Rocket Espresso Cellini Evoluzione Coffee Machine

Οδηγός Αγοράς Μηχανών Espresso

Rocket Espresso Cellini Evoluzione Coffee Machine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό supperclub » 18 Ιαν. 2015, 14:09

Θα ήθελα την γνώμη σας για την παραπάνω μηχανή .
Η αν έχετε κάποια πρόταση στο ίδιο κόστος .
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι σταθερότητα ,σέρβις ,ανταλακτικο , ποιότητα κατασκευής .
Rocket Espresso Cellini Evoluzione Coffee Machine V2.jpg
Άβαταρ μέλους
supperclub
Regural Member

Ονομα: Panos
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: Rocket R60V
Μυλος: HG-ONE 83mm
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taresso , Taf
{ TAGS }Rocket Espresso, Cellini Evoluzione Coffee Machine, καφετιέρα, espresso,

Re: Rocket Espresso Cellini Evoluzione Coffee Machine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 18 Ιαν. 2015, 18:17

ενα πολυ δυνατο εργαλειο απο τη ροκετ που το εχει προσεξει πολυ στην δευτερη εκδοση του..
και με το άπαιχτο design της ροκετ..
εισαι ομως σιγουρος οτι θες heat exhanger μηχανη; μιλαω για το θεμα της σταθεροτητας..πως το αντιλαμβανεσαι;; εννοω οτι εχει μια μικρη λεπρομερεια καθε HX μηχανη ωστε να φερεις το νερο σε σωστη θερμοκρασια..
παντως για τα αλλα ποιοτητα κατασκευης ανταλλακτικα σερβις κλπ η ροκετ εχει στην Ελλαδα..

για να δεις διαφορες βρες αλλες μηχανες στην ιδια κατηγορια και συγκρινε..
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member

Ονομα: Παναγιώτης
Τοποθεσια: Πάτρα
Μηχανη: Rocket r58 V2
2η μηχανη: Gaggia Baby Twin Mod
Μυλος: Mazzer Major Doser
2ος Μυλος: Ascaso iSteel mini 2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 18 Ιαν. 2015, 20:56

Αν και δεν έχω εμπειρία από dual boiler, αν κάποια στιγμή αλλάξω μηχανή, θα ειναι προτεραιότητα μου τα 2 boiler.
Βέβαια ειναι 25% μεγαλύτερο κόστος, αλλά σε βάθος χρόνου πιστευω ότι ένα μεγαλο μερος του θα αποταμιευθεί από τους καφεδες που ΔΕΝ θα πετάξεις.
Αυτό που προτείνω (όπου και να καταλήξεις) ειναι να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις/δοκιμάσεις αυτες που ειναι στη λίστα σου πριν δώσεις τα ωραία σου λεφτα, που δεν ειναι και λίγα αφου πας σε κατηγορία που θα σε ζηλευουν οι περισσότεροι.
Ξερεις, καλό ειναι να δοκιμάζεις ότι ειναι αυτό που θα σου κανει παρέα για πολλά χρόνια και θα το έχεις μες τα μουτρα σου καθε πρωί. Με αντιλαμβάνεσαι ετσι;

Αν υπάρχει η δυνατότητα αυτη δεν ξέρω, καλό ειναι αν ξέρει κάποιος να μας πει για να ξερουμε και εμεις, μπορει να μας χρειαστεί αν αγοράσουμε κάποιο λαχειο ποτέ.
Μιμης
Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 18 Ιαν. 2015, 21:49

Δημήτρη, μια χαρά είναι και οι HX.

Η προηγούμενη μηχανή μου ήταν η ECM Technika (ΗΧ) και ήμουν πολύ ευχαριστημένος!
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 19 Ιαν. 2015, 10:09

