Δεν πιστευω στα ματια μου βλεπωντας προτροπη σε νεο μελος να ξεχασει τους ορους specialty and comercial.Ορους που τους εχουμε και στην θεματολογια μας για να μπορουμε να ξεχωριζουμε τις διαφορες τους.
Ειμαι σιγουρος οτι καπως αλλιως ηθελες να το πεις αλλα ετσι οπως το εγραψες αφηνεις εξωφρενικες εντυπωσεις.
Υπαρχουν σποροι και σποροι.Σποροι κακαραντζες και σποροι διαμαντια.Αυτη τη διαφορα ερχονται να συγκεκριμενοποιησουν οι οροι και οφειλουμε ειδικα εμεις να βοηθαμε στην σωστη αποδοση των ορων σε σχεση με το προιον.
Αλοιμονο αν παρουμε ολοι μια τζενη στο σπιτι μας και ψηνουμε οτι ειναι πρασινωπο και μοιαζει με κοκκο και θεωρουμε οτι βγαλαμε αφρο υπερπολυτελειας μονο και μονο επειδη ειναι φρεσκοψημμενο.
Στην τελικη και τα σκ@#$α φρεσκα ειναι αλλα δεν..........
Τωρα αν θεωρησουμε την φρεσκαδα σαν αυτονοητο προσον που πρεπει να εχει ο καφες μας τοτε συμφωνω απολυτως αν και να τονισω οτι εχω πιει ποιοτικο specialty microlot εναμιση μηνα μετα την roast date χωρις να ειχε ανοιχτει το σακουλακι του και εμοιαζε για δεκαημερο το πολυ.
Επισης εχω πιει φρεσκοψημμενο πρασινο βδελυγμα καλοψημμενο απο εμπειρο roaster και μονο εμμετο δεν εκανα.
Ολα υπαρχουν λοιπον στον ντορβα και ας ειμαστε περισσοτερο προσεκτικοι ειδικα εμεις με τις τοποθετησεις μας.
Ευχαριστω.

του Δημητρη (woodsman) στο πρωτο μου ερωτημα στο forum ειναι Πρωτευον και Μειζον ζητημα να καταφερω με τον εξοπλισμο μου (που με τη δικια σας βοηθεια απεκτησα) να πιω ενα specialty απο τα χερακια μου. 

Δημητρη,εγω προσωπικα, ξεκινησα με fazzenda sweet blue,fazzenda sunrise από taf και tigrato από taresso.Οι λογος ηταν οι εξης:οι συγκεκριμένοι καφεδες κοστιζαν πανω-κατω 6 γιουρια,αρα μικρο το κακο αν δεν επαιρνα το επιθυμητο γευστικο αποτέλεσμα και κερνουσα τον γευσηγνωστη νεροχυτη μου