Rocket R58 V2, find the mod...

Οι καλύτερες μηχανές DIY που κυκλοφορούν

Re: Rocket R58 V2, find the mod...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 09 Ιαν. 2015, 19:12

μπορεις να μου εξηγησεις οσο αναλυτικα μπορεις πως εχεις υλοποιησει αυτο το mod @woodsman43 και κριμα που δεν το εχει η μηχανη απο μονη της..
απο που θα ελεξγω την solenoid valve που "κλεινει" την πιεση του δικτυου;
το να προσθεσω λαμπακι μου μοιαζει πιο ευκολο..σε σειρα στο κυκλωμα του διακοπτη..
η συνδεση που θα γινει;
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member

Ονομα: Παναγιώτης
Τοποθεσια: Πάτρα
Μηχανη: Rocket r58 V2
2η μηχανη: Gaggia Baby Twin Mod
Μυλος: Mazzer Major Doser
2ος Μυλος: Ascaso iSteel mini 2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made
{ TAGS }Rocket R58 V2, mod, coffee machine εσπρεσσιέρα, καφέδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 31 Ιαν. 2015, 23:05

Λυπαμαι αλλα αναλυτικες οδηγιες για ηλεκτρικες συνδεσεις δεν δινω και ειδικα οταν καποιος δεν ειναι σχετικος με το αθλημα.
Αυτο καθαρα για λογους ασφαλειας και νομιμοτητος το οποιο αναφερω και στην υπογραφη μου.
Πιστευω ομως οτι εξηγω οσο πρεπει πολυ καλα σε αυτο το ποστ το τι πρεπει να κανει κανεις.
Πολυ απλα θα πρεπει να ελεγξεις την ηλεκτροβαλβιδα με εναν διακοπτη που θα της δινει ταση 230v οταν θα τον ανοιγεις.Διαβασε καλυτερα το ποστ.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 01 Φεβ. 2015, 11:21

ευχαριστω Δημητρη..
και μιας που το ξαναπιασαμε το θεμα να κανω μια ερωτηση που μου ηρθε στο μυαλο..
Αν απλα βγαλω την ηλεκτοβαλβιδα για την παροχη δικτυου(Μονο αυτη) και την αντικαταστησω με μια απλη βανα νερού την οποια οταν εχω συνδεδεμενη τη μηχανη στο δικτυο την αφηνω μονιμα ανοιχτη ωστε να κανει preinfusio οπως εχουν αλλες μηχανες υπαρχει προβλημα;;;
Ετσι γλιτωνεις τις ανατιναξεις και εκρηξεις και φωτιες με το να ξεχασεις ηλεκτροβαλβιδα ανοιχτη. Ετσι ουτε χαλας κατι ουτε τρυπας κατι.
Δεν εχω σκεφτει πως θα το υλοποιησω αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα..
Σαν ιδεα θα επηρεαζει κατι;
Με λιγα λογια για ποιο λογο βαλανε ηλεκτροβαλβιδα να κλεινει την πιεση δικτυου αν μπορουσαν να προσθεσουν και το preinfusion του δικτυου σαν εξτρα ;
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 01 Φεβ. 2015, 11:46

