Εχω να πω 2 πραγματα ωστε να συνεισφέρω και γω σ αυτη την συζητηση..
Πρωτον, εχω την τυχη να έχω καλιμπραρισμενο μυλο απο τον Δημητρη και νομιζω οτι εκανε εξαιρετικη δουλεια πανω σ αυτο.
Εχω βγαλει τελειως απ το μυαλο μου οτι τα μαχαιρια κινουνται ομοκεντρα..
Και ειναι μια λεπτομερεια που τυραναει αλλα παιζει ρολο!!!
Δευτερον, εχω να πω οτι οσο ρολο παιζει η ομοιομορφια στην αλεση αλλο τοσο παιζει και το στρωσιμο των μαχαιριων..
Αυτο το δευετρο πηγαινει σε οσους αγωνιουν και αναρρωτιουνται γτ τα μαχαιρια τους αν και καινουρια δεν αποδιδουν οπως θα επρεπε..Οσο ρολο παιζει η εκκεντροτητα αλλο τοσο σημαντικο ρολο παιζει το στρωσιμο των μαχαιριων.
τα μαχαιρια πρεπει να κοψουν αρκετα κιλα ωστε να μην κοβουν σαν λεπιδες ξυραφιου οταν αλεθουν για να αλεσουν ωραια..
Ετσι εχω να θυμησω σε οσους αλλαξαν προσφατα μαχαιρια(γτ ειδα ειναι καποια παιδια που προσφατα αποκτησαν μεταχειρισμένο μυλο) δωστε χρονο στο μυλο και θα τον ευχαριστηθειτε..Ή αλλιως βαλτε κιλα και κοψτε τον πιο φθηνο καφε να στρωσουν..
Αυτα απο μενα..Πλεον μπορω να πω οτι ο Mazzer mini με τα μαχαιρια του SJ που εχω μου δινει πολυ ωραιες γυμνες εκχυλισεις..
και αυτο μπορω να ξερω οτι οφειλεται και στην εκκεντροτητα και στο στρωσιμο των μαχαιριων..
Οποτε φιλοι μου καλα καφεδακια