Ρε σεις.Δεν εχετε το Θεο σας.Εχω πεσει κατω απο τα γελια με αυτα που γραφετε.

Σας ευχαριστω ολους σας για τις προτροπες και τα καλα σας λογια.
Λοιπον.Hi end ειναι σχετικο πολυ και με την τιμη στην οποια θα κινειται αλλα και στο συνολο των υλικων του.Η προσπαθεια η δικια μου ειναι να βγει κοντα στον sette 270w απο τιμη.Πραγματικα δεν ξερω αν θα τα καταφερω αλλα ειμαι αποφασισμενος να κοψω απο τα δικα μου προκειμενου να παιξει καπου εκει.
Σε αυτη την τιμη ουτε συζητω για συγκρισεις με αλλους μυλους σε σχεση με την αλεση.Αυτο ξεχαστε το.Το ξερω καλα.Τα TDS παλι ειναι σχετικα και δεν εχουν να κανουν με το ποσο καλος ειναι ο μυλος.Η κοκκομετρια ομως εχει.Εκει την ευθηνη την εχουν πρωτιστως το runout του αξονα καθως και το ιδιο το μαχαιρι.Αυτο ειτε επειδη μπορει να παραγει πολλα fines ειτε επειδη εχει runout απο κατασκευης.TDS ,runout ,στροφες και μαχαιρια ειναι ολα αλληλενδετα απο την αλλη.Οταν ερθει η ωρα θα παραγγειλω 50 μαχαιρια και θα κανω διαλογη αυτα με το μικροτερο runout.Τα αλλα θα δω τι θα τα κανω
Οσο για τις ακριβειες τις μηχανολογικες που καλα κανετε και τις λετε εγω γελαω με αυτα.Οι ξενοι ,προκειμενου να πουν ποσο καλη ειναι η δουλεια που κανουν ,πουλανε φουμαρα για υπερακριβειες που πετυχαν ενω αυτο ειναι και δεδομενο και προαπαιτουμενο.
Το λιγοτερο που πρεπει να εχει ενας μυλος ειναι ακριβεια στην περιστροφη του αξονα οσο τουλαχιστον εχει και η περιστροφη του μηχανηματος του.
Αισθανομαι βαθια υποχρεωμενος σε εναν απο τους καλυτερους μηχανουργους του πλανητη τον
Abom79 που με βοηθησε να ξεπερασω το σφαλμα του μηχανηματος μου με εναν ιδιοφυη αλλα και συναμα απλο τροπο που μονο ενας Machinist μερακλης του δικου του επιπεδου μπορει να το κανει.Φυσικα μιλαμε για αναλογικη μηχανολογια και οχι CNC η οποια αν και παραγωγικη μπορει να επιφερει σοβαρα σφαλματα ακριβειας σε εναν χειριστη σκιτζη ή ανευθηνο.Και δεν ειναι και λιγοι αυτοι.
Ωστοσο εχω βρει δυο περιπτωσεις γιατρων του ειδους και ελπιζω σε πρωτη φαση να δεχτουν να μου φτιαξουν επιμερους εξαρτηματα μικρης ποσοτητας των 50 μυλων πχ.Ολοι σχεδον μου ζητανε απο 500 κομματια για το καθε ανταλλακτικο τουλαχιστον
Λοιπον σας κουρασα φανταζομαι και ως γνωστον τα σεντονια μου τη σπανε ατελειωτα.