Καφές Espresso για αρχάριους

Γενικές πληροφορίες για τον καφέ , καφεοδεντρα , ποικιλίες και άλλα

Υπαρχει καφες για αρχαριους;

Δημοσίευσηαπό G.F. » 03 Ιαν. 2015, 00:01

Δεν τίθεται θέμα πυρόσβεσης διότι δεν υπάρχει η εστία!

Καμιά φορά όπως έχω προαναφέρει ο γραπτός λόγος είναι λίγο "άχαρος". Μακάρι να υπήρχαν ανάλογα forum την εποχή που ασχολήθηκα με τον καφέ!! ή αν θέλετε άνθρωποι που ενδιαφερόντουσαν για την πορεία και την εξέλιξη μου όπως συμβαίνει εδώ.

Στο θέμα μας.

Πολλοί είναι οι λόγοι που συνδράμουν στην επιλογή commercial ή μη αλλά με τον εξοπλισμό και τη γνώση που ήδη έχουμε είναι σαν να δίνουμε χρήματα για γρήγορο αυτοκίνητο αλλά χωρίς "λάστιχα". Έτσι είναι και η επιλογή του καφέ. Είναι μονόδρομος η επιλογή του καλού καφέ!

Έχει περάσει ο καιρός που βλέπαμε καϊμάκι και νομίζαμε ότι έχουμε φτιάξει καφεδάρα (ασχέτως αν ήταν μέσα στη robusta)!

Παρακαλώ θερμά να μην δοθεί άλλη επέκταση και να εστιάσουμε στα θέμα του συγκεκριμένου εξοπλισμού.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:
{ TAGS }Espresso για αρχάριους, greek espresso,

Δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 03 Ιαν. 2015, 00:43

.....Επειδη πολύ γκρινιάζετε εδώ μεσα.....εεεμμμμ πως για...
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Δημοσίευσηαπό simi » 03 Ιαν. 2015, 17:14

Φιλε Arrow αυτο ακριβως που εγραψες εννουσα και εγω γραφοντας "καφεδες για αρχαριους" και γιαυτο εβαλα τα ".." επειδη ειναι δυσκολο να αποδωσεις σωστα τον γραπτο λογο. Ποσο δυσκολο ειναι για εσας τους εμπειρους σε αυτο το χομπι να προτεινετε καποιους "ευκολους καφεδες" για 'αρχαριους" ????

Φιλε mymenhir1971 δεν χρειαζετε καμια πυροσβεση γιατι για μενα τα forum αυτο το νοημα εχουν, μεσα απο την κουβεντα στο τελος να βγαινει το πολυποθητο, και ναι αυτο που ζητησα ειναι αυτο που μου προτεινεις την δικια σου εμπειρια οπου θα την "ζυγισω" μαζι με τον υπολοιπων αν την δωσουν για να διαλεξω και να αρχισω το ταξιδι οπως εγραψε και αλλος φιλος του forum.

Φιλε woodsman43 για μενα ουτε λαμψη δεν ειναι και πραγματικα δεν εχω καταλαβει απο που γεννηθηκε αυτη η εντυπωση, (ισως πιεζοντας σας για καποιες απαντησεις?? :think: ) Εσεις οι παλαιοτεροι ειστε σε αλλο επιπεδο απο εμας τους νεοτερους που θελουμε τα "φωτα" σας για να μπουμε και εμεις σε αυτο το γευστικο ταξιδι που εσεις ειστε πολυ καιρο με αρκετη εμπειρια, θυμηθειτε οτι ολοι εσεις καποτε εισασταν σαν εμας και με τον καιρο επειδη αγαπησατε αυτο για το οποιο συζηταμε θελησατε να μεταφερετε αυτη τη γνωση και εμπειρια που αποκτησατε σε εμας τους νεοτερους μεσα απο αυτο το μεσο που λεγεται forum, και ναι μην μου πειτε οτι ολα αυτα που ρωταμε δεν τα ρωτησατε και εσεις? κανενας δεν γεννηθηκε εχοντας αυτες τις γνωσεις στο DNA του?

Φιλε G.F. συμφωνω απολυτα μαζι σου, ειδικα η παρομοιωση με τα λαστιχα ειναι πολυ πετυχημενη γιατι το πρωτο πραγμα που μαθαινει κανεις ειναι να οδηγη Σωστα με ασφαλεια και να εχει σωστα συντηρημενο το οχημα του και πανω απο ολα να ξερει να οδηγει ειτε εχει Ferrari ειτε Seat. Δεν καταλαβαινω αυτο που λες να μην δωθει επεκταση, τι εγινε ρε παλικαρια που δεν καταλαβα????? που ειναι το προβλημα???

Αν πραγματι εχω δημιουργησει καποιο προβλημα η εχω προσβαλει καποιον και δεν το εχω καταλαβει ζηταω συγνωμη γιατι η μονη προθεση που ειχα και εχω ειναι να μαθω να κανω σωστο καφε γιαυτο και εγινε μελος αυτης της ωραιας παρεας γιατι μου αρεσει παρα πολυ ο καφες.

Ρωταω συνεχως πολλες φορες και βλακειες γιατι δεν γνωριζω και η ζωη μου εμαθε οτι "ρωτωντας παει καποιος στην πολη".
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 03 Ιαν. 2015, 19:01

Το τι γελιο εβγαλαν οι απιθανες ερωτησεις μου δεν το φανταζεσαι :lol: :lol: :lol: ...καμμια ερωτηση δεν ειναι βλακωδης αν την κανεις με σκοπο να λυσεις αποριες.Εκτος αν ρωτησεις:η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα???
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member

Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Δημοσίευσηαπό G.F. » 03 Ιαν. 2015, 22:38

simi έγραψε:Δεν καταλαβαινω αυτο που λες να μην δωθει επεκταση, τι εγινε ρε παλικαρια που δεν καταλαβα????? που ειναι το προβλημα???

Εννοώ να κάνουμε σχόλια σχετικά με το θέμα (oscar simonelli + mazzer super jolly).

Αν επιθυμείτε να το συνεχίσετε ανοίξτε νέο θέμα στη σχετική ενότητα "Ελεύθερη Ώρα
Θέματα άσχετα με τον καφέ , χαλαρές συζητήσεις!"

Αυτό το σχόλιο αφορά όλα τα μέλη.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό woodsman43 » 04 Ιαν. 2015, 11:33

Δημητρη το περι λαμψης αφορουσε εμενα οχι εσενα και οι απαντησεις μου ειχαν να κανουν οχι με τις ερωτησεις σου αλλα με τις απαντησεις των παλιοτερων..
Εσυ καλα κανεις και ρωτας οτι νομιζεις οτι πρεπει να ρωτησεις και προσωπικα τουλαχιστον δεν θεωρω βλακειες καμμια ερωτηση που κανει ενας καινουργιος στο αθλημα ,αντιθετως τις θεωρω λαβη για καθετη τοποθετηση.
Μην στοχοποιεισαι μονος σου γιατι απο μενα τουλαχιστον δεν υπαρχει το οτιδηποτε στις απαντησεις μου που να σε στοχοποιει.
Cool λοιπον και θα επαναλαβω για μια φορα ακομη οτι ο μονος δρομος για καλες και σωστες εκχυλισεις ειναι ο δρομος του φρεσκοψημμενου καφε απο εμπειρο roaster οπως ειναι ολοι αυτοι που εχουμε στο τοπικ των καφεδων.
Oι comercial ρομπουστοειδης καφεδες θα σου δωσουν ακομα πιο ευκολες εκχυλισεις αλλα δεν θα σε μαθουν τιποτα για το πατημα σου την κατανομη σου το leveling σου και γενικοτερα την σωστη διαδικασια.Θα τα κανει ολα η ρομπουστα για σενα :lol:

Υ.Γ.Οταν βρω χρονο και ορεξη θα τα μεταφερω ολα οσα ειπαμε εδω ,γιατι ειναι χρησιμα και θα χαθουν αν μεινουν εδω ,σε αναλογο τοπικ
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Δημοσίευσηαπό simi » 04 Ιαν. 2015, 15:35

