επαναφέρω το θέμα θέλοντας να πω και γω τις δικες μου "πρωτες" εντυπωσεις για αυτο το μυλο..
καλα απο design και ομορφια δεν παιζεται..δειχνει κουκλι ο μυλος ετσι οπως γυαλιζει (εμενα ειναι η εκδοση for Rocket) ολος inox
Στα περαιτέρω τωρα..
Το χοπερ δεν μου αρεσε και δεν το εβαλα καθολου μιας και δεν χρειαζεται γιατι δεν ειμαι μαγαζι και αλεθω κατα δοση..
Στην πανω μερια κουμπωνει τελεια ενα ασημι ταμπερ που μου ηρθε μαζι με τη μηχανη κ ετσι δεν εξφενδονιζονται οι κοκοι κατα την αλεση..
Τεραστια διαφορα στην ομοιομορφια αλεσης παρατηρω συγκριτικα με τον ascaso i2 (ειχε κονικα)
Παρατηρω επισης οτι γινεται αρκετα καλη κατανομη στο πορταφιλτερ ειδικα με το καλαθακι της VST 18 γραμμαριων που ειναι ισιο βαθυ χωρις να σκορπα παρα πολυ καφε γυρω γυρω(βοηθαει και το κουνημα του πορταφιλτερ στο ρεστ χολντερ)
Παρ ολα αυτα το οτι (χωρις να χρονομετρησω) θελει περιπου τον ιδιο χρονο με τον ascaso να αλεσει περι τα 18-19 γραμμαρια δεν ειναι στα συν αλλα ουτε και στα πλην..
Προσεχως θα βελτιωθει καθοτι διαβαζω με τα μαχαιρια του SJ
To clumping δεν ειναι τοσο τρομακτικο αλλα υπαρχει..
Μα πως γινεται να επιτρεπεται σε ενα τετοιο μυλο το clumping και ο ascaso να μην ειχε καθολου?
Αναγκαστικα γιατι παρατηρησα channeling αρχισα το Weiss Distribution Technique το ανακατεμα μεσα στο καλαθακι με μια οδοντογλυφιδα και στη συνεχεια leveling..Στο naked εκπληκτικο shot απο θεμα κατανομης δεν ειδα ακομη..το δουλευω..
Ειναι θεμα μαχαιριων το clumping γιατι μου φαινεται φταιει η κουρτινουλα για τον στατικο ηλεκτρισμο..
Διαβαζω πολυ σημερα αν πρεπει να βγει ή οχι..Καταλαβαινω οτι ειναι εκει για καποιο λογο και οτι ο στατικος ηλεκτρισμος δεν βοηθαει να ερθει μια καταπληκτικη εκχυλιση..
Τι μπορει να γινει πανω σε αυτο..
Τελος το χειροτερο τελικα για μενα στους μυλους ειναι η κατακρατηση..
Θα πω μονο οτι για 19 επιθυμητα γραμμαρια στο καλαθακι βάζοντας 20.2 ο μυλος εριξε μονο τα 17.6 και με λιγη βοηθεια εβγαλε 18.4 (εχω αφαιρεσει το προστατευτικο χεριων απο το funnel)
Να επισημανω εδω οτι ο μυλος ειχε ρουφιχτει με σκουπα πριν για να ειναι τελειος καθαρος απο καφε!!
Οποτε με το ελασματακι για τον αντιστατικο γινεται δυσκολα ο καθαριμος του τουνελ απ τα μαχαιρια ωστε να εχω οσο λιγοτερη κατακρατηση..
Τι γινεται και μ αυτο το θεμα?
Τελος αν καποιος ξερει ενα μυλο να μην εχει τετοια θεματα ας τον προτεινει και τον αλλαζω αυριο κι ολας..(

πλακα κανω

)