VST Precision Baskets

Όπου ακους πολλά "κεράσια" , κράτα και μικρό-μεγάλο-vst η γενικά το καλύτερο καλαθάκι ...

Re: VST Precision Baskets

Δημοσίευσηαπό G.F. » 12 Μάιος 2014, 08:54

Καλημέρα, εύχομαι να είναι περαστικός και ανώδυνος ο παιδίατρος (π.χ. εμβόλιο).

Αναφορικά με το θέμα των γραμμαρίων (με κάθε επιφύλαξη διότι δεν τον έχω δει) αν είσαι σίγουρη για την μικρή διαφορά σε γρ. και σε βολεύει καλύτερα αυτός ο τρόπος ακολούθα αυτόν ιδιαίτερα από την στιγμή όπου αυτό σε ικανοποιεί γευστικά.

Ο τελικός κριτής είσαι εσύ απλά, ακολουθούμε γενικούς κανόνες προκειμένου να αποκτήσουμε κάποια εμπειρία με σκοπό να "φτάσουμε" γρηγορότερα και περισσότερο εύκολα στο επιθυμητό αποτέλεσμα δηλ το φλιτζάνι.

Οχι για να μας πουν τον καφέ... αλλά να τον γευτούμε. :tooth:
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό filthydwarf » 12 Μάιος 2014, 09:32

με μπέρδεψες παραπάνω :P, άλλη δουλειά δεν κάνει το idr και άλλη τα καλαθάκια;
Άβαταρ μέλους
filthydwarf
Member

Ονομα: Παντελής
Τοποθεσια: Χανιά
Μηχανη: Gaggia Classic
Μυλος: Ascaso I2 Cow
Coffee Roaster: Taf, Tarreso
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό G.F. » 12 Μάιος 2014, 11:40

Παντελή το σχόλιο μου αφορά τη Χρύσα.

Αναφορικά με την ποσότητα του καφέ άρα και την επιλογή του αντίστοιχου καλαθιού είναι αποκλειστικά δική σου η απόφαση. Προσωπικά θα επέλεγα το 15αρι (ενώ έχω αγοράσει το 18αρι). Γενικά στα καλαθάκια ισχύει ότι χωράνε περισσότερο καφέ από την αναγραφόμενη ποσότητα που προσφέρονται. (όπως σου απάντησε και ο Δημήτρης).
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό Barista » 12 Μάιος 2014, 11:56

Χωρίς να κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος όπου έχω διαβάσει για τα VST όλοι πάντως λένε μέχρι 1γρ παραπάνω από την ονομαστική χωρητικότητα και όχι παραπάνω. Εγώ δουλεύω το 20αρι με 21,5 - 22 γραμμάρια πάντως.
Άβαταρ μέλους
Barista
Regural Member

Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Greece
Μηχανη: Alex Duetto 3
2η μηχανη: Silvia PID
Μυλος: MazzerMiniE SSP Burr
2ος Μυλος: Niche Zero
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Izzo Silver Blend :P

Δημοσίευσηαπό Loizos » 12 Μάιος 2014, 12:04

Εξαρτάται από το πόσο "βυθίζεται" η shower screen μέσα στο καλαθάκι. Στα ε61 βυθίζεται αρκετά άρα μένει λιγότερος διαθέσιμος χώρος για τον καφέ. Στη silvia βυθίζεται λιγότερο και στη μηχανή του woodsman ακόμα λιγότερο. Οπότε το ίδιο καλαθάκι σε κάθε grouphead έχει άλλη χωρητικότητα. Γνώμονας μου (εμένα συγκεκριμένα και δεν είναι κανόνας) είναι να βάλω τόσο όγκο καφέ ούτως ώστε κουμπώνοντας η επιφάνεια του καφέ να ακουμπήσει ελαφρώς στη σίτα, ή να απέχει όσο ένα φύλλο χαρτί μόνο. Ο λόγος είναι για να μη αφήσεις το puck του καφέ να διογκοθεί και να χαλάσει η ομοιογένειά του.
Άβαταρ μέλους
Loizos
Active Member

Ονομα: Λοΐζος
Τοποθεσια: Αιγάλεω
Μηχανη: Rancilio Silvia mod
2η μηχανη: V60 & Aeropress
Μυλος: Anfim Best mod
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Γλυκόπιοτος και φρέσκος

Δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 12 Μάιος 2014, 12:30

Το να απανταω στην :waf: μεσω φορουμ πρεπει να το κοιταξω και μαλλον σε γιατρο....Λοιπον Γιωργο GF εμβολιο ηταν ο λογος αρα μην ανησυχεις...+10 σε οτι ειπες.Η Χρυσα απλως ξεχασε να αναφερει οτι η διαφορα 0.5 gr στο καλαθακι των 15gr εχει να κανει με το ιδιο κοψιμο και πατημα.Ειναι κατι που το παρατηρησα κι εγω θελοντας να την βοηθησω ωστε να μην παιδευεται με την ζυγαρια.Ανακεφαλαιονωντας...στο καλαθακι των 15gr με το ιδιο κοψιμο ειτε ζυγισεις ειτε χρησιμοποιησεις idr τα gr που χωρανε,με τον κσφε ευθυγραμμισμενο στο χειλος του καλαθιου,εχουν διαφορα 0.5gr...περιπου δλδ 21-22gr....Αρα το idr,για γυναικες,ειναι η αιτια να σε γλυκοκοιταζουν επειδη δεν κουραστηκαν, δεν λερωσαν και εφτιαξαν καφε χωρις να πρεπει να σε περιμενουν να γυρισεις απο την δουλεια απογευματιατικα να τους τον φτιαξει η κουρασμενη αφεντια σου.Υ.Γ....η μεθοδος Λοιζου ειναι αυτη που εφαρμοζω κατοπιν παλιοτερης προτροπης του μαστροΔημητρη... :Yeah:
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Δημοσίευσηαπό filthydwarf » 12 Μάιος 2014, 12:37

ωραίο το idr αλλα με κομμένο μπολάκι γιαουρτιού και ξυλάκι απο παγωτό κάνω ίδια δουλειά ( ποιο αργά ) αλλά χωρίς να δώσω 70 ευρουλάκια!
Άβαταρ μέλους
filthydwarf
Member

Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 12 Μάιος 2014, 13:11

Παντελη αγορι μου γλυκο...ακου ποσο απλο ειναι..βγαζεις 10€ απο τον κουμπαρα...πας σε τορνο...του ζητας ενα βραχιολι με διαμετρο ~58mm το οποιο να "ανοιγει" σε~64mm ή ~66mm....το υψος του να ειναι 1.5cm.....το υλικο αλουμινο ή οτι ρεταλι εχει ο μαστορας(να μην σκουριαζει)...τελειωσες....για σιγουραντζα αν θες παρε το καλαθακι μαζι σου κσι δωστου να καταλαβειΥ.Γ..για να καταλαβεις να σου πω πως συτο που χρησιμοποιει η :waf: της το εφτιαξα οντως απο δικο της κοκαλινο βραχιολι που ετυχε να εχει ολες τις διαστασεις που ηθελα..
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Δημοσίευσηαπό filthydwarf » 12 Μάιος 2014, 13:19

καλή φάση. δούλευα σε στράτζα παλιά οπότε κατάλαβα τι εννοείς..
Άβαταρ μέλους
filthydwarf
Member

Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό G.F. » 12 Μάιος 2014, 14:28

mymenhir1971 έγραψε:Παντελη αγορι μου γλυκο...ακου ποσο απλο ειναι..βγαζεις 10€ απο τον κουμπαρα...πας σε τορνο...του ζητας ενα βραχιολι με διαμετρο ~58mm το οποιο να "ανοιγει" σε~64mm ή ~66mm....το υψος του να ειναι 1.5cm.....το υλικο αλουμινο ή οτι ρεταλι εχει ο μαστορας(να μην σκουριαζει)...τελειωσες....για σιγουραντζα αν θες παρε το καλαθακι μαζι σου κσι δωστου να καταλαβει.

Έγραψες!!! :yourock:
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Καλαθάκια