Gaggia Baby Total Mod

Οι καλύτερες μηχανές DIY που κυκλοφορούν

Re: Gaggia Baby Total Mod

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 15 Απρ. 2014, 23:06

Χωρις να διαφωνω με τον γιαννη (αλλωστε ξερει καλα ποσο εκτιμω τις αποψεις του και ποσο συχνα τον συμβουλευομαι) θα προτεινα ανεπιφυλακτα αυτον τον αισθητηρα και επειδη ειναι rtd αλλα και επειδη τον εχω χρησιμοπιησει σε καλες υλοποιησεις και τον εμπιστευομαι. Δεν ειμαι συμφωνος να μπει στη μεση του μποιλερ ο αισθητηρας(αν βεβαια σε ενδιαφερει η αποψη μου και χωραει η προταση μου στη δουλεια που εχεις κανει). Η θεση του αισθητηρα εξαρταται απο το ειδος της αντιστασης και τις διαστασεις του μπολερ οπως και το ειδος του(satureted θερμοσυφωνικο)Η θερμοτητα ανεβαινει προς τα πανω και το πιο θερμο σημειο σε ενα satureted group ειναι περιπου 1 εκατοστο κατω απο το ανω μερος του μποιλερ. Ωστοσο η θερμοεκπομπη της αντιστασης εχει μια ταχυτητα μεταδοσης στο νερο που εξαρταται απο το σχημα της ,απο τα watt της και απο ενα σωρο αλλους παραγοντες. Υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα στο κεντρο του μποιλερ η θερμοκρασιακη ενδειξη που θα λαμβανει ο αισθητηρας να ειναι χαμηλοτερη της πραγματικης γιατι θα ανεβαινει η θερμοκρασια προς τα πανω και μεχρι να εξισωθουν ολα να περασει πολλη ωρα με αποτελεσμα το πανω μερος να εχει overheating. Προσοχη λεω υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα οχι οτι θα γινει απαραιτητα μιας και δεν εχω κανει εγω την υλοποιηση οποτε το μονο που μπορω να κανω ειναι τον μενταλιστ.
Αν η αντισταση ειναι στριφτη πιστευω καλο θα ηταν η ακρη του αισθητηρα να ειναι περιπου ενα εκατοστο πανω απο την τελευταια επανω σπειρα της και κοντα στην εξωτερικη της περιφερεια.
Aυτα για αποψε :tooth:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast
{ TAGS }Mod Gaggia Baby, πατέντα Gaggia, μετροπή Gaggia Baby, inox boiler gaggia,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 15 Απρ. 2014, 23:24

Αααα κατι ακομα. Πραγματικα δεν βλεπω για ποιο λογο να θελει καποιος να βαλει χαλκοσωληνα απο την αντλια και μετα. Ισα ισα που αυτο ειναι απαγορευτικο για δονητικες αντλιες. Η αντλια θα πρεπει να παλλεται και να εκτονωνονται οι δονησεις της πραγμα που ενας χαλκοσωληνας θα της το εμποδιζε αυτο. Μακροχρονια(οχι πολυ)οι ιδιες οι δονησεις της θα προκαλουσαν αυτοκαταστροφη σε επιμερους τμηματα της αντλιας. Ασε που δεν βλεπω ποια η χρησιμοτητα σε κατι τετοιο. Και ενα απλο σωληνακι τεφλον 6χ4 θεωρω οτι ειναι υπεραρκετο και σου δινει την δυνατοτητα για ποιο αθορυβη λειτουργια.Και παλι...αποψη μου και συγνωμη κιολας για την παρεμβαση.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 16 Απρ. 2014, 10:00

