Βοήθεια αναβαθμισης

Οδηγός Αγοράς Μηχανών Espresso

Re: Βοήθεια αναβαθμισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 16 Φεβ. 2015, 10:23

Σημαντική η πληροφορία που έγραψες.
Σημαντικό που δεν προβλέπεται η σύνδεση της με δίκτυο νερού.

Παρόλο που δίνεται η δυνατότητα σε μηχανές με rotary να τροφοδοτούνται και από δοχείο οι αντλίες αυτού του τύπου είναι σχεδιασμένες να συνδέονται με παροχή νερού από το δίκτυο και μάλιστα σε συνεχή πίεση ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε βάθος χρόνου οι αντλίες ζορίζονται όταν τροφοδοτούνται από το δοχείο. Γνωρίζω περιπτώσεις μηχανών db (rotary) που δεν τις έχουν συνδέσει στο δίκτυο και είναι απολύτως ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες τους.

Συνεπώς οι επιλογές σου μειώνονται (κοιτώντας για παλμική), βέβαια ακόμη δεν έχω καταλάβει πλήρως γιατί θες να πας σε db.

Κατανοώ ότι στην αναζήτηση σου μπαίνουν πολλοί προβληματισμοί... αλλά μήπως να κοίταζες ξανά το HX ?

If I Was You...
1.Θα κοίταζα σε HX
2.θα έδινα περισσότερο να βρω db με rotary ή ακόμη και μεταχειρισμένη. Η λειτουργία της rotary είναι άκρως εθιστική και στο θυμίζει κάθε μέρα. Η επιλογή σε db με παλμική αντλία (για μείωση κόστους) περισσότερο συμβιβασμός μου φαίνεται παρά επιλογή.

Μεταξύ των 2 που πρότεινες θα πήγαινα σε qm (αλλά σε ανώτερο μοντέλο).
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό christosjr1 » 16 Φεβ. 2015, 11:11

Καταλαβαίνω απόλυτα τι μου λες. Σε Hx θεωρώ δεν θα με καλύψει όταν έχω κόσμο στο σπίτι και θέλω 4-5 καπουτσίνο... Βέβαια το διπλό μποιλερ είναι και λίγο φετίχ. Οικονομικό ταβάνι τα 1500 οπότε περιορίζεται η επιλογή...
christosjr1
Active Member

Ονομα: Χρηστος
Τοποθεσια: Ιλιον
Μηχανη: Simonelli oscar
2η μηχανη: Ascaso ellipse
Μυλος: Mazzer mini e
2ος Μυλος: Porlex mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 16 Φεβ. 2015, 11:41

Δεν πιστευω ότι θα έχεις πρόβλημα για 4-5 συνεχόμενους με καλή HX, ειδικά αν έχει μεγάλο μπόιλερ, και θα προτιμούσα και pid προσωπικά.
Εδώ εγώ με την πιτσουνιέρα μου με παλμική αντλία κάνω 4 συνεχόμενους. Μεχρι να κάνω την διαδικασία καθαρίσματος καλαθιού, σκούπισμα, ζύγισμα, ξαναγέμισμα, λίγο τσίγκρισμα για κατανομή, ισιωμα, πάτημα, εχει περασει τουλάχιστον ένα λεπτό, ο θερμοστατης έχει κλείσει, και κάνω τον επόμενο. Για περισσότερους από τέσσερις, δεν ξερω. Το γάλα το κάνω πρώτο.
Υποστηρίζω σαφώς διπλού μπόιλερ, αλλά με rotary. Οι παλμικές έχουν περιορισμούς που ειναι αποδεκτοί σε χαμηλές τιμες, από το επίπεδο που θα κινηθείς και πάνω, ειδικά σε dual με μεγάλα μπόιλερ, χρειάζεσαι τον όγκο νερού που προσφέρουν οι περιστροφικές.
Αυτα που γράφω ειναι εκτιμήσεις, δεν έχω εμπειρία πέρα από την δική μου.
Το μοτέρ της περιστροφικής, μεχρι ποια απόσταση μπορούμε να το τοποθετήσουμε; Αν μπορεί να πάει 1,5 - 2 μετρα μακρυά, υπάρχει και η δυνατότητα να βγεί έξω απο το σπίτι (αν υπάρχει ευκολία). Αυτη η ερώτηση ειναι για εμένα βασικά..
Μιμης
Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 16 Φεβ. 2015, 12:05

Σου βάζω δύσκολα από την αρχή αλλά σκοπός μου και ιδιαίτερα του forum είναι να μοιράζεται "πραγματικά" την εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα μέλη του.

θέλω να σου παρουσιάσω τις επιλογές προκειμένου να τις λάβεις υπόψη σου και να αποφασίσεις καλύτερα (έστω να νιώθεις καλύτερα διότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής).

Καμία μηχανή οικιακού χαρακτήρα δεν μπορεί να συγκριθεί σε επάρκεια ατμού με μια επαγγελματική (πως να το κάνουμε άλλο καζάνι των 4-5lit και άλλο του 1.8lit) αλλά δύσκολα μπορούμε να τις βάλουμε στα σπίτια μας. Θα πρέπει να έχεις πολύ μεγάλο WAF :2funny:, χώρο και να είσαι μέτοχος στη ΔΕΗ! Άρα καμία μηχανή οικιακού χαρακτήρα για back to back παραγωγή καπουτσίνο δεν κάνει για οικιακό περιβάλλον.

Μήπως το ¨όταν" μπορείς να το ποσοτικοποιήσεις ?
Αν ο αριθμός και η συχνότητα των καπουτσίνο είναι μεγάλη τότε καλώς κοιτάς τις db.

Κάνε υπομονή και μάζεψε περισσότερα χρήματα και πήγαινε κατευθείαν σε ποιοτική db (rotary).
Αξίζει να αναφερθεί ότι μπορεί να έχεις τη μηχανή συνδεδεμένη με δοχείο νερού (π.χ. αν έχεις χώρο κάτω από το πάγκο που θα την βάλεις) το οποίο μέσω μιας αντλίας θα σου παρέχει νερό με πίεση κάτι ανάλογο της πίεσης του δικτύου.
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... -t322.html
http://coffeehit.co.uk/flojet-plus-bottled-water-pump
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό christosjr1 » 16 Φεβ. 2015, 12:14

Δύσκολα θέλω...
Κατ ελάχιστο 3 φορές την εβδομάδα χρειάζεται να κάνω 3-5 καπουτσίνο... Χώρος για δοχείο με αντλία δεν προβλέπεται από τον χώρο της μηχανής δυστυχώς...
christosjr1
Active Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 16 Φεβ. 2015, 12:41

Μιμης έγραψε:Δεν πιστευω ότι θα έχεις πρόβλημα για 4-5 συνεχόμενους με καλή HX, ειδικά αν έχει μεγάλο μπόιλερ, και θα προτιμούσα και pid προσωπικά.
Εδώ εγώ με την πιτσουνιέρα μου με παλμική αντλία κάνω 4 συνεχόμενους. Μεχρι να κάνω την διαδικασία καθαρίσματος καλαθιού, σκούπισμα, ζύγισμα, ξαναγέμισμα, λίγο τσίγκρισμα για κατανομή, ισιωμα, πάτημα, εχει περασει τουλάχιστον ένα λεπτό, ο θερμοστατης έχει κλείσει, και κάνω τον επόμενο. Για περισσότερους από τέσσερις, δεν ξερω. Το γάλα το κάνω πρώτο.
Υποστηρίζω σαφώς διπλού μπόιλερ, αλλά με rotary. Οι παλμικές έχουν περιορισμούς που ειναι αποδεκτοί σε χαμηλές τιμες, από το επίπεδο που θα κινηθείς και πάνω, ειδικά σε dual με μεγάλα μπόιλερ, χρειάζεσαι τον όγκο νερού που προσφέρουν οι περιστροφικές.
Αυτα που γράφω ειναι εκτιμήσεις, δεν έχω εμπειρία πέρα από την δική μου.
Το μοτέρ της περιστροφικής, μεχρι ποια απόσταση μπορούμε να το τοποθετήσουμε; Αν μπορεί να πάει 1,5 - 2 μετρα μακρυά, υπάρχει και η δυνατότητα να βγεί έξω απο το σπίτι (αν υπάρχει ευκολία). Αυτη η ερώτηση ειναι για εμένα βασικά..

Μίμη με κάθε επιφύλαξη νομίζω για 2 μέτρα δεν θα έχεις πρόβλημα (1.5 μέτρο είναι η δικιά μου απόσταση) και σε σπίτι φίλου την έχει τουλάχιστον 2+ μέτρα μακρυά. Καλό είναι να τοποθετηθεί και ο Δημήτρης.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 16 Φεβ. 2015, 16:02

Θεωρώ πως δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να φτιάξεις 4-5 καπουτσίνο με hx των 1500..ειδικά αν λάβεις υπόψιν τον χρόνο που χρειάζεται για προετοιμασία του pf πριν την κάθε εκχυλιση. Πέραν αυτού αν οι καπουτσίνο είναι μονοι και όχι διπλοι φτιάχνεις στην ουσία δύο γαλατιερες και όχι τέσσερις αφού θα βάλεις διπλή δόση γάλακτος κάθε φορά..
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member

Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Eureka Atom 75
2ος Μυλος: Compak K10
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό christosjr1 » 16 Φεβ. 2015, 16:25

Δίπλα τα καπουτσίνο όπως και οι εσπρέσο μου. Ερώτηση: γιατί τότε πάω σε ΗΧ των 1500 και όχι στην brewtus Που βγαίνει 1300 με τα μεταφορικά και ταμπερακι;
christosjr1
Active Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Οδηγός αγοράς μηχανών Espresso