Λοιπον επειδη μου αρεσει εδω παμε παρακατω για να μαθαινω τωρα για καφεδες.
Οι robusta δεν μου αρεσουν, πρωτα απο ολα ας μαθω τι ειναι το παρακατω που πινω,
Η ετικετα απο τον καφε που αγορασα απο το coffee islands γραφει TAILOR MADE και για τον καφε γραφει:
ΤΥΠΟΣ : ΧΑΡΜΑΝΙ
ΕΙΔΗ : 100% ARABICA
ΨΗΣΙΜΟ : ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΜΕΤΡΙΟ-ΣΚΟΥΡΟ
ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ : ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΚΡΕΜΑ, ΕΝΤΟΝΟ ΑΡΩΜΑ, (ΕΣΠΕΡΙΟΕΙΔΗ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΤΟΣΤ ΚΑΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ), ΜΕΤΡΙΑ ΟΞΥΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΗ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ, ΕΛΑΙΩΔΕΣ ΣΩΜΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ (ΦΡΟΥΚΤΩΔΗΣ. ΠΙΚΡΑΔΑ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ).
Ο καφες αυτος αγοραστηκε στα 6,4 ευρο τα 250 γρ. αυτος ο καφες τι ειναι?
Τωρα αν καταλαβα καλα για προμηθευτω καλο καφε θα πρεπει να παρω απο Taf, coffeeguru, tailor made???

Αν το θεμα ειναι off-topic παρακαλω να μεταφερθει.
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member

Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Υπαρχει καφες για αρχαριους;

Δημοσίευσηαπό Manyjobs23 » 04 Ιαν. 2015, 17:35

Εγώ θα σου πρότεινα να δουλέψεις αρχικά με καφέδες που είναι γνωστή και σε εμάς τους υπόλοιπους και να αφήσεις τα coffee way κτλ. Έτσι θα μπορούμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα!καλα καφεδάκια για εμένα και με πιο "εύκολες" γεύσεις είναι ο fazenda da terra sunrise απο TAF και ο tigrato blend απο taresso.αυτο που θα συνιστούσα είναι να δίνεις βάση στο ποσό κανείς φλας στο ζεστό νερό απο το γκρουπ στην αρχή κάθε εκχύλισης (λόγω HX) μιας και είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάζει πολύ το αποτέλεσμα που παίρνεις.
Άβαταρ μέλους
Manyjobs23
Regural Member

Ονομα: Μανος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Izzo Alex Duetto III
Μυλος: Wega 6.8 A Konik
Coffee Roaster: Gene cafe roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Ethiopia

Δημοσίευσηαπό KostasBarista » 04 Ιαν. 2015, 18:03

Συγνώμη...
Κατάλαβα σωστά; Το σακουλάκι του Coffee Island, γράφει ότι ο καφές είναι Tailor Made;;;
Honest coffees, drink what you were promised...
https://g.co/kgs/RojC2k
Άβαταρ μέλους
KostasBarista
Regural Member

Ονομα: Kostas
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: SanRemo Opera
2η μηχανη: Complete brew bar
Μυλος: Mahlkonig E80GBW
2ος Μυλος: Mahlkonig EK43
Coffee Roaster: Yes, I am a Pro
Αγαπημένοι Καφέδες: Honest Coffee Developers

Δημοσίευσηαπό woodsman43 » 04 Ιαν. 2015, 18:24

:lol: :lol: Γιατι το τοστ που το πας.Δεν λεει ομως αν ειναι σκετο με διπλο τυρι η αν εχει και αλλαντικο για να ξερουμε τι επιπλεον γευσεις θα συναντησουμε :lol:
Αλλα μην σας νοιαζει.Η πικραδα κακαο και οι νοτες καπνιστου (απο ντο μεχρι και φα) καλυπτουν ολα τα ενδεχομενα :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

ΠροηγούμενηΕπόμενο