να ξεκινησω λεγοντας οτι η αποψη σου δημητρη ειναι σεβαστη και πολυτιμη για μενα.
εχεις δικιο σε αυτο που λες για την χαλκοσωληνα με την αντλια ,εννοουσα απο την opv και μετα,συνδεση μανομετρου και στην εισοδο στο μποιλερ.
εξαλλου η εισοδος της opv παιρνει 6χ4 teflon και δεν βρισκω το λογο να αλλαξει.
το σκεφτικο μου για να βαλω τον αισθητηρα σχεδον στο κεντρο του μποιλερ και λιγο πιο πανω και χωρις να εχω προηγουμενη
εμπειρια απο τετοιου ειδους κατασκευες ηταν το εξης: κοιτωντας το μποιλερ της gaggia baby μετρησα και ειδα
οτι το χαλκινο σωληνακι ηταν λιγο πιο πανω απο την μεση,οποτε σκεφτηκα οτι το μποιλερ το δικο μου εχει εσωτερικο υψος 11 ποντους
οποτε καλο θα ειναι να τραβαω νερο στους 6 ποντους.για αυτο και αλλαξα και το σωληνακι με πιο ψηλο και ανοξειδωτο.
επισης κανει και μια καμπυλη και πηγαινει περιπου στο κεντρο.
οποτε σκεφτηκα καλο θα ειναι και ο αισθητηρας να ειναι διπλα στην εισοδο του νερου προς εκχυλιση.
η αντισταση ειναι 1300 watt με σχημα σαν ελατηριο και ανεβαινει περιμετρικα του μποιλερ σε μια αποσταση απο αυτο στα 6 χιλιοστα.
οι σπειρες σταματανε 3 ποντους πριν το τερμα εσωτερικα και το κομματι που συνεχιζει,οι 3 ποντοι δηλαδη ειναι νεκρο,ωστε
αν χαμηλωσει το νερο και οταν υπαρχει ατμος να μην εχει φοβο να καει η αντισταση.
οποτε αν υπολογισουμε το παχος της αντιστασης και την αποσταση απο τα πλαινα του μποιλερ μενει ενας κυκλος με 4 εκατοστα διαμετρο οπου μεσα θα βρισκεται το σωληνακι που τραβαει το νερο για την εκχυλιση και ο αισθητηρας θερμοκρασιας.
δηλαδη θα βρισκοντε περιπου 2 εκατοστο πιο μεσα απο την τελευταια σπειρα της αντιστασης.
ο αισθητηρας που αναφερεις με βολευει πολυ,εξξαλου εχει ολα εκεινα τα χαρακτηριστηκα που μου ειπε ο γιαννης.
ειναι pt 100 και class A.επισης με το μηκος που εχει 4 ποντους δηλαδη θα κατεβαινει και θα παιρνει μετρηση 1 ποντο
πιο μεσα απο την τελευταια σπειρα της αντιστασης.
τωρα που παρεθεσα πιο πολλα δεδομενα γυρω απο την αντισταση και τον αισθητηρα θερμοκρασιας
θα περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σας και απο τον δημητρη που εχει μεγαλη εμπειρια γυρω απο τετοιες κατασκευες
αλλα και απο ολους οσους μπορουν να βοηθησουν.
παρολο που ασχολουμε γενικα με πολλες κατασκευες,μου αρεσει να μαστορευω να το πω ετσι
εδω θα ελεγα οτι ειμαι λιγο εξω απο τα νερα μου οποτε καθε γνωμη,βοηθεια ειναι πολυτιμη για μενα.

ΥΓ1: φιλε γιαννη κοιταξα το site που μου προτεινες για αισθητηρες θερμοκρασιας και οντως φαινονται πολυ
καλης ποιοτητας,αλλα δεν ειδα να πουλανε μια ετοιμη λυση πχ οπως τον αισθητηρα που μου προτεινε ο φιλος δημητρης,
αλλα ειδα οτι επρεπε να αγορασω ξεχωριστα τον αισθητηρα pt 100, ξεχωριστα το καλωδιο και ξεχωριστα καποιο περιβλημα του,
και ετσι η τιμη ανεβαινε.... αν δεν προσεξα ,δεν καταλαβα κατι καλα θα ημουν υποχρεος αν μου εξηγουσες.

ΥΓ2: φιλε δημητρη επειδη ποτε δεν εχω αγορασει κατι απο την αμερικη με το τελωνειο τι γινεται ακριβως?
μη βρεθουμε προ εκληξεως.

καλα καφεδακια ευχομαι σε ολους :coffee:
GKLTDKV
Regural Member

Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Χανια
Μηχανη: G.B Modified By GK
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Porlex Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nefilim » 16 Απρ. 2014, 15:34

Δημήτρη πολύ καλά τα γράφεις δεν διαφωνούμε (και να διαφωνούσαμε εξάλλου δεν παίζει και τίποτα :tooth: ), η auber ναι μεν χρησιμοποιεί κινέζικα προϊόντα αλλά με δικές τις προδιαγραφές, είναι αξιόπιστη και μακράν η οικονομικότερη αγορά σε ό,τι και να πάρεις απαυτήν. Γιώργο η εταιρεία που έγραψα φτιάχνει ό,τι θες με παραγγελία, εγώ είχα παραγγείλει με δικές μου προδιαγραφές -αισθητήρα τύπου Κ κατάλληλο για scace- αλλά το κόστος πάει ταβάνι, θα έπεφτε η τιμή με πολλά τεμάχια, πιο πολύ για τα έτοιμα θερμοζεύγη που έχει αν σου έκαναν στην ανέφερα, με τον rtd της auber πάντως είσαι καλυμμένος. Για τελωνείο μην σε νοιάζει, πάνω από 100$ παίζει, ακόμα και αν τα ξεπερνάς η auber σε φτιάχνει ;)
nefilim
New Member

Ονομα: Γιάννης
Τοποθεσια:
Μηχανη: DallaCorte Mini
2η μηχανη: Europiccola/Caravel
Μυλος: Oe Pharos
2ος Μυλος: Mazzer SJ/Sozen
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 24 Απρ. 2014, 18:06

σημερα ειπα να βαλω την αντισταση στην φλαντζα,να ανοιξω τις τρυπες δηλαδη,αλλα επειδη ποτε δεν
ξερεις αν θα γινουν οι τρυπες ακριβως εκει που τις θελεις,και επειδη ειναι κριμα αν κατι παει στραβα να χαλασει
η μεταλλικη φλαντζα,κατι που θα κοστιζε και σε χρονο αλλα και σε χρημα,σκεφτηκα να
κατασκευασω 2 με 3 φλαντζες απο πλεξιγκλας για τις δοκιμες. και αν ολα πανε καλα να μεταφερθουν οι τρυπες
στην κανονικη ανοξειδωτη φλαντζα.
παραθετω μια φωτογραφια της φλαντζας απο πλεξιγκλας,

SNC00544.jpg

και εδω μια φωτογραφια με την αντισταση επανω και τοποθετημενο το μποιλερ πανω στο γπρουπ
για να εχω μια εικονα με το σωληνακι της εκχυλισης

SNC00540.jpg

και εδω μια απο κατω,οπου βλεπουμε οτι η αντισταση ειναι περιπου στο κεντρο,λεω περιπου
γιατι δεν ειναι κατασκευασμενη και με την μεγιστη ακριβεια,δεν ειναι ορθογωνιασμενη σωστα.
απεχει περιπου 5 χιλιοστα απο τα τοιχοματα του μποιλερ

