Gaggia Baby Total Mod

Οι καλύτερες μηχανές DIY που κυκλοφορούν

Re: Gaggia Baby Total Mod

Δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 06 Δεκ. 2014, 20:06

αχ αχ φαινεται πως εχω πολλα να μαθω ακομα,αλλα μην ανυσηχεις ειμαι καλος μαθητης
τα παιρνω ευκολα που λενε. :lol:

woodsman43 έγραψε:Ασε που δεν καταλαβα την μαιμουδια με το πολυμετρο που ειπες :think:

απλα συνδεσα το θερμοστατη και το εβαλα εκει που σου δειχνει συνεχεια το πολυμετρο,
και κανει μπιπ.
οταν θα φτασει την θερμοκρασια που ειναι ρυθμισμενος ο θερμοστατης θα ανοιξει ο εσωτερικος διακοπτης
του,θα κοψει δηλαδη το κυκλωμα και ετσι θα σταματησει να ηχει το πολυμετρο.
GKLTDKV
Regural Member

Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Χανια
Μηχανη: G.B Modified By GK
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Porlex Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:
{ TAGS }Mod Gaggia Baby, πατέντα Gaggia, μετροπή Gaggia Baby, inox boiler gaggia,

Δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 06 Δεκ. 2014, 21:47

Γιωργο,ακου τον μαστορα και βαλε εμβαπτιζομενο....ο Edesso κάθε μερα με παιρνει τηλεφωνο κλαιγοντας από χαρα :new_shocked: ....μαλλον τα ειδε ΟΛΑ σε σχεση με τον εξωτερικο που πρωτοξεκινησε την μοντα!!
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 07 Δεκ. 2014, 09:35

φιλε στελιο εχω βαλει εμβαπτιζομενο

για τον θερμοστατη του ατμου ελεγα

οριστε και μια φωτογραφια

SNC00727.jpg
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό woodsman43 » 07 Δεκ. 2014, 11:50

Γ@#$%ε τον τον θερμοστατη του ατμου :lol: Στη θεση του θα βαλεις ενα ρελε το οποιο θα ελεγχεις με το alarm του pid.Διαβασε καλυτερα το manual του pid να καταλαβεις την λειτουργια και τη συνδεσμολογια του alarm.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 07 Δεκ. 2014, 15:04

δημητρη μου το θεμα ειναι πιο πολυπλοκο απο οτι φαινεται, ισως βεβαια και να το εκανα εγω πολυπλοκο :lol:
ο θερμοστατης του ατμου ειναι απαραιτητος και θα εξηγηθω παρακατω
την εξοδο alarm την εχω μετατρεψει σε voltage με αφαιρεση του ρελε. εχω συνδεσει το ssr το οποιο δουλευει μια χαρα.
το εκανα ετσι ωστε να μην υπαρχει φθορα απο το συνεχες ανοιγμα-κλεισιμο του μηχανικου ρελε.
οι ρυθμισεις που εχω κανει ειναι αυτες
HIAL Absolute-value upper-limit = 139 που θα ανοιγει επαφη το ρελε : AL2 ON - AL1 OFF
LoAL Absolute-value lower-limit = 140 που θα κλεινει επαφη το ρελε : AL1 ON - AL2 OFF
dHAL Upper limit(deviation) = 9999 τα βαζουμε στο μεγιστο
dLAL Lower limit(deviation) = 9999 τα βαζουμε στο μεγιστο
ALP Alarm function = 17 και εδω αλαζουμε και βαζουμε Alarm function 17
με αυτες τι ρυθμισεις το ρελε ειναι ενεργοποιημενο AL1 ΟΝ και μολις φτασει θερμοκρασια εκει που την εχουμε ρυθμισει πχ οπως εδω στους 140 βαθμους το ρελε ανοιγει επαφη AL2 ON και
μολις πεσει κατω απο 140 κλεινει επαφη AL1 ON και ουτω καθεξης.
ισως καποιοι πουν οτι εχω κανει λαθος αλλα δεν εχω κανει,με τον ενα βαθμο
ρυθμισμενο ψηλοτερα το LoAL Absolute-value lower-limit και ενα βαθμο χαμηλοτερα
το HIAL Absolute-value upper-limit δουλευει τελεια.
το εχω ψαξει παρα πολυ,παραθετω και μια απαντηση που βρηκα σε ξενο φορουμ σχετικα με αυτο

Perhaps what you want to know is that the alarm low is the higher temperature by one degree than the alarm high, which is trying to force a temperature between the two numbers.