Σαφώς και οι HX ειναι μια χαρά, ειδικά αν το επίπεδο της ειναι κορυφαίο όπως στην αναφερόμενη.
Αυτό που θέλω να προτείνω ουσιαστικά, δεν ειναι η μεταβαση σε dual οπωσδήποτε. Ειναι η δοκιμη από τον ίδιο και των δύο υλοποιήσεων, ώστε να καταλάβει με τον καλύτερο και αμεσότερο τρόπο τι να περιμένει απο την καθε μια.
Μετά ειναι και το οικονομικό, άσχετα με την ευκολία η όχι που μπορεί να έχει ο φίλος, το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί μαζί με μύλο που δεν θα ειναι βέβαια κάποιος εισαγωγικού επιπέδου οικιακός, θα το ανεβασουν τόσο όσο να έχεις την απαίτηση ο συνδυασμός τους να ειναι τέτοιος ωστε να μην σε απασχολήσει για πολλά χρόνια οποιαδήποτε αναβάθμιση. Ε, σε αυτό το υψος η οικονομική διαφορά μιας dual σε ποσοστό, ειναι διαπραγματεύσιμη.
Εκτός και υπάρχει ήδη η επιλογή μιας μηχανής τυπου HX μετα γνώσης, και δεν θέλει να πάει σε άλλη τρόπο υλοποίησης.
Ενας λόγος που προτείνω dual ειναι ότι μετα από 2-3 χρόνια που διαβάζω και παρακολουθώ μερικά φορουμ του είδους, η κατάληξη για όποιον ζητά το καλύτερο και το αντεχει, ειναι οι dual. Συμπεριλαμβανομένων και όσων επέλεξαν HX απο την αρχή η αναβαθμίστηκαν σε HX, η αναβαθμίστηκαν απο μια ήδη HX σε κάποια καλύτερη πάλι HX.
Μπορεί αυτή η θεωρία μου να μην έχει βάση, αλλά αν κάποιος που έχει δοκιμάσει και τις δύο θεωρεί ότι οι dual δεν ειναι απόλυτα καλύτερες για έναν απαιτητικό ερασιτέχνη λάτρη του εσπρέσσο, ευχαρίστως να τον ακούσω, να μου φυγει και εμενα η πέκα.
Μιμης
Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό supperclub » 19 Ιαν. 2015, 10:23

Ο σκοπός αυτός είναι , να την φάω στην μάπα πολλά χρόνια , κυρίως με ενδιαφέρει ο espresso αλλά επειδή δεν ειμαι και τόσο γνωστής επι του θέματος ΗΧ και σταθερότητας γι αυτό ζήτησα και την βοήθεια των φίλων εδώ , ώστε να καταλήξω καπου και να μην πω μετά από λίγο καιρό ,πωλείται ....ούτε να πετάω καφέ .
Όσο για τον μύλο που θα την συντροφεύει ,πρώτα ο θεός αν έρθει HG- ONE.
Άβαταρ μέλους
supperclub
Regural Member

Ονομα: Panos
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: Rocket R60V
Μυλος: HG-ONE 83mm
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taresso , Taf

Re: Rocket Espresso Cellini Evoluzione V2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 19 Ιαν. 2015, 11:00

Πάνο, το τελευταίο που θα ήθελα ειναι να σε κατευθύνω σε μια αγορά.
Συμπληρώνω την σκέψη μου γιατί ανέφερες τον μύλο. Και η άποψή μου δεν ειναι τόσο λόγω εμπειρίας σε μηχανές, όσο της μεγάλης μου εμπειρίας σε αγορές που θα μπορούσαν να ειναι καλύτερες από την αρχή, αναφορικά με τον συνδυασμό κόστους προς αξία.
Εγω έχω μια wega (HX), που υπερκαλύπτει τις δεξιότητες που έχω στο να κάνω καφέ της προκοπής, αλλά δεν συγχωρεί.
Εχω κάνει καφεδάρες και μετά απο αυτες νεροζούμια, και μετα πάλι καφεδάρες. Θα πει τώρα ο Σιφης, ε ρε μπάρμπα, ας έχεις μια σαφή ρουτίνα όταν πας να κάνεις εσπρέσσο, η χτύπα ενα φραπέ να τελειώνεις.
Θα το δεχθω αυτο το προστυχο, αλλά εγω έχω δωσει 300 ευρα για μηχανή και μύλο. Στα επίπεδα που θα κινηθείς εσυ, θα ειχα την απαίτηση να μην έχω εκχύλιση που θυμίζει κομμένο αυγολέμονο επειδή έβαλα 2 γραμμαρια λιγότερο και δεν πάτησα στο σωστό αζιμούθιο, στα 12,8 κιλα, και με δεξιόστροφη περιστροφή 2 φορές και 1/4.
Λοιπόν, προτείνω και πάλι να πας σε κάποιο μαγαζί, εκθεση, ξερω γω τι, να παρεις ενα δυο σακουλια καφε, και να κανεις εσυ εκχυλίσεις και στους δυο τυπους μηχανων. Ασε που υπάρχει περίπτωση να γλυτωσεις κανα 2χίλιαρο έτσι.
Παντως, αγορα μεσω βίντεο στο youtube, όπως και να το κάνεις, ειναι κάπως, δεν ειναι;
Καλό ειναι να μας πουν και δυο λόγια οι έχοντες μαυρη ζώνη (πλέον των 7 dan θα εκτιμηθούν) στο αντικείμενο.
Εν κατακλείδι, ταύτα και μένω.
Μιμης
Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Re: Rocket Espresso Cellini Evoluzione V2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 19 Ιαν. 2015, 12:14

Χωρίς να εχω μαύρη ζώνη και κάμποσα Dan δε νομίζω πως η μηχανή θα συγχωρήσει λάθη αν έχεις λάθος μύλο και λάθος προετοιμασία του pf. Άντε η opv να συγχωρέσει λάθη κοψίματος πχ που σε μηχανές τέτοιας κατηγορίας δεν νομίζω οτι έχει νόημα να το ψάχνουμε.
Η μηχανή αυτή καθαυτή ειναι υπεύθυνη πάνω απ όλα για τη σωστή θερμοκρασία εκχύλισης και την επαναληψημοτητα από την μια εκχύλιση στην άλλη, ποσό γρήγορα θα αναρρώσει κλπ. Οι hx το μόνο που χρειάζεται να μάθεις ειναι το cooling flush. Από δω από κει με δοκιμές θα το μάθεις και από κει και πέρα αφαιρείς και τη παράμετρο της θερμοκρασίας απ την εξίσωση.
Τωρα αν ο φίλος έχει δυνατότητα για double boiler, εχθρός του καλού το καλύτερο, χωρίς να σημαίνει πως με τη σωστή προετοιμασία της hx δε θα πιεις εξίσου καλούς καφέδες με μια double boiler.
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member

Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Eureka Atom 75
2ος Μυλος: Compak K10
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 19 Ιαν. 2015, 13:34

Για να μην μπω στη διαδικασία των παραθέσεων.

Οι HX μηχανές είναι εξίσου ικανές με τις db.
Η σημαντική τους διαφορά είναι ότι οι db "συγχωρούν ευκολότερα" και δεν χρειάζονται μεγάλο cooling flush συνεπώς είναι "ευκολότερες και ικανότερες" να διατηρήσουν θερμοσιακή σταθερότητα, ιδιαίτερα στην παραγωγή back to back καφέδων (αναφέρομαι σε home environment).

Προσωπικά έχω καταλήξει ότι αν έχεις μηχανή με θερμοσιακή σταθερότητα, ανεξαρτήτου υλοποίησης (HX,DB,Single, Saturated), περισσότερη βαρύτητα έχει η επιλογή του καφέ και φυσικά του μύλου, ιδιαίτερα αν μεταβείς από entry level μύλο σε κάποιον πολύ καλό μύλο.

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και εδώ υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες στην απόφαση αλλαγής/αναβάθμισης μηχανής και αυτοί οι λόγοι πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με την απόδοση (ανάγκη αλλαγής, ομορφιά (speedster), ευχρηστία, αναγνώριση κ.α.).

Φίλε Αντώνη, η τοποθέτηση σου με κάλυψε.

Φίλε Δημήτρη αν ήμουν στη θέση σου (έχοντας ξοδέψει μόνο 300€, που εγώ δεν έχω ξοδέψει μόνο τόσα...) θα κοίταζα για μύλο για πολύ καλό μύλο.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 19 Ιαν. 2015, 14:10

Εντάξει, δεν είναι μόνο 300, έχω κάνει αναβαθμίσεις στη μηχανή, εχω πάρει καινούργια μαχαίρια, ισως να έχω πλησιάσει το εξωφρενικό ποσό των 400...
Ο μύλος έχει 58άρια μαχαίρια, δεν κάνει σβόλους, εχει εξαιρετική ομοιογένεια. Αναβάθμιση θα ειναι να πάω σε μεγάλα κωνικά τιτανίου. Μμμ, δεν μου λεει για τώρα, γιατι είμαι επιρρεπής σε :jerking: και δεν έχω όρεξη στα γεράματα για σκοτωμούς στο σπίτι.

ΟΜΩΣ.. στον Πάνο τι προτείνετε; Να πάει στην Cellini, να τραβήξει λιγο ακόμα για την rocket, να πάρει λιγα απο την προίκα και να πάει σε dual;; αυτός τώρα θα ειναι με 2-3 μηχανές στο καλάθι αγορών (εγω έτσι θα ήμουνα εγώ πάντως). Θά έρθει και ο μύλος του όπου νάναι.
Εσείς που έχετε ποικίλες εμπειρίες φωτίστε και εμας, γιατί ναι, με κόβει και εμένα, γι αυτο έβαλα κaι την παράμετρο dual boiler.
Μιμης
Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Επόμενο

Επιστροφή στο Οδηγός αγοράς μηχανών Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]