να ξεκινησω λεγοντας οτι η αποψη σου δημητρη ειναι σεβαστη και πολυτιμη για μενα.
εχεις δικιο σε αυτο που λες για την χαλκοσωληνα με την αντλια ,εννοουσα απο την opv και μετα,συνδεση μανομετρου και στην εισοδο στο μποιλερ.
εξαλλου η εισοδος της opv παιρνει 6χ4 teflon και δεν βρισκω το λογο να αλλαξει.
το σκεφτικο μου για να βαλω τον αισθητηρα σχεδον στο κεντρο του μποιλερ και λιγο πιο πανω και χωρις να εχω προηγουμενη
εμπειρια απο τετοιου ειδους κατασκευες ηταν το εξης: κοιτωντας το μποιλερ της gaggia baby μετρησα και ειδα
οτι το χαλκινο σωληνακι ηταν λιγο πιο πανω απο την μεση,οποτε σκεφτηκα οτι το μποιλερ το δικο μου εχει εσωτερικο υψος 11 ποντους
οποτε καλο θα ειναι να τραβαω νερο στους 6 ποντους.για αυτο και αλλαξα και το σωληνακι με πιο ψηλο και ανοξειδωτο.
επισης κανει και μια καμπυλη και πηγαινει περιπου στο κεντρο.
οποτε σκεφτηκα καλο θα ειναι και ο αισθητηρας να ειναι διπλα στην εισοδο του νερου προς εκχυλιση.
η αντισταση ειναι 1300 watt με σχημα σαν ελατηριο και ανεβαινει περιμετρικα του μποιλερ σε μια αποσταση απο αυτο στα 6 χιλιοστα.
οι σπειρες σταματανε 3 ποντους πριν το τερμα εσωτερικα και το κομματι που συνεχιζει,οι 3 ποντοι δηλαδη ειναι νεκρο,ωστε
αν χαμηλωσει το νερο και οταν υπαρχει ατμος να μην εχει φοβο να καει η αντισταση.
οποτε αν υπολογισουμε το παχος της αντιστασης και την αποσταση απο τα πλαινα του μποιλερ μενει ενας κυκλος με 4 εκατοστα διαμετρο οπου μεσα θα βρισκεται το σωληνακι που τραβαει το νερο για την εκχυλιση και ο αισθητηρας θερμοκρασιας.
δηλαδη θα βρισκοντε περιπου 2 εκατοστο πιο μεσα απο την τελευταια σπειρα της αντιστασης.
ο αισθητηρας που αναφερεις με βολευει πολυ,εξξαλου εχει ολα εκεινα τα χαρακτηριστηκα που μου ειπε ο γιαννης.
ειναι pt 100 και class A.επισης με το μηκος που εχει 4 ποντους δηλαδη θα κατεβαινει και θα παιρνει μετρηση 1 ποντο
πιο μεσα απο την τελευταια σπειρα της αντιστασης.
τωρα που παρεθεσα πιο πολλα δεδομενα γυρω απο την αντισταση και τον αισθητηρα θερμοκρασιας
θα περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σας και απο τον δημητρη που εχει μεγαλη εμπειρια γυρω απο τετοιες κατασκευες
αλλα και απο ολους οσους μπορουν να βοηθησουν.
παρολο που ασχολουμε γενικα με πολλες κατασκευες,μου αρεσει να μαστορευω να το πω ετσι
εδω θα ελεγα οτι ειμαι λιγο εξω απο τα νερα μου οποτε καθε γνωμη,βοηθεια ειναι πολυτιμη για μενα.
ΥΓ1: φιλε γιαννη κοιταξα το site που μου προτεινες για αισθητηρες θερμοκρασιας και οντως φαινονται πολυ
καλης ποιοτητας,αλλα δεν ειδα να πουλανε μια ετοιμη λυση πχ οπως τον αισθητηρα που μου προτεινε ο φιλος δημητρης,
αλλα ειδα οτι επρεπε να αγορασω ξεχωριστα τον αισθητηρα pt 100, ξεχωριστα το καλωδιο και ξεχωριστα καποιο περιβλημα του,
και ετσι η τιμη ανεβαινε.... αν δεν προσεξα ,δεν καταλαβα κατι καλα θα ημουν υποχρεος αν μου εξηγουσες.
ΥΓ2: φιλε δημητρη επειδη ποτε δεν εχω αγορασει κατι απο την αμερικη με το τελωνειο τι γινεται ακριβως?
μη βρεθουμε προ εκληξεως.
καλα καφεδακια ευχομαι σε ολους