αλλα υπαρχει ενα μικρο προβλημα,για να μπει το προγραμα του alarm σε λειτουργεια
θα πρεπει η θερμοκρασια να ανεβει στην ρυθμιση που εχουμε βαλει,140 βαθμοι στην περιπτωση μας
και επειδη η επαφη του ssr ειναι μονο NO δεν μπορει να περασει ρευμα ωστε να δουλεψει η αντισταση για αυτο χρειαζομαι και τον μηχανικο θερμοστατη του ατμου οπου ειναι NC ωστε να περασει ρευμα στην αρχη να φτασει η θερμοκρασια στους 140 ωστε
να μπει σε λειτουργεια το προγραμμα alarm του sestos.
την πρωτη εκεινη φορα δηλαδη για να μπει σε λειτουργεια το προγραμμα του alarm
πρεπει το pid να φτασει στην θερμοκρασια που ειναι ρυθμισμενο πχ 140 βαθμους στο
παραδειγμα εδω και μετα δουλευει κανονικα.
αυτο ολο γινεται επειδη την εξοδο alarm την εχω μετατρεψει σε voltage με αφαιρεση του ρελε
ετσι εχω χασει την επαφη NC του μηχανικου ρελε.
ετσι σκεφτηκα μια λυση για να να ξεπερασω το προβλημα που εχω και ειναι η εξης σκεφτηκα να χρησιμοποισω ενα διακοπτη ON-ON.
και ο τροπος που θα δουλεψει με τον διακοπτη θα ειναι ο εξης: η μεσαια επαφη του διακοπτη συνδεεται ακριβως μετα απο την εντολη
που δινει ο διακοπτης του ατμου της μηχανης.μετα την μια επαφη του διακοπτη την συνδεουμε στο μηχανικο θερμοστατη
του ατμου (ναι τον χρειαζομαστε και αυτον)και η αλλη παει στην αντισταση του μποιλερ.
η αλλη ακρη απο τον διακοπτη πηγαινει στη μια επαφη εξοδου του ssr και η αλλη επαφη εξοδου του ssr παει στην αντισταση
του μποιλερ.οποτε τωρα οταν θελουμε ατμο παταμε το διακοπτη της μηχανης και η εντολη πηγαινει στο διακοπτη
που εχουμε τοποθετησει.ανοιγουμε τον διακοπτη απο την μερια που εχουμε συνδεσει το μηχανικο θερμοστατη ατμου
και ανεβαινει η θερμοκρασια και ελεγχεται απο τον μηχανικο θερμοστατη ο ατμος.
οταν θα ανεβει λοιπον η θερμοκρασια και φτασει στο οριο θα ενεργοποιηθει και το προγραμμα alarm του pid,οποτε γυρνωντας το διακοπτη
on-on που εχουμε τοποθετησει απο την αλλη μερια η θερμοκρασια θα ελεγχεται απο το pid.
ετσι στο ξεκινημα αναγκαστηκα θα λειτουργει μηχανικα ο θερμοστατης και οταν θα πιασει θερμοκρασια
θα μπει σε λειτουργεια το προγραμμα alarm του pid και θα μπορει να ελεγχεται και ψηφιακα.
με τις ρυθμισεις του alarm τι οποιες εχω αναφερει στην αρχη και με την χρηση
του διακοπτη on-on νομιζω οτι τελικα εχω καταφερει να δουλεψει το pid για τον ατμο ακριβως
με τον τροπο που ηθελα.
η με τον τροπο που τουλαχιστον εγω πιστευω οτι πρεπει να δουλευει
δηλαδη εντολη για ενεργοποιηση ssr κατω απο 140 βαθμους εντολη για απενεργοποιηση ssr
πανω απο 140 βαθμους.(ενα παραδειγμα λεω)
το μονο που χρειαζεται ειναι μια μικρη βοηθεια στην αρχη απο τον μηχανικο θερμοστατη ατμου
σε συνεργασια με τον διακοπτη on-on (για να πιασει θερμοκρασια και να μπει σε λειτουργεια το προγραμμα του alarm) και μετα αναλαμβανει το pid την ολη διαδικασια
αν το θελουμε φυσικα καθως ο διακοπτης καθοριζει πλεον αν θα ελεγχεται μηχανικα
η ηλεκτρονικα η θερμοκρασια του ατμου.
αν υπηρχε ssr NC θα ηταν πιο απλα τα πραγματα αλλα τελος παντων.
βασικα υπαρχει αυτο
το εξαρτημα αλλα γινονται πιο πολυπλοκα μου φαινεται τα πραγματα.
περιμενω τις γνωμες σας
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό woodsman43 » 07 Δεκ. 2014, 17:05

