Gaggia Baby Total Mod

Οι καλύτερες μηχανές DIY που κυκλοφορούν

Re: Gaggia Baby Total Mod

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 29 Νοέμ. 2014, 13:58

GKLTDKV έγραψε:παντως διαβαζοντας μεσα απο το link που εδωσες σχετικα με το μποιλερ της evolution που εφτιαξες
και λεγοντας οτι με 230 ml καθαρα ειναι ετοιμοπολεμο ανα 30 sec περιπου,ενιωσα μια ανακουφιση
διοτι εμενα μου βγαινει 350 ml καθαρα,οποτε θεωρω οτι ειμαι σε καλο δρομο.
φανταζομαι μια που δεν εβαλες και εσυ στην evolution σε τετοιου μεγεθους μποιολερ η προθερμανση φανταζει περιτη.

Μην ψαρωνεις γιατι η evo μου δεν εχει pid επιτηδες για να επανερχεται γρηγορα χρησιμοποιωντας τα overshoot του θερμοστατη.Τη δουλευω με temperature serfing μιας και λογω εμπειριας δεν μου ειναι απαραιτητο να εχω πια στην evo ουτε pid ουτε preheating mod.Επισης το βαρος της ειναι ηδη απαγορευτικο για τις αντοχες που εχει το σασι της οποτε προσεχω με οτι βαζω επιπλεον πανω της μην μου σκορπισει ξαφνικα :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast
{ TAGS }Mod Gaggia Baby, πατέντα Gaggia, μετροπή Gaggia Baby, inox boiler gaggia,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 30 Νοέμ. 2014, 15:10

Edesso έγραψε::) :)
Οντως υπαρχει θεμα χωρου με τους διακοπτες, γι αυτο και εξαφανισα μερικους :lol:

espresso baby.jpg

να δω ο αισθητηρας πως θα χωρεσει θα βρισκει σιγουρα πανω στο καπακι

βρηκα και εγω τη λυση με τους διακοπτες,αφαιρεσα τα πλαστικα καλυματα των ακροδεκτων και εβαλα θερμοσυστελομενο
μακαρονι για μονωση και ετσι κερδισα χωρο, λυγισα και λιγο τους ακροδεκτες και ετσι τωρα μπαινουν ακριβως οριακα.

οσο για τον αισθητηρα δεν υπαρχει προβλημα,εχω κενο απο το καπακι περιπου 3 χιλιοστα,οποτε ενταξει.
GKLTDKV
Regural Member

Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Χανια
Μηχανη: G.B Modified By GK
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Porlex Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 30 Νοέμ. 2014, 15:32

woodsman43 έγραψε:

Μην ψαρωνεις γιατι η evo μου δεν εχει pid επιτηδες για να επανερχεται γρηγορα χρησιμοποιωντας τα overshoot του θερμοστατη.Τη δουλευω με temperature serfing μιας και λογω εμπειριας δεν μου ειναι απαραιτητο να εχω πια στην evo ουτε pid ουτε preheating mod.Επισης το βαρος της ειναι ηδη απαγορευτικο για τις αντοχες που εχει το σασι της οποτε προσεχω με οτι βαζω επιπλεον πανω της μην μου σκορπισει ξαφνικα :lol:

εχεις δικιο δημητρη, το pid μπορει να κανει την δουλεια για σενα,αλλα σκετη η αντισταση ανεβαζει πιο γρηγορα την θερμοκρασια.
οσο για το βαρος και εγω αρχιζω να ανυσηχω εχει βαρυνει παρα πολυ,μου φαινεται οτι ακουω που και που κατι ψιλοτριγμους
:lol: :lol:
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 30 Νοέμ. 2014, 15:37

Και τι φοβάσαι???Μηπως δεν απογειωθει..λογο βαρους???Αποκλειεται!!!! :Yeah: :Yeah: :Yeah:
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 30 Νοέμ. 2014, 15:48

κατασκευης συνεχεια λοιπον και μπορω να πω οτι ολοκληρωσα με επιτυχια
τα υδραυλικα κυκλωματα της baby,οπως θα δειτε και στο βιντεο παρακατω. περασε με επιτυχια το τεστ στεγανοτητας σωληνωσεων και συνδεσεων.
την δοκιμη την εκανα κανοντας backflush,με το τυφλο καλαθακι δηλαδη,ωστε να ρυθμισω και την πιεση οπου την αφησα λιγο πιο πανω απο τα 9,5 bar.
το μονο που παρατηρησα οπως θα δειτε και εσεις στο βιντεο που ακολουθει,ειναι οτι οταν σταματουσα την αντλια
δεν εφευγε ολη η πιεση απο την τριοδη βαλβιδα,και ετσι ανοιγα την ηλεκτροβαλβιδα του ατμου για να εκτονωσω την πιεση.
η τριοδη δεν ακουγεται να δουλευει οπως παλια,φευγει πολυ λιγο νερο.
τι λετε να εγινε,χαλασε μηπως επειδη τοσο καιρο ηταν σε ακινησια?

GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 30 Νοέμ. 2014, 15:54

mymenhir1971 έγραψε:Και τι φοβάσαι???Μηπως δεν απογειωθει..λογο βαρους???Αποκλειεται!!!! :Yeah: :Yeah:

ωραιος :lol: :lol:
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 30 Νοέμ. 2014, 16:30

Tι σχεση εχει η ηλεκτροβαλβιδα με την πιεση στο μποιλερ;Η ηλεκτροβαλβιδα εκτονωνει την πιεση στο πορταφιλτερ οχι στο μποιλερ.
Απλα τα 100τοσα ml της gaggia κρατουσαν λιγοτερη πιεση μεσα απο οτι τα 400 τα τωρινα καθαρα λογω θερμοκρασιακης διαστολης του νερου αφενος και αφετερου εχει σημασια που ειναι συνδεδεμενο το μανομετρο.Τεσπα δεν βλεπω να υπαρχει κανενας λογος για να εκτονωνεις απο τον ατμο. .Καθαρισε την ηλεκτροβαλβιδα γιατι σου βγαζει λιγοτερο νερο απο πριν οπως ειπες , μηπως εχει ψιλοβουλωσει λιγο και προχωρα σε εκχυλιση να κανουμε οφθαλμολουτρο κι ασε τις καθυστερησεις :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 30 Νοέμ. 2014, 16:44

Μια χαρά είσαι φίλε..και εμενα το μανομετρο μετα απο backflush ετσι συμπεριφερεται..για τον απλουστατο λογο οτι το μανομετρο ειναι συνδεδεμενο πανω στο μποιλερ οπως ειναι και το δικο σου..αν ηταν συνδεδεμενο στην τριοδη η το γκρουπ θα μηδενιζε με το σταματημα της αντλιας αλλα παλι το σύστημα σου θα κραταγε πιεση 9μπαρ.. οποτε ενα μικρο φλασαριμα απ την ντουζιερα ειναι αυτο που χρειαζεσαι για να φυγει η πιεση αν δεν θες να μενει..
Η ηλεκτροβαλβιδα του ατμου που εκανες κανει στην ουσια οτι και το φλασαρισμα νερου που σου λεω..αποτονωνει ολη τη πιεση..
Μην ασχολησαι με τον ατμο συγκεκριμενα λοιπον..
Το επομενο βιντεακι σου να ειναι με εκχυλιση και συντομα παρακαλώ..περιμενουμε πως κ πως να την δουμε εν δραση..
Καλα καφεδακια λοιπον...

ΥΓ Φιλε Δημήτρη εχω την εντυπωση πως δεν παιζει ρολο το μεγαλυτερο μποιλερ..κ σε μενα με το μποιλερ της gaggia ακριβως το ιδιο συμβαινει.. η τρριοδη οπως ειπες αποτονωνει πιεση απο το γκρουπ κ το πορταφιλτερ δεν αποτονωνει πιεση απο το συστημα αντλια-μποιλερ οποτε γιατι να παιζει ρολο το μεγεθος?? Με το που σταματησει το backflush(το ιδιο συμβαινει και στην εκχυλιση μην μπερδευομαστε) αυτο που θα δειχνει το μανομετρο ειναι η πιεση στου συστηματος και μαλλον πιο σωστα ελαχιστα λιγοτερη απο το στιγμιαιο ανοιγμα της τριοδης..δλδ γυρω στο 8+..
Ακριβως ετσι συμβαινει και με μενα παντως..
Τελευταία επεξεργασία από panoss και 30 Νοέμ. 2014, 16:53, έχει υποστεί επεξεργασία 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member

Ονομα: Παναγιώτης
Τοποθεσια: Πάτρα
Μηχανη: Rocket r58 V2
2η μηχανη: Gaggia Baby Twin Mod
Μυλος: Mazzer Major Doser
2ος Μυλος: Ascaso iSteel mini 2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 30 Νοέμ. 2014, 16:51

εγω ισως δεν το διατυπωσα καλα.
αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι πριν οταν εκανα backflush και εκλεινα την αντλια ακουγες την εκτονωση της τριοδης,
ακουγες ενα splash και εφευγε ολο το νερο απο το τυφλο καλαθακι.
τωρα κανει ενα μικρο πλιτσ και φευγουν καποια ml νερου, και ετσι το τυφλο ειναι γεματο νερο.
δεν θα επρεπε να αδειαζει ολο το νερο οπως πριν?
και γενικα δεν θα επρεπε να αλλαζει ο ηχος της αντλιας οσο αυξανεται η πιεση?
δεν ξερω κατι δεν μου αρεσει.

η συνδεση του μανομετρου στο κυκλωμα ειναι η εξης : αντλια-- opv -- ταφ -- μια εξοδος στο μανομετρο και η αλλη στο μποιλερ.
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 30 Νοέμ. 2014, 16:57

GKLTDKV έγραψε:εγω ισως δεν το διατυπωσα καλα.
τωρα κανει ενα μικρο πλιτσ και φευγουν καποια ml νερου, και ετσι το τυφλο ειναι γεματο νερο.

Την ιδια συμπεριφορα εχει και σε μενα.

Στο βιντεο το backflush γινεται με γεματο νερο το τυφλο απο προηγουμενο backflush να υποθεσω γι αυτο ανεβαζει αμεσως πιεση??
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member

Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka