Μετρηση θερμοκρασιας Gaggia baby black με Scaese

Οι καλύτερες μηχανές DIY που κυκλοφορούν

Μετρηση θερμοκρασιας Gaggia baby black με Scaese

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό zoubas74 » 11 Μαρ. 2014, 21:31

Εχει κανένα τρίμηνο που είχα πάει στην eurogat για να μου δείξουν κάποια πράγματα πάνω στην concept και εννοείτε πως πήρα την baby μου ξέροντας πως έχουν scaece για να την μετρήσουν.
Έχω τραβήξει video και απ την baby και απ την concept.
Το είχα ανεβάσει και στο άλλο...σαιτ αλλά δεν ειπώθηκε κανένα σχόλιο μιας και είναι πολλοί οι κάτοχοι της.
Εγώ εφαρμόζω αυτή την διαδικασία και νομίζω ότι πέφτω στην επιθυμητή θερμοκρασία.
Δηλαδή μετά από 10 λεπτη αναμονή περίπου κάνω flush στα 12 δευτερόλεπτα και άμεση τοποθέτηση και εκχύλιση!!!
zoubas74
Regural Member

Ονομα: Μίμης
Τοποθεσια: Αλεξ/πολη
Μηχανη: Synesso mvp
2η μηχανη: La marzocco linea
Μυλος: Mythos 1-Anfim
Coffee Roaster: gene cafe
Αγαπημένοι Καφέδες: Redd

Re: Μετρηση θερμοκρασιας Gaggia baby black με Scaese

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 11 Μαρ. 2014, 21:45

Μιμη ετσι οπως το περιγραφεις αν κανεις φλας 12 δευτερολεπτων θα κρυωσει τελειως το νερο του μποιλερ.Μηπως μετα το φλας αυτο περιμενεις λιγο και μετα κουμπωνεις;Αυτο εννοεις;
Eγω θα εκανα ενα τετοιο φλας με κουμπωμενο κλειστρο για να ζεσταθουν ολα καλυτερα και μετα απο 5 λεπτα θα εκανα εγχυλιση αφου πρωτα εκανα ενα πολυ μικρο φλας ενος δευτερολεπτου μονο.
Το νερο του μποιλερ καλα καλα δεν φτανει για μια σταθεροποιημενη εγχυλιση οποτε ενα μεγαλο φλας θα χειροτερευε τα πραγματα.
Εκτος αν καταλαβα κατι λαθος.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό zoubas74 » 12 Μαρ. 2014, 01:23

Επειδή πάντα η μηχανή είναι αναμένη κανα μισάωρο και παραπάνω τα μεταλλικά της μέρη είναι αρκετά καλά,μέχρι τώρα έκανα το εξής έκανα ένα φλάς περίπου στα 60ml και μετά έκανα εγχύλιση και έπαιρνα πολλές φορές καμμενο αποτέλεσμα.
Τελευταία κάνω αυτή τη μέθοδο και μου έρχεται καλύτερο το φλιτζάνι σ αυτό που λές όντος μπαίνει κρύο νερό στο μπόιλερ το πιό πιθανό ειναι να κρατηθεί λίγο στους 94-92 και μετά να αρχίσει η κάθοδος!
Τελικά η τοποθέτηση PID είναι αναγκαία!!!!
zoubas74
Regural Member

Ονομα: Μίμης
Τοποθεσια: Αλεξ/πολη
Μηχανη: Synesso mvp
2η μηχανη: La marzocco linea
Μυλος: Mythos 1-Anfim
Coffee Roaster: gene cafe
Αγαπημένοι Καφέδες: Redd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 12 Μαρ. 2014, 08:55

Καλημέρα και από 'μενα.
Νομίζω το PID χρειάζεται. (αρκετές μηχανές με E61 έχουν).

Να σε βοηθήσουμε και σε καμία περίπτωση να σε αμφισβητήσουμε, φαίνονται πολλά τα 12'' δεδομένου ότι έχεις μικρό boiler, μήπως όμως πέφτει πολύ γρήγορα η θερμοκρασία σου στον καφέ ? (έχεις μετρήσει θερμοκρασία μετά από flash 12'' και η εκχύλισή σου παραμένει π.χ. από 92 - έως 90 σε 30 ml μου φαίνεται απίθανο).

Σίγουρα παίζει ρόλο όπως αναφέρεις ότι έχει ζεσταθεί πολύ καλά (και πολύ καλά κάνεις) όμως δεν διαθέτει την ανάλογη μάζα (βλέπε E61) οπότε να μπορέσει να σου ισοσταθμίσει την απώλεια του νερού απο το boiler μετά από τόσο μεγάλο flash (12'').

Μήπως θα ήταν καλύτερο να το περιορίσεις στα 5'' - 7'' και να δοκιμάσεις ? άλλωστε είσαι ο καλύτερος κριτής. ;)
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Επιστροφή στο MODS & DIY Μηχανές Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη