Lelit Pl41tem Pid ή Ascaso Versatile Επιλογή καφετιέρας

Οδηγός Αγοράς Μηχανών Espresso

Re: Lelit Pl41tem Pid ή Ascaso Versatile Επιλογή καφετιέρας

Δημοσίευσηαπό Μιμης » 14 Φεβ. 2015, 23:35

Κάλιο αργα..
Γιώργο, η βελτίωση θα ειναι σίγουρα τόση όση χρειάζομαι σε σημαντικά σημεία.
Καλύτερη αντλία από την τρόμπα που έχω τώρα.
Θερμοκρασιακή σταθερότητα σχετικά υπάρχει αλλά με το δεύτερο μπόιλερ θα υπάρχει και ακριβή ρύθμιση της.
Περισσότερος όγκος νερού στο μπόιλερ για να υποστηρίξει σταθερότερη θερμοκρασία στην εκχύλιση.
Αυτα μπορεί να μην απογειώσουν το αποτέλεσμα, θα το κάνουν όμως σε σταθερότητα στην επαναληψιμότητα.
Δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι άμεσα μια αναβάθμιση, αν όμως τύχει κάτι εξαιρετικό σε μηχανή η μύλο θα την κάνω, μύλο θεωρώ ότι ειναι πιο ευκολο να αναβαθμίσω.
Οσον αφορά την απόδοση της επένδυσης αναβάθμισης και το vfm, ειμαι λίγο μεγάλος για να αρχίσω τωρα να το προσέχω. Αυτό που με ενδιαφέρει πλέον ειναι να κάνω τα γουστα μου στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, και πιστεψέ με, θα τα εξαντλήσω. Δεν ειμαι 25-30 χρονών για να σκέφτομαι το βαθύ μέλλον.

Δημήτρη, το ξέρω, την παρακολούθησα την μετατροπή και την ζήλευα από τοτε. Αν δεν ειχα βάλει χερι στην Wega θα την είχα τωρα, όμως δένομαι ευκολα τόσο με ανθρώπους όσο και με πράγματα που εχω συναναστραφεί μαζί τους, άσχετα με την εκτίμηση που ενδεχομένως τους έχω. ;)
Οπότε θελω χρόνο για να συνηθίσω την παρουσία ανταγωνιστή δίπλα της. Για να την δώσω ούτε λόγος. Ειναι όπως αισθανομαι για την γυναίκα μου, μπορει να έχει πάρει 50 κιλά, να έχει γεράσει, να ειναι γκρινιαρα, αλλα για μενα ειναι το 18άχρονο κοριτσάκι μου, αυτό βλέπω όταν την κοιτάζω. Να ειστε καλά, με συγκινήσατε..
Μιμης
Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:
{ TAGS }Lelit Pl41tem Pid, Ascaso Versatile, Επιλογή καφετιέρας εσπρέσσο,

Δημοσίευσηαπό woodsman43 » 15 Φεβ. 2015, 00:30

Μιμη πραγματικα δεν βλεπω κανενα λογο αναβαθμισης της μηχανης σου.Η μηχανη σου και ετσι οπως ειναι αλλα και με μερικες βελτιωσουλες ειναι ικανη να σε παει στα ανω οριο της εκχυλισης.
Ο μυλος ομως ειναι αλλο πραγμα και επειδη εχω μια μικρη εμπειρια με τον μυλο σου θα σου ελεγα οπως πολυ σωστα το σκεφτεσαι κι εσυ οτι εκει ειναι που πρεπει να δωσεις την προσοχη σου.
Ενας super jolly πχ δεν αποτελει ουσιαστικη αναβαθμιση για σενα.Ενας μεγαλος κωνικος ομως ναι.
Περριτο να σου πω πως η τελευταια σου περιγραφη δεν συγκινησε μονο εσενα. :Yeah:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Δημοσίευσηαπό delpiero10 » 23 Φεβ. 2015, 00:39

τελικα πηρα την lelit και το αποτέλεσμα για τα γουστα μου είναι πραγματικα αριστο ευχαριστω παρα πολύ για την βοηθεια σας ολους απλα τα εβαλα κατω τα κουκια και τα ευρω και ημουν μεχρι εκει
delpiero10
Active Member

Ονομα: kwstas
Τοποθεσια: athens
Μηχανη: expobar brewtus4
Μυλος: fiorenzato f6
2ος Μυλος: mazzer major
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: tigrato mokka

Δημοσίευσηαπό Μιμης » 23 Φεβ. 2015, 01:11

Μεγειές Κώστα. Καλοτάξιδη να είναι, ότι αναβαθμίζει την καθημερινότητα μας ειναι ευλογημένο.
Σε μεγάλες και ιστορικές μερες όπως αυτές που βιώνουμε αυτη την εποχή, ενας καλός καφές ειναι μια παρηγοριά. Ειδικά για τύπους σαν εμένα που δεν μπορούν να τις κατανοήσουν ικανοποιητικά, ειναι απαραίτητοι πάνω από 3.
Ευχομαι τα καλύτερα.
:priest:
Μιμης
Member

Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό woodsman43 » 23 Φεβ. 2015, 11:31

Εξαιρετικη επιλογη αναμεσα σε αυτες τις δυο μπραβο.Καλοδουλευτη φιλε μου και ειμαι σιγουρος οτι θα αποκτησεις συναισθηματικη σχεση μαζι της καθως θα την βλεπεις να σου εκχυλιζει αβασανιστα το πολυποθητο πηχτο κοκκινοκαφε τιγρε εσπρεσσακι σου :coffee:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Δημοσίευσηαπό delpiero10 » 05 Μαρ. 2015, 11:15

μιμη και (τρελε επιστημονα) σας ευχαριστω παρα πολύ για τις ευχες εχω μεινει πραγματικα καταικανοποιημενος με την μηχανουλα φτιαχνω απίστευτα καφεδάκια και αυτό το ρημαδι το pid κανει παπαδες με το ανεβα κατεβα θερμοκρασια και εφαγα και το ταμπερ στο τορνο στα 57 ,65 και βγαινει ένα τρομερο κεικ στο καδο :headbang3: θα επανελθω βεβαια με καλυτερη αναλυση αφου τελειωσω με ένα ασχημο οικογενειακο συμβαν να ηρεμησω λιγο και να σας πω τις εντυπώσεις μου !η lelita τα σπαει 15 λεπτα προθερμανση ένα φλασακι και ετοιμη η καφεδαρα.......
delpiero10
Active Member

Coffee Roaster:

Δημοσίευσηαπό dim_cafe » 27 Απρ. 2015, 13:58

Καλησπέρα θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω σχετικά με τις lelit επειδή με ενδιαφέρει μια εξ αυτών...
Lelit pl41 tem pid και Lelit pl41 plust pid ή η ascaso uno prof pid.
η απορία μου είναι μεταξύ των δυο lelit υπάρχει διαφορά στη διάμετρο των καλαθιών 57μμ έναντι 58μμ και στην χωρητικότητα των boiler κατα 50ml.
Η διαφορά στην τιμή είναι 100 ευρώ. δικαιολογείται ή όχι απο τις παραπάνω διαφορές μιας και η οικονομικότερη έχει και μπαρόμετρο μου η ακριβή δεν έχει. υπάρχουν διαφορές άλλες που αγνοώ?
όσο για την ascaso με pid την έβαλα αν και είναι κατα άλλα 90 ευρώ ακριβότερη απο τις άλλες για το full saturated group που έχει.
εφόσον και οι τρεις έχουν pid εργοστασιακό τα μποιλερ έιναι 250ml 300ml 325ml (θεωρώ μικτά) κατα αύξουσα σειρά τιμής αξίζουν οι διαφορες τιμής στον καφέ που θα πάρω...?
Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω και την rancilio silvia εδώ μιας που δεν έχει Pid και η προσθήκη του αργότερα ανεβάζει το κόστος της αρκετά.
Θα ήθελα παρακαλώ την βοήθειά σας. Ευχαριστώ πολύ
Δημήτρης.
Άβαταρ μέλους
dim_cafe
Active Member