Χριστε μου Παναγια μου και μα τους 12 Θεους του Ολυμπου :killmyself:
Πρωτη φορα βλεπω αναθρωπο να ερχεται στην αθηνα απο την κρητη μεσω εθνικης οδου Αθηνων-πατρων :lol: Εκανες τον γυρο της πελοπονησσου δια θαλλασης και ανεβηκες μετα για να πιασεις λιμανι στην πατρα και να φτασεις οδικως στην αθηνα :lol:
Περαν της πλακας το κακο ξεκιναει απο την φαεινη ιδεα που ειχε καποιος καπου καποτε να γινει μετατροπη του αλαρμ σε ssr για να μην υπαρχει φθορα στο μηχανικο ρελε.Εφοσον καποιος εχει αυτη τη δυνατοτητα τετοιου mod δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην αλλαξει το ρελεδακι οταν χαλασει μετα απο 10.000 ανοιξε κλεισε (αν χαλασει ποτε) παρα προτιμα να μπει σε αυτη τη διαδικασια.Και μαλιστα σε ενα κινεζικο pid του κερατα που κανει πιο φτηνα απο τις σκεψεις και μονο που εκανες για ολο αυτο το mod.
Τεσπα η προταση μου τωρα για να μην λεμε πολλα.
Καταρχην το αλαρμ θα πρεπει να ειναι κλειστο.Θα πρεπει να δινει ρευμα 6 ή 8 ή οσα volt δινει τελος παντων οταν η θερμοκρασια φτασει στο 140π.χ.Προφανως θα πρεπει να αντιστρεψεις τις τιμες γι αυτη τη λειτουργια.
Τοτε αυτο το ρελε θα μπαινει σε κατασταση NC και θα διακοπτει την παροχη ρευματος στην αντισταση.
Οσο θα ειναι σε νορμαλ κατασταση δηλ με το αλαρμ κλειστο θα βρισκεται συνδεδεμενο στην θεση του θερμοστατη σε κατασταση N.O.
ΑΠΛΟ.ΑΠΛΟ.ΑΠΛΟ.
Λογω της on-off λειτουργιας του αλαρμ δεν χρειαζομαστε ssr relay.Δεν ειναι απαραιτητο.Κανει μια χαρα αυτο που σου εδειξα αρκει να το ανοιγει το voltage του pid αυτο δεν το ξερω.Εχει ομως και 12vολτο.
Θεωρω οτι σε καλυψα.Προσεχε τι θα μου πεις γιατι εχω μια ευαισθησια στην καρδια αυτες τις μερες :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 07 Δεκ. 2014, 20:37

εκανα ολη αυτη την μικρουλα διαδρομη οπως λες και εσυ :lol: και ο λογος ειναι μονο ενας.
εξαλλου θα μπορουσα να συνδεσω εξωτερικα αφου εχω τραβηξει εξω απο το pid τα καλωδια που οδηγουσαν το πηνιο του ρελε
τα οποια παρεπιπτοντως βγαζουν 12 βολτ,το ιδιο το ρελε που εβγαλα η ενα αλλο οπως πχ αυτο που μου προτεινες εσυ
και να τελειωσει η ιστορια.
απλα θεωρω οτι δεν ειναι ο σωστος τροπος λειτουργειας για τον ατμο.
νε μεν κανει την δουλεια που θελουμε αλλα οταν λεμε ενεργοποιηση alarm θεωρουμε οτι κατι παει λαθος
δεν ειναι ωραιο να φαινεται να αναβοσβηνει το hi al.
εγω θελησα να το κανω να δουλεψει οπως δουλευει για την θερμοκρασια εκχυλισης, και τα καταφερα απλα
υπαρχει αυτο το θεμα που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ μου.αν υπηρχε ενα ssr με επαφες NC και NO οπως ενα
μηχανικο ρελε θα ηταν το ιδανικο.
παρακατω παραθετω ενα βιντεο που βρηκα στο youtube και δειχνει πως δουλευει ενα pid sestos στον ατμο με λειτουργεια
alarm που οπως εγραψα και παραπανω εγω δεν τον θεωρω σωστο τροπο.
παντως ακομα το ψαχνω, μηπως και βρω καποιον αλλο τροπο.

GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό woodsman43 » 07 Δεκ. 2014, 22:30

