Καλησπερα. Η πιεση σε ολο το κυκλωμα ειναι λιγο πολυ παντα ιδια εκτος απο τις non solenoid μηχανες που εχουν βαλβιδα στο γκρουπ οπως ειναι και η gaggia evolution καθως και η μηχανη του τοπικ(την οποια δεν την ξερω καθολου). Σε αυτες τις μηχανες οντως υπαρχει διαφορα πιεσης απο το κλειστρο και απο την αντλια η οποια δεν ειναι σε ολες ιδια και εξαρταται απο την κατασταση και την ενταση του ελατηριου στο γκρουπ. Ωστοσο η διαφορα στο βιντεο ειναι πολυ μεγαλη και για να ειμαστε ακριβεις θα επρεπε να εχουμε το ιδιο ακριβως μανομετρο και κατω και πανω. Θεωρω οτι εχουν μεγαλη διαφορα αυτα τα δυο μανομετρα μεταξυ τους.Ακομα και δυο wika ιδια μερικες φορες εχουν μικροδιαφορες μεταξυ τους. Θα ρυθμιζα αυτη τη μηχανη με βαση αυτο που θα μου εδειχνε το μετρητικο μου στο γκρουπ. Αυτες οι βαλβιδες ειναι σεταρισμενες να μην ανοιγουν πριν τα 5 bar για να μην εχουν διαρροη κατα την διαρκεια που αυξανεται η πιεση μεσα στο μποιλερ οταν αυτο ζεσταινεται.Επισης λειτουργουν και ως ασφαλιστικες βαλβιδες σε μερικες μηχανες οπως στην ascaso basic και dream που δεν εχουν solenoid. Προκαλουν δε μια ομαλη αυξηση της πιεσης πραγματοποιωντας ενα αξιολογο preinfusion. Aν υπηρχε 58αρι κλειστρο ορειχαλκινο με καλο μποιλερ και σταθερο και δυνατοτητα 18-20 γρ. θα μπορουσαμε να κανουμε αξιολογη εκχυλιση.
Δημήτρη φίλε μου εισαι αψογος!!! Ευχαριστούμε που μοιραστηκες μαζι μας τις τεραστιες γνωσεις σου! Οπότε βάζω μανόμετρο στο κλείστρο και ρυθμίζω! Παλικάρι απ τα λίγα είσαι Μητσάρα!
Επιτέλους !!! Περιμένω το bottomless και μετά λέω να ανεβάσω εκχυλίσεις με Mokka, Taresso, Taf... Η μηχανή είναι τούμπανο και αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο είναι το PID....παπάδες κάνει το γαμ....ο!!!!