Ονομα: Dimitris
Τοποθεσια: Attiki
Μηχανη: Bezzera Unica PID
Μυλος: ascaso i-steel
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό delpiero10 » 27 Απρ. 2015, 23:16

με την lelit pl 41 tem θα πιεις καταπληκτικα κρεμωδη καφεδάκια το 57 αρι pf δεν παιζει κανα ρολο ισα ισα είναι πολύ βαθυ και μην ξεχνας ότι πανάκριβες μηχανες εχουν 51 pf από κει και περα εάν θες να παρεις την μεγαλυτερξ lelit παρε ένα τηλ το barista και πες τους να σου βαλουν ένα pid αρκει να αντεχεις μια μικρη τρυπουλα στο σασι της μηχανης.η ascaso από την άλλη εχει thermoblock καιαυτη είναι ποιοτικη μηχανη οσο για την rancilio δεν υα εμπαινα στην διαδικασια να δωσω 470 με μεταφορικα συν μπαρομετρο συν pid πας πολύ ψηλα σε χρηματα αρα σε 600 plus pare nuova simmoneli oscar αν αντεχεις την 30-40 λεπτα ναμονη και βεβαια πιο πολύ ρευμα
delpiero10
Active Member

Coffee Roaster:

Δημοσίευσηαπό dim_cafe » 28 Απρ. 2015, 11:32

Βασικά επειδή πίνω μόνο εσπρεσσάκια όπως και η γυναίκα μου δεν με ενδιαφέρει μηχανή τύπου HX ή DB. απλά θέλω τη δυνατότητα του αφρογάλακτος για κάποιον φίλο που θα ήθελε καπουτσίνο ή ζεστή σοκολάτα.
Το δίλημμα στο οποίο έχω υποπέσει οφείλεται στο οτι όλες οι μηχανές έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτιριστικά κατασκευής τα οποία θέλει κάποιος χρήστης για αξιοπρεπή καφέ (brass boiler, βαρύ επαγγελματικό κλείστρο, επαγγελματικού τύπου ακροφύσιο ατμού, τρίοδη βαλβίδα, ρυθμιζόμενη opv, pid κ.α.) χαρακτηριστικά που έχουν πλέον μεταπηδήσει απο την επαγγελματική κατηγορία στην προσιτή οικιακή.
για τον λόγο αυτό ρωτώ όποιον προέβει στην αγορά μιας εξ αυτών των μηχανών, αν έκανε το "ρεπορταζ του" για τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας.
προσωπικά ίσως βρίσκω την επιλογή των 58mm προτιμότερη απο των 57mm όχι για την χωρητικότητα φυσικά όσο για την συμβατότητα με επαγγελματικά κλείστρα αλλων εταιριών, ims καλαθιων κλείστρα γυμνά με χειρολαβή υπο κλίση κ.α.
Ευχαριστώ πολύ
Δημήτρης.
Άβαταρ μέλους
dim_cafe
Active Member

Ονομα: Dimitris
Τοποθεσια: Attiki
Μηχανη: Bezzera Unica PID
Μυλος: ascaso i-steel
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Δημοσίευσηαπό delpiero10 » 30 Απρ. 2015, 10:42

δημητρη σιγουρα τα κριτήρια σου οσο αφορα τοpf είναι σωστα αλλα μην ξεχνας καπου κερδίζεις καπου χανεις....και από την άλλη άλλη ότι extra θα πληρωσεις το μονο που θα καταφερεις είναι να ανεβασεις την τιμη και αργοτερα θα είναι μια φιλικη δωρεα στα λεω επειδή με την gaggia και τα mods εδωσα ένα καρο λεφτα καιπολυ χρονο για να παρω ελαχιστα από κει και περα βαλε ζυγαρια κατω και πες ότι την μηχναη την θελω για 3,4,5 χρονια επισης τα + και τα - και παρε την αποφαση και εγω στην ιδια φαση με εσενα ημουν και τελικα αποφασισα αυτην την μηχανη που πηρα λογω ότι δεν θελω να ξαναμείνω ουτε λεπτο από καφετιερα
delpiero10
Active Member

Coffee Roaster:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Οδηγός αγοράς μηχανών Espresso

Μέλη σε σύνδεση