Aνεφερες φρασεις πιο πανω για να δικαιολογησεις τις επιλογες σου συνδεσμολογιας οπως "δεν ειναι ο σωστος τροπος λειτουργιας"
,"ειναι λαθος τροπος","δεν το θεωρω σωστο" αλλα το μονο στοιχειο αιτιολογιας αυτων που λες ειναι οτι δεν ειναι ωραιο να αναβοσβηνει το hi al.Δηλ για να καταλαβω ειναι αισθητικο το θεμα;Ειναι επειδη δεν μπορεις να βλεπεις το αναβοσβημα της ενδειξης και μονο;Αν ειναι ετσι βρε συ γιωργο πες το μου να σταματησω να γραφω και να γεμιζω σελιδες με φλυαριες :lol:
Αν παντως το νομιζεις αυτο τοτε εχεις λαθος φιλε μου και να με συγχωρεις που το λεω αλλα δεν μπορω και να μην το πω.Δεν εχω σκοπο διαφωνιας και τσακωμου προς θεου και ελπιζω να μην παρεξηγηθεις.
Ο προορισμος του alarm ειναι να συνδεθει με αυτον τον τροπο μιας και δεν διαθετει ελεγχο με P,I και D παραμετρους για να λειτουργει σαν την pid λειτουργια του.Ειναι απλα on-off διακοπτης και τιποτα αλλο.
Δεν δεχομαι με τιποτα οτι δουλευει καλα αυτο που εκανες με εναν θερμοστατη που δεν παιρνει ουτε καν καλη ενδειξη απο το μποιλερ και εχει και διαφορικο 10 πανω 10 κατω.
Το βιντεο που εβαλες πρεπει να εχει μεγαλη διαφορα στις ρυθμισεις του ο τυπος.Εσυ εβαλες εναν βαθμο που ειναι και το σωστο.
Ασε που ακομα δεν εχω καταλαβει τι διαφορετικο ειναι αυτο που ζητας που δεν μπορει να στο δωσει η συνδεση που σου προτεινω.
Ακομα και τα κιτ με ελεγχο ατμου που εχει η auber ετσι δουλευουν με on-off λειτουργια ενος ssr μονο που δεν το κανουν με το αλαρμ αλλα με εσωτερικο ssr που δουλευει ομως on-off με διαφορικο ενος βαθμου.
Αυτα...δεν εχω τιποτα αλλο να πω και μαλλον δεν θα πω :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 07 Δεκ. 2014, 23:41

καταρχην να πω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παρεξηγηθω επειδη καποιος θα πει την γνωμη του,για κατι
που εχω γραψει,στη προκειμενη περιπτωση αυτα που εγραψες εσυ.
θεωρω στην τελικη οτι εχεις δικιο, και αυτα που εγραψα οτι δεν το θεωρω σωστο,ειναι λαθος τροπος κτλ ισως υπερβαλα λιγο :lol:
απλα ηθελα και αυτο προσπαθησα να πετυχω, ειναι το pid να δουλεψει σαν « pid »και στον ατμο.
σαν τροπος ενδειξης παρα σαν λειτουργεια.
επισης για το αναβοσβημα του hi al που ανεφερες και εσυ δεν το ενοουσα απο αισθητικης αποψης
αλλα θεωρησα οτι οταν αναβει αυτη η ενδειξη δηλωνει προβλημα και οχι οτι ειμαστε σε λειτουργεια ατμου. :lol:
παντως δουλευει με τον τροπο που ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου, σαν διακοπτης on-off φυσικα οπως λες και εσυ,
αλλα μπαινει και στο παιχνιδι και ο μηχανικος θερμοστατης ατμου,και οπως λες και εσυ δεν θα δουλεψει σωστα
και συμφωνω σε αυτο.
τελος παντων ,μαλλον θα παω στην κλασικη λυση του ρελε,η οποια ειναι και ευκολη και δουλευει μια χαρα.
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό woodsman43 » 08 Δεκ. 2014, 01:36

Κατα την γνωμη μου μα single boiler αποδοδει καλυτερα στον ατμο εαν την ελεγχει ηλεκτρονικος θερμοστατης με διαφορικο ενος βαθμου παρα ενας pid ελεγκτης.Το ακριβως αντιθετο συμβαινει σε ενα μποιλερ καθαρα ατμου.
Εξηγω.Με pid ελεγχο θα πηγαινει προσεκτικα και σιγα σιγα για να μην κανει overshoot.Tα ζωα μου αργα δηλ.Εδω θελουμε αγριες επιδοσεις για να μην γονατισει ο ατμος και να ολοκληρωσεις το αφρογαλο σου πραγμα που με 400αρι μποιλερ μαλλον δεν θα σε απασχολησει καθολου.
Ουτε στην ποιοτητα του ατμου θα σε βοηθησει μια pid λειτουργια.Δεν θα στον κανει πιο ξηρο π.χ.
Μπορεις ευκολοτατα να δεις πως θα αποδιδει με pid απλα με το να αυξησεις το sv στο 140 για να δεις πως θα παει.Κανεις αφρογαλο και παρατηρεις και την αντιδραση του pid αλλα μολις τελειωσεις θα πρεπει να ξαναεπιστρεψεις στο sv το κανονικο και να κανεις priming αμεσως για να μην καψεις καμμια αντισταση.
Αν τελικα σου αρεσει η αποδοση του ετσι τοτε μοναχα ενας τροπος υπαρχει για να το πετυχεις αυτο.
Αγορασε αλλο ενα pid για τον ατμο :lol: Ετσι κι αλλιως φτηνα ειναι και το ssr rele το εχεις ηδη.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο