με ενδειαφερει να παω σε specialty καφε.
Πλεον για μενα μετα απο το πρωτο "κραξιμο" :tooth: του Δημητρη (woodsman) στο πρωτο μου ερωτημα στο forum ειναι Πρωτευον και Μειζον ζητημα να καταφερω με τον εξοπλισμο μου (που με τη δικια σας βοηθεια απεκτησα) να πιω ενα specialty απο τα χερακια μου. :coffee:
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member

Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 02 Ιαν. 2015, 20:36

Δημητρη καταρχην δεν σε εκραξα ποτε.Δεν ξερω αν ετσι το εξελαβες αλλα ο σκοπος μου ηταν να μπαινουμε κατευθειαν στην ουσια κερδιζωντας χρονο και χρημα και στην περιπτωση σου εχεις γλυτωσει πολλα προβληματα και χρηματα με την αγορα που εκανες.
Οσο για τους καφεδες δεν θεωρω οτι υπαρχουν καφεδες για αρχαριους ετσι ωστε να ανοιξουμε καποιο ειδικο τοπικ.Εχουμε θεματα για specialty συγκεκριμενους και γενικα για comercial δειχνωντας με αυτον τον τροπο οτι δεν ειναι στην προτεραιοτητα μας αυτοι οι καφεδες αλλα τους εχουμε θεματολογια για να ακουμε ολες τις αποψεις.
Ο αρχαριος δεν χρειαζεται καποιον ειδικο καφε αλλα γνωσεις ανοιχτο μυαλο ανιδιοτελεια και ευγενη και σωστη καθοδηγηση απο αυτους που πρωτα απο ολους εχει αποδεχτει ο ιδιος σαν γνωστες η εστω σαν κατοχους της γνωσης που θα ηθελε να αποκτησει.
Ενα μικρο παραδειγμα ειναι οτι ευκολοτατα ο αρχαριος θα βγαλει ωραιο και κρεμωδη καφε με εναν comercial 80/20 η και 50/50 ρομπουστας οπως ειναι οι περισσοτεροι ακομα και αν διαφημιζονται ως 100% αλλα αυτο δεν θα το προτεινουμε σε καμμια περιπτωση.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 02 Ιαν. 2015, 20:52

Οι παρεμβάσεις/προτροπές από την ομάδα διαχείρισης είναι καλοπροαίρετες (εκτός αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει δόλος από το μέλος) και αποσκοπούν στο να βοηθούν τα μέλη και όχι να τα μειώνουν...

Λέμε και γράφουμε πάντοτε τα πράγματα με το όνομα τους, ανεξάρτητα αν αυτό καμία φορά δυσαρεστεί κυρίως, τα μέλη που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα το ταξίδι τους... Συνεπώς, είναι επιλογή του καθενός να τα ακούει ή να διαφωνεί.

Στην περίπτωση που διαφωνεί με τα μέλη (που έχουν όλη τη καλή διάθεση να βοηθήσουν..) αυτό θα πρέπει να γίνεται με ευγενικό και όχι απαξιωτικό τρόπο.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 02 Ιαν. 2015, 21:50

Αγαπητε Δημητρη (woodsman) οταν εγραψα για το αρχικο σου "κραξιμο" το εγραψα με αστειοτητα γιατι θεωρησα οτι εδω εχετε αρκετο χιουμορ( και ειδικα οταν χρησιμοποιουμε τα εικονιδια), το εχω ξαναγραψει και σας εχω ευχαριστηση για την πολυτιμη βοηθεια σας να επιλεξω το συγκεκριμενο μυλο και μηχανη.
Τωρα για τους καφεδες, τον ipanema και τον coffee island που τους βρηκα στην πολη μου εχω τεραστια γευστικη διαφορα και η κρεμα ειναι κρεμα και οχι σαπουναδα σε σχεση με την saeco μηχανη που ειχα και τον αλεσμενο illy - rioba - lavazza κ.τ.λ. που επινα μεχρι τωρα.
Μεχρι χθες δεν ηξερα τον ορο specialty espesso coffee γιαυτο και τωρα που εχω αξιολογο εξοπλισμο προσπαθω να βρω ποιοι καφεδες ειναι οι specialty - ποιοι τους πουλανε και πως θα τους προμηθευτω για να κανω τον πολυποθητο τιγρε - λεοπαρδελε specialty που ειναι και το ζητουμενο αλλιως δεν θα εδινα ~1000 ευροπουλακια για τον εξοπλισμο που απεκτησα.
Οταν ζητησα να μιλησουμε για "καφεδες αρχαριων" ο σκοπος μου ηταν να εκμεταλευτω για μια ακομα φορα την εμπειρια σας για μου προτεινετε απο το ταδε μαγαζι τον ταδε καφε ετσι ωστε να ξεκινησω το γευστικο μου ταξιδι με σιγουρα βηματα.
:respect:
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member

Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 02 Ιαν. 2015, 22:52

Δημητρη και εγω πιστευω οτι καφεδες για αρχαριους δεν υπαρχουν , αλλα θα σου προτεινα να αγορασεις καποιον χωρις περιπλοκο γευστικο προφιλ ;)
Πιστευω δε οτι θα ενθουσιαστεις με το αποτελεσμα που θα παρεις απο το setup σου
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member

Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 02 Ιαν. 2015, 23:04

Ας κανω τον πυροσβεστη λοιπον :Oops!: Δημητρη,εγω προσωπικα, ξεκινησα με fazzenda sweet blue,fazzenda sunrise από taf και tigrato από taresso.Οι λογος ηταν οι εξης:οι συγκεκριμένοι καφεδες κοστιζαν πανω-κατω 6 γιουρια,αρα μικρο το κακο αν δεν επαιρνα το επιθυμητο γευστικο αποτέλεσμα και κερνουσα τον γευσηγνωστη νεροχυτη μου :coffee: ...και τους θεωρησα "ευκολους" καφεδες γιατι αυτό που κυνηγας είναι η ευδιακριτη επιγευση σοκολατας.
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 02 Ιαν. 2015, 23:53

Δεν τιθεται θεμα πυροσβεσης Στελιο γιατι δεν υπαρχει καμμια φωτια.Μια λαμψη ειναι μονο :lol:
Επεμβαινω λιγο εντονοτερα απο το συνηθισμενο για να παραμενουμε τουλαχιστον ως προς την συνειδηση μας στο θεμα του ποιοτικου specialty εσπρεσσο.Ειναι πολυ ευκολο να εξελιχτει μια συζητηση απο καινουργιους φιλους και να καταληξει στο ποσο πιο ευκολος και γευστικος ειναι ενας comercial καφες απο ενα specialty βασιζομενοι στο γεγονος οτι η ελειψη εμπειριας και γνωσεων τους οδηγησε σε αυτο το συμπερασμα.
Θεωρω οτι και εγω προσωπικα αλλα κι οσοι εχετε εμβαθυνει και απολαμβανετε την μοναδικοτητα ενος καλοφτιαγμενου specialty εχετε ηθικη υποχρεωση να επιμενετε προς αυτη την κατευθηνση ακομα κι αν γινεστε καπως περισσοτερο εκνευριστικοι.
Στο κατω κατω δεν ψαχνουμε για ψηφους :lol: Για μεταδοση του καλυτερου ψαχνουμε.... ;)
Δεν υπαρχει κανενα Θεμα απο εμενα. :Yeah:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member