SNC00541.jpg

επισης επειδη ηθελα να δω την αντισταση σε λειτουργεια,ζωντανα που λενε βρηκα ενα ποτηρι που εχει
περιπου τις διαστασεις του μποιλερ και εβαλα μεσα την αντισταση,συνδεσα προχειρα και το pid σε
λειτουργεια θερμομετρου και χρησιμοποιησα τον σενσορα τυπου Κ που ειχε το pid.
τον αισθητηρα τον εβαλα σε βαθος 5 ποντους απο επανω.μετρουσε στην δευτερη σπειρα της αντιστασης απο επανω.
οπως θα δειτε στο βιντεο που θα βαλω παρακατω οταν το pid δειχνει 94 βαθμους στους πεντε ποντους που ειναι
το νερο, στην επιφανεια βραζει οποτε τερμα επανω εχουμε 100 βαθμους.
οποτε σε αυτους τους 5 ποντους εχουμε 6 βαθμους διαφορα.
με ολα αυτα τα δεδομενα και με αλλα που εδωσα σε προηγουμενο ποστ μου,πιο θα ηταν το ιδανικο μηκος αισθητηρα
στην auber υπαρχει αυτος
τον οποιο μου προτεινε ο δημητρης και συμφωνω και ο οποιος ομως θα φτασει σε βαθος 5 ποντους,στην δευτερη σπειρα απο επανω
ακριβως οπου ηταν και ο σημερινος αισθητηρας που εκανα το πειραμα να το πω ετσι
και υπαρχει και αυτος
ο οποιος θα κατεβαινει περιπου 2,5 ποντους απο επανω,δηλαδη θα ειναι λιγο πιο πανω απο την τελευταια σπειρα της αντιστασης.
επισης φανταζομαι οτι καλο θα ειναι το σωληνακι που τραβαει το νερο για την εκχυλιση
να ειναι στο υψος της ακρης του αισθητηρα θερμοκρασιας για πιο πολυ ακριβεια.
περιμενω την βοηθεια σας πανω σε αυτο το θεμα.

παρακατω ειναι και το βιντεο απο το κατα καποιο τροπο πειραμα για να δω τον τροπο και την ταχυτητα
που αναπτυσεται η θερμοκρασια βαση της δυναμης της αντιστασης των 1300 watt.(ετσι τουλαχιστον γραφει επανω,θα την μετρησω
μπας και με κλεψανε στα watt :lol: )

GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 24 Απρ. 2014, 18:35

Γιωργο τι να πω.Εισαι υπερπαραγωγη.Το ερευνητικο σου πνευμα ειναι αδυνατον να κρυφτει :lol:
Φλαντζες πατρον,δοκιμες σε ποτηρι νερου,συνδεση pid και ολα αυτα μεσα στην κουζινα με ασφαλιστηκες δικλειδες ελληνικου τυπου-τραβαω πριζα :lol:
Θα σε σετεναχωρησω λιγακι και θα σε βαλω σε σκεψεις απογευματιατικα οι οποιες πιστευω θα σου κανουν μεγαλο καλο. ;)
Τα συμπερασματα που εβγαλες και μας τα αναλυεις πιο πανω ειναι τελειως λαθος.Αυτο που θα ηθελα εγω (και να εισαι σιγουρος οτι στο λεω τελειως καλοπροαιρετα) ειναι να βρεις το γιατι ειναι λαθος. :tooth:
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι θελω να κατεβω στο υπογειο να προχωρησω τον μυλο μου γι αυτο σε βαζω να το βρεις εσυ :lol:
Θα ξαναρθω το βραδυ να δω τι σκεφτηκες :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 24 Απρ. 2014, 21:26

ουφ με αγχωσες με αυτο το προχειρο διαγωνισμα που μου εβαλες :)
το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι στο μποιλερ δεν θα ειχα βρασιμο του νερου διοτι θα ανεβαινε η πιεση,
και ως γνωστον αμα υπαρχει πιεση εχουμε αυξηση θερμοκρασιας χωρις να βρασει το νερο.
αυτο ομως τι σημαινει? παλι δεν θα επρεπε να υπαρχει μια διαφορα θερμοκρασιας στην κορυφη του μποιλερ
σε σχεση με τους 5 ποντους πιο κατω που ηταν ο αισθητηρας?
και αν μπει πιο ψηλα ο αισθητηρας δεν θα σταματα πιο νωρις?
η ισως παλι να μην ισχυει τιποτα απο ολα αυτα.
οσο πιο πολυ το σκεφτομαι τοσο πιο πολυ μπερδευομαι.
παντως οταν εκλεισα την αντισταση κινησα καθετα σε ολο το μηκος τον αισθητηρα και απο τερμα επανω μεχρι και περιπου 3 ποντους
κατω απο την μεση δεν ειδα μεγαλες διαφορες στην θερμοκρασια,μονο κατω κατω υπηρχε αισθητη διαφορα.
βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα η μετρηση ετσι οπως την εκανα.
δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο,η μετρηση της θερμοκρασιας ειναι το πιο σημαντικο κομματι,δεν εχω και την καταλληλη εμπειρια,
οποτε μου φαινεται μονο με δοκιμες και λαθη θα μπορουσα ισως να βρω μια απαντηση.

