Σε αυτο το Review ΔΕ θα σας "πλημμυρισω" με περιπλοκες οξυτητες απο φρουτα , λουλουδια και γιασεμια ...
Ο καφες βγαζει σοκολατα αλλα ειναι flat...Θα ελεγα οτι ειναι απο τους καφεδες που προτιμαει η πλειοψηφια του κοσμου στον espresso και στον capuccino ....
Εμενα προσωπικα μου αρεσε ο συγκεκριμενος ,μιας και εδενε πολυ καλα με το γαλα (καθοτι cappuccinakias εγω)
Να δουμε μερικα χαρακτηριστικα του συγκεκριμενου καφε :
Χώρα : El Salvador
Περιφέρεια : Apaneca
Φάρμα : Finca Noruega
Ποικιλία : 100% Bourbon
Επεξεργασία : Fully Washed
Υψόμετρο : 1,600 m
Παραγωγός : Rafael & Carmen Silva
και η Τιμη του στα 9e / 250 gr.
Οπως παρατηρουμε στις φωτο βλεπουμε οτι οι κοκκοι ειναι μικροι και στρογγυλοι , κατι που ειναι χαρακτηριστικο της ποικιλιας bourbon.
Να πω την αληθεια , οι εκχυλισεις μου απειχαν αρκετα απο το RD (Για τα δικα μου γουστα
) , και δεν πηρα αυτη την τελεια "φουσκωτη" εχκυλιση που ηθελα ..Παρολα αυτα ο Noruega απεδιδε τοσο οπτικα οσο και γευστικα , κατι που με αποζημειωνε στην πρωτη γουλια...
Οι εκχυλισεις που εκανα γινανε σε διαφορες θερμοκρασιες και γρ. (οπως παντα αλλωστε) , και κατεληξα εδω :
Ναι 19.5γρ ... Γιατι εκει επαιρνα τη σοκολατα που ηθελα...Πλουσια γευση σοκολατας που ηταν αισθητη και με το γαλα ...
Χαρακτηριστικα Εκχυλισης :
Βαρος 19.5 γρ
Χρ.Εκχυλισης 33 sec
Temp 107(PID)
Pressure 9.5 Bar
Tamping = 15 kg
Roast Date 27/01/2014
Ημ. Εκχυλισης 18/02/2014
Πιστευω οτι ο καφες μπορει να δωσει πιο πολλα αν εκχυλιστει μεσα σε μια βδομαδα απο τη RD ...
Σιγουρα θα ξαναγινει Review με πολυ φρεκο Noruega για να δουμε και τις διαφορες
και με πολυκαλο χρονο