Δεν ειναι μια η ηλεκροβαλβιδα αλλα δυο και τις βαλανε προκειμενου να ελεγχει ηλεκτρονικα ο απλος χρηστης την αλλαγη απο δικτυο σε τανκ και αντιστροφα.
Μπηκε ετσι προφανως για λογους μαρκετινγκ ετσι ωστε να διαθετει η μηχανη ενα ηλεκτρονικο προσον που δεν εχουν οι υπολοιπες.
Το αν αυτο δεν εξυπηρετει τις επιθυμιες καποιων βαρεμενων σαν κι εμας ,που ψαχνουμε με το παρατεταμενο preinfusion να διορθωσουμε τις παρασκευαστικες μας ατελειες ,αυτο πραγματι δεν το σκεφτηκε η rocket. :lol:
Οσο για το mod που σκεφτηκες θα σου πω πως η μηχανη σου εχει καποια εγγυηση η οποια εχει καποιους ορους για να ισχυει.
Το να ρωτας τον τεχνικο της εταιριας που αντιπροσωπευει την μηχανη το πως θα υλοποιησει ενα mod που παραβιαζει τους ορους της εγγυησης ενω ειναι υπευθηνος να εντοπιζει τετοιες επεμβασεις αυτο μαλλον μοιαζει καπως παραδοξο ....δεν νομιζεις; :lol:
Ωστοσο ειναι μια ωραια ιδεα αλλα μαλλον λιγο δυσκολη στην υλοποιηση της γιατι πρεπει να βρεθει τροπος να ξεγελαστει το προγραμμα ετσι ωστε να μην βλεπει ως προβλημα την απωλεια των ηλεκτροβαλβιδων.
Δεν το εχω σκεφτει για προφανεις λογους μιας και δεν την εχω εγω αυτη τη μηχανη ετσι ωστε να ειμαι αμμεσα εμπλεκομενος αλλα σιγουρα μπορει να γινει.
Καλημερα.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 01 Φεβ. 2015, 12:05

παραβλεπω λιγο το θεμα εγγυησης..ηθελα ομως να καταλαβω τεχνικα αυτο το θεμα γιατι με ενδιαφέρει..
ειναι λοιπον πιθανο λες να δειχνει προβλημα το ηλεκτρονικο κυκλωμα εαν αφαιρεθουν οι 2 επαφες της ηλεκροβαλβιδας?
δηλαδη οταν ενεργοποιεις την αντλια και πρεπει να παει σημα στην αντίστοιχη ηλεκτροβαλβιδα να μην ενεργοποιειτε η αντλια;
αυτο βεβαια μπορει να ελεγχθει στη πραξη αλλα θα ειχε νοημα αν ηταν επανω αντι αυτης μια βανα..

Επισης δεν σε ρωταω σαν τεχνικο της εταιριας γτ στο φορουμ δεν εισαι τεχνικος καμιας εταιριας αλλα εισαι ο τεχνικος που εμπνεεις πολλους εδω μεσα και σε θαυμαζουμε για τις γνωσεις σου..εχω εκφραστει περι τουτου :Oops!: και η προθεση μου για παρατεταμενο preinfusion δεν ερχεται να καλυψει παρασκευαστικες ατελιες αλλα την περαιτέρω εξελιξη στο θεμα εσπρεσσο γευστικα..θελω να παιδεψω καποιους καφεδες που αποδιδουν καλυτερα κατω απο μεγαλο preinfusion.. :yourock:
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 01 Φεβ. 2015, 13:51

Εφοσον παραβλεπεις το θεμα της εγγυησης τοτε ας παραβλεψουμε και τις αναφορες μου περι αρμοδιοτητων τεχνικου οπως σωστα αναφερεις και ας μιλησουμε ως συνφορουμιτες καθως ετσι ειναι και το σωστο.
Θα μιλησω υποθετικα μιας και δεν εχω κανει την αλλαγη αυτη ετσι ωστε να εχω κατι σιγουρο να πω.
Υποθετικα λοιπον δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα με μια βανα και θα δουλεψει μια χαρα η μηχανη.Τα καλωδια απο τις ηλεκτροβαλβιδες θα πρεπει απλα να αποσυνδεθουν και να παραμεινουν καπου μονωμενα γιατι θα εχουν υψηλη ταση.Απο οσο βλεπω τωρα τα χαρακτηριστικα της πλακετας δεν βλεπω να εχει αμφιδρομη διαγνωστικη λειτουργια οποτε μαλλον οκ.
Μενει να το κανεις και να εχουμε feedback για να ξερουμε κι εμεις αν γινεται. :Yeah:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Προηγούμενη