blackraptor έγραψε:Ναι και εγω ετσι ξερω για την θερμοκρασια. Το θεμα με το gene ειναι οτι η θερμοκρασια εξοδου μπορει να πεφτει ενω του κοκκου οχι. Εγω αφηνω μισο λεπτο μετα to FC και σιγα σιγα μειωνω, για να ειμαι πιο συγκεκριμενος κοβω watt στην αντισταση και πεφτει η θερμοκρασια. Αυτο που ισχυριζονται οι περισσοτεροι ειναι να μην πεσει η θερμοκρασια κατα τη διαρκεια του Fc συνηθως 1,5-2 λεπτα
Το ότι ΔΕΝ πέφτει η θερμοκρασία του κόκκου στο Κρακ όταν πέσει η θερμοκρασία του ψηστηριου δεν οφείλετε επειδή είναι η τζενε, αλλά γίνεται σε όλα τα ψηστηρια επειδή η θερμότητα του κόκκου γίνεται από εσωθερμικη σε εξωθερμική, εκτός και αν εννοεις κάτι άλλο
Το fc κανονικά διαρκεί 1'-1'15" με βάση τα γρήγορα ψησιματα που προτιμούνται τα τελευταία 5 χρόνια
Ρίχνοντας την θερμοκρασία ΛΊΓΟ στην τζενε προσπαθούμε να μιμηθουμε το stretching που κάνουν τα επαγγελματικα ψηστηρια τυμπάνου που γίνεται με την αύξηση της ταχύτητας του αέρα μέσα στο τύμπανο, και βασικά λόγο του ότι η τζενε είναι ένα υβριδικό ψηστηρι που χρησιμοποιεί αέρα για να σπρώξει την θερμότητα μέσα στο τύμπανο, μπορώ να πω ότι ΜΆΛΛΟΝ το μιμειται πολύ καλά
Τα ψηστηρια αέρα ψήνουν τελείως διαφορετικά και το εσωτερικό κρύωμα που κάνουν είναι μέρος του ψησίματος. Εγώ προσωπικά τα προτιμώ, δινουν τρελή διαύγεια στον κόκκο, αλλά χάνουν λίγο σε σώμα