μηπως να το παρει το ποταμι? :lol: :lol:
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 25 Απρ. 2014, 15:36

ειλικρινά δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο,πιστευω οτι θα υπαρχει μια διαφοροποιηση στην θερμοκρασια καθ' υψος.
ποση ομως θα ειναι αυτη?
επισης το ποσο βαθεια ειναι το σωστο να μετραει ο αισθητηρας? αλλο ενα δυσκολο ερωτημα.
δεν νομιζω τελικα οτι
υπαρχει ευκολη απαντηση σε αυτες τις ερωτησεις.
το που θα τοποθετηθει τελικα ο αισθητηρας φαινεται να εξελισεται σε πολυ δυσκολη προκληση.
αν δεν το παρει τελικα το ποταμι μηπως να παιζαμε την κουρτινα 1 η την κουρτινα 2 :lol: :lol:
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 26 Απρ. 2014, 18:15

Γιωργο καταρχην ενα συγνωμη για την καθυστερηση να σου απαντησω.Δεν το εκανα επειδη ηθελα να ψηθεις αλλα ειχα καποια προβληματακια υγειας ανιατα και δεν μπορουσα να απαντησω.Οι γιατροι που με εξετασαν ειναι απολυτα πεπεισμενοι οτι δεν θα γινω καλα.Για τα επομενα χρονια θα βρισκομαι στο υπογειο χωμενος μεσα στα σωληνακια και τους τορνους προσπαθωντας να βρω την φωτιση. :lol: Εχω ειπαν αρωστο βιτσιο.Τους :jerking: .Δεν ξερουν τι λενε. :tooth:
Στο προκειμενο τωρα.Στο διαγωνισμα παιρνεις αριστα 9 γιατι το βρηκες με την πρωτη.Δεν παιρνεις το δεκαρι γιατι εισαι αναποφασιστος για τον αισθητηρα. :lol:
Ναι λοιπον ειναι λαθος γιατι εκανες τη δοκιμη με ανοιχτο κυκλωμα.Αυτο το κυκλωμα υπαρχει σε ενα μποιλερ ατμου με βαλβιδα αναπνοης ετσι ωστε να ζεσταθει γρηγορα το νερο και να μην υπαρχει ψευδη ενδειξη της πιεσης.Ωστοσο θεωρω οτι ειναι πολυ χρησιμο γιατι βλεπεις ζωντανα την συμπεριφορα της αντιστασης και μαθαινεις πολλα πραγματα.
Οπως σου εγραψα στην κορυφη της σελιδας υπαρχει αυτο που εγω ειπα "θερμοεκπομπη της αντιστασης".Σε ενα κλειστο κυκλωμα λοιπον υπαρχει μια διαφορα χρονου μεταδοσης της θερμοτητας απο την αντισταση μεχρι το ανω σημειο.Αν ο αισθητηρας ειναι κοντα στην τελευταια ανω σπειρα της αντιστασης τοτε θα βλεπει αυτην την διαφορα πολυ γρηγορα και θα ελεγχει το pid την αντισταση για να μην ξεφυγει απο το SV.Αν ειναι πολυ ψηλα κοντα στο καπακι τοτε οταν θα δει πχ 100 βαθμους και θα αρχισει να ανοιγοκλεινει την αντισταση ενω τοτε κοντα στην αντισταση θα ειναι 103 (παραδειγμα φερνω δεν ειναι απολυτα νουμερα)και μεχρι να ελεγχθει αυτο το νουμερο θα εχουμε overshoot γιατι η αντισταση ηταν αρκετο χρονο on επειδη δεν το ειδε εγκαιρα ο αισθητηρας.
Πρεπει να μενεις κοντα στο SV και αυτο θα γινει πιο καλα αν ειναι κοντα ο αισθητηρας στο σημειο εκεινο που θα ανεβει η θερμοκρασια πιο γρηγορα.Μενοντας ετσι στο SV τοτε θα εξαπλωθει αυτο το νουμερο σε ολο το συστημα με σταθεροτητα.Αυτο μπορει να γινει και με τον αισθητηρα στο επανω μερος αλλα τοτε θα πρεπει να επιλεχτουν ενα σετ ρυθμισεων του pid που θα το κανουν πολυ επιφυλακτικο και προσεκτικο και ταυτοχρονα αργο.
Να σου πω την αληθεια απο τη μια θελω και στα λεω αυτα δημοσια επειδη μου αρεσεις ετσι ορεξατος και δημιουργικος που εισαι χωρις εμφανη σημαδια επαρσης αλλα απο την αλλη το κανω με βαρια καρδια γιατι στην κυριολεξια ξυπνανε τα μυαλα ορισμενων στοκων που ερχονται καποια στιγμη και μου πουλανε και πνευμα εξυπναδας απο πανω και στα μουτρα μου κιολας.Τζαμπα μαγκιες δηλ με την δουλεια και την ερευνα αλλων.
Τελος παντων ολα τα παραπανω αποτελουν μια προταση την οποια καλιστα μπορεις και να δοκιμασεις για να μελετησεις τον τροπο που δουλευουν ολα αυτα μεταξυ τους και στην προτεινω για να γλυτωσεις κοπο και εγκεφαλικη φθορα.Ειναι δε προιον κοπιαστικης πρακτικης ερευνας χωρις γκουκλικες αναζητησεις και επιστημονικες μελετες που να μπορουν να την στηριξουν.
Αν θελεις να δεις ποιο ειναι το καταλληλο υψος του αισθητηρα τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτον μεσα σε θερμοφωλιες διαφορετικου υψους ετσι ωστε να δεις που θα σου δουλεψει καλυτερα.Εγω ετσι εχω βγαλει ασφαλη συμπερασματα.Το προβλημα ειναι οτι τις θερμοφωλιες τις εχω φτιαξει απο χαλκοσωληνα που ειναι ταχυτατος στη μεταδοση της θρμοκρασιας πανω στον αισθητηρα αλλα στην περιπτωση σου που εχεις ανοξειδωτο μποιλερ δεν ξερω τι να σου προτεινω. :think:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 27 Απρ. 2014, 11:17

ευχαριστω δημητρη για την βοηθεια σου για το πιο σημειο ειναι καταλληλο για την τοποθετηση του αισθητηρα θερμοκρασιας.
θελω να ξερεις οτι με τιμα ιδιαιτερα το γεγονος το οτι μοιραστηκες μαζι μου
πληροφοριες τις οποιες οπως λες και εσυ εχουν αποκτηθει με πολυ πρακτικη και κοπιαστικη ερευνα.
εκανα ηδη την παραγγελια του αισθητηρα απο auber,πιστευω να ερθει γρηγορα,
εξαλλου υπαρχουν και τοσα αλλα που πρεπει να γινουν.
οσο για την θερμοφωλια νομιζω οτι χαλκος και ανοξειδωτο δεν θα τα πανε καλα παρεα.
απο το λιγο που το εψαξα για σωληνακι που να ειναι γρηγορο στην μεταφορα θερμοκρασιας οσο και ο χαλκος
και να μην εχει προβλημα με το ανοξειδωτο, μονο σωληνακι απο καθαρο ασημι μπορει να μπει :lol: :lol:
ειναι αυτο που λενε αμα του συνοριστεις θα σε ξεβγαλει :tooth: τελος παντων.

ΥΓ: τι υλικο θα μου προτεινατε για την στεγανοποιηση των σπειρωματων που ειναι να
βιδωθουν στην πανω πλακα,και που πρεπει να ειναι και καταλληλο για τροφιμα,
μιλαμε για θερμοκρασιες κοντα στους 150 βαθμους.
GKLTDKV
Regural Member

Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο MODS & DIY Μηχανές Espresso

Μέλη